4 Ocak 2021 Pazartesi

Transfer haberleri içinde, Başakşehir / Galatasaray kaynaklı birçok gelişme yaşanıyor


Transfer haberleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu haberler içinde de Başakşehir / Galatasaray kaynaklı birçok gelişme yaşanıyor. Doğruluğunu bilmiyorum tabii, benimkisi medyada yer alan haberler üzerine yorum yapmak. Yaz dönemi de İrfan Can Kahveci'yi Galatasaray'ın istediği yazılıyordu. Taylan Antalyalı, Oğulcan Çağlayan, İrfan Can Kahveci dostluğunu düşününce de "var bir hayalimiz" noktasına geliyoruz. Yeni Galatasaray'ın temelinin bu 3 yerli üzerine oluşmasını çok isterdim.

Satış yapmamız lazım. Elimizde ciddi anlamda bir rakam olmalı ki, transferde biraz daha agresif olalım. Ciddi anlamda para kazanacağımız isim olarak da aklıma bir tek Luyindama geliyor. Gerçi o da çok düştü, hayal edilen uçuk rakamları görmek zorlaştı. Sattığın kadar al varken de, iş biraz şansa bakıyor. Satış olduğu dönemde böyle fırsatlar olmaz, satış olmadığı zaman da fırsatları görürüz. Başakşehir iyi gitmiyor ve değişime ihtiyaçları var. Yüzler eskidi, bazı iddialı isimler "artık bizi salın" moduna geçti.

İrfan Can Kahveci de "bizi salın" diyenlerden. Şampiyonlar Ligi'nde de oynadıktan sonra, Başakşehir adına misyonunun kapandığını düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi'nde vitrin olsa da, ligdeki hali ve takımının durumu sonrasında piyasasının çok da çılgın yerlere ulaşmadığını düşünüyorum. Şöyle diyeyim, 5-6 milyon avro'n olsa alırsın. Şu aşamada takas ihtimalleri yazılıyor, Başakşehir Başkanı'da "kesin satmayız" yerine "biz de şunu isteriz" diyor. Bunu dediğine göre açık bir kapı var demektir.

Diagne için de Başakşehir'in talip olduğu haberleri yazılıyordu. Ellerinde iyi forvetler olsa da, aldıkları katkı geçen yılın gerisinde. Yeni bir hava yakalamaya çalışmaları gerekiyor. Bu uğurda da bazı eski yüzler değişmeli. İrfan Can Kahveci / Diagne takası işini bilmem de, Diagne ile Crivelli takas olsa dahi razı olurdum. Aynı şekilde Gulbrassen'e de. Fatih Hoca'nın ilacı ön alanda hareketliliği olan, mücadeleci isimler. Gulbrassen'in kanat, Crivelli'nin de pivot özelliği var. İkisi de katkılı olurdu. Oyun içi katkısı yüksek forvetler.

Hayalimiz İrfan Can Kahveci tabii. Şöyle düşünüyorum. Hocanın 1 numarası o, 2 numarası da sanki Bakasetas. Orta sahaya böyle hareketli ve yaratıcı bir isim mutlaka istiyor. Bakasetas için daha önce yazdım, Emre Akbaba ile bir tutulsa da, tarzlarını ben o kadar da benzetmiyorum. Transferi olursa o da ciddi katkı sağlar. Bekleyeceğiz bakalım, süreç nasıl işler. Bu tarz hamleler direkt olarak şampiyonluk yolunda kırılma adımları olur. Futbolun ilerlediği gibi, psikolojik olarak da ciddi üstünlük sağlar.

14 yorum:

  1. İrfan ya da Bakasetas gelirse Taylanın önündeki 2 isimden hangisi kulübede oturur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakesetas 4 1 4 1 de oynayamaz anca forvet arkalı sistem de oynayabilir

      Sil
    2. 4-1-4-1'de oynar, hala klişe ezber yorum devam ediyor, 2. anonim için yazdım.

      İrfan gelirse, Belhanda / Taylan işte. Bakasetas gelirse, bence sağ kanatta oynayacaktır.

      Sil
  2. Stopere de ihtiyaçları var. Verelim luyindama+diagne'yi versinler irfan+crivelli'yi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama'nin değeri tüm başakşehir'e bedel

      Sil
    2. Hocayı da verelim istersen birader,arkadaş millet rakibine oyuncu vermiyor kolay kolay burada ligin en iyi 2 stoper inden birini başakşehire verelim diyor adam ya

      Sil
    3. Luyindama'nın şu an ederi pek tahmin ettiğiniz kadar değil, maalesef çok düştü. Umarım toparlar.

      Sil
    4. He luyindamayı verelim düşüncesine katılıyor musun yani abi Allah aşkına saçmalamayın ya, luyindamadan daha iyi stoper marcao dışında kim var lig de mesela?

      Sil
    5. Katılıyorum mu dedim. Buradan bunu mu anladın :(

      Sil
  3. Galatasaray'da transfer bitmez

    YanıtlaSil
  4. diagne'nin 2.5 senelik maaşını tamamen biz ödersek kabul ederler.
    çünkü o zaman 6-7 milyon euro gibi bir fatura oluşuyor.
    üstüne de 4 milyon bonservis verirsek irfancan'ı alırız..

    YanıtlaSil
  5. İrfan meselesinin cidden zor olduğunu düşünüyorum. Başakşehir yönetimi akıllı bir yönetim Diagne karşılığında İrfan olursa mutlaka cok da yüksek bir bonservis isterler. O da bizde yok. Sene sonu sözleşmesi bitecek isimlere veya daha alt sıra takimlarina yönelmek daha mantıklı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir