20 Ocak 2021 Çarşamba

Transfer yapılamıyor derken, elde olanı da kaybediyoruz


Oğulcan Çağlayan'ın sakatlığına üzüldüm. Formayı almış ve istikrarlı şekilde katkı vermeye başlamıştı. Zaten elde yeterli alternatif yok, transfer de yapılamıyor derken, elde olanı da bir süre için kaybediyoruz. Hücum için, çalışkan ve hızlı isim bulmak bizim adımıza sorun. Oğulcan Çağlayan da o anlamda ciddi katkı veriyordu. Şimdi ondan mahrum kalınca, bu tarzda elde çok fazla hamle imkanı kalmıyor. Feghouli dönecek dönmesine de, kulübeye bakınca da bu sorun oluşacak.

Diagne de cezalı mesela. Forvet gibi de kullanabilirdik, kullanamayacağız. Neyse ki Babel ve Feghouli döndü. İş biraz daha teknik boyuta kalacak ve Feghouli sağda, Babel de forvet gibi oynar. Sivasspor deplasmanını hatırlarsınız, görüntü o. Mümkün olduğunca pas oyunu oynayıp, hücumda kalmaya çalışacağız. Arda Turan ve Feghouli'nin bir arada olması oyun aklını yukarı taşıyor. Babel'i de bu isimlerin arasına yazalım. Orta saha da böylelikle nefes almış olacak.

Şener Özbayraklı'nın sakatlığını ise konuşmaya dahi gerek yok. Geçen maç övdük övmesine de, güven olmayacağını söylemiştim. Sık sakatlanan bir isim ve üst üste 2 hafta 11 başlamayı dahi kaldıramıyor. Beşiktaş maçında da oyunun hemen başında çıktı. Solda da Emre Taşdemir sakat derken, yine alternatifsiz kaldık. Sağ bek transferi şart. Linnes / Şener Özbayraklı ikilisiyle devam ederiz düşüncesi büyük bir ütopyaydı.

Herkes, kendi gücüne ve imkanına göre transfer yapıyor. O takımın aldığını biz neden almadık anlamında yazmıyorum. Kendi imkanlarına oranla, iyi olacağını düşündükleri isimleri alıyorlar. Çoğu da bu ara dönemde ciddi katkılar aldı. Zulj'e bakıyorsun Göztepe'yi taşıyor, bir örnek mesela. Biz ise hala transfer bekliyoruz. Bonservis veremiyorsan da, kiralayabileceğin ya da yaza serbest kalacağı için bugün transfer etmenin mümkün olduğu birçok isim var. Garanti gördüğün Onyekuru dahi henüz ufukta görünmüyor. Yine söylüyorum, Fatih Hoca'ya sabırlar diliyorum.

8 yorum:

  1. boşver burak kardeşim. iyi oldu. oğulcan kim ki? anadolu topçusu! oyun içinde enerjisi katkısı hareketli oyunu önemsiz, birileri gibi "gs seviyesinde değil" de geç. oğulcan yok diye bir şey değişmez, gs seviyesi prime robben'den aşağısını kabul etmez.

    YanıtlaSil
  2. Oğulcanın sakatlığı fatih terime yazar son maçlarda gücünün azaldığı belliydi çünkü son 2-2,5 aydır her lig maçında 90 dk oynadı hiç dillendirilmedi ve kaybettik, malatya kupa maçı dahil sürekli oynayan taylanda dinlenmezse sonu böyle olur insan tabiatı malum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmaz, elinde alternatif yok ki. Kullanıyor o da elinde olanı.

      Sil
    2. Sıkıntı zaten dinlendirip kullansa aakatlanmayacağı için üst üste kullandığı için daha çok kullanacak alternatif yok diye sürekli kullanmasınınn sonucunda sakat oğulcan aynı konu taylan içinde malatya kupa maçında dinlendirilse olurdu ama oda sürekli oynuyor hemde oğılcan gibi kasımdan beri değil eylülden beri oynuyor alternatif yok diye hep aynı oyuncularla çıkarsan oyuncularda bir müddet sonra düşmeye başlar ve sakatlanır, yapacak biley yok demek doğru değil.

      Sil
    3. Tamam da kim oynasın, olay o?

      Sil
  3. Oğulcan cidden iyi form tutmuştu umarım geri dönüşünde çok kayıp olmaz performansından. Sahada veya yedek kulübesinde çok ihtiyaç var onun tarzında bir oyuncuya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-3 hafta diyorlar. Umarım daha önce dönebilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir