24 Ocak 2021 Pazar

Yeni Malatyaspor 0-1 Galatasaray, bu zeminde nasıl kazandığına bakmayacaksın


Bu zeminde futbol konuşmak imkansız. Puanları geçtim, sakatlık olmadan maçı tamamlamanın başarı olacağı bir gün. Feghouli'yi maalesef kaybettik. Zeminle mi alakalıydı bilmesem de, yine aynı yeri tutuyordu. Oyun anlamında ise, bu kadar oynarsın ancak. Özellikle de ilk yarıda yapılabilecek her şeyi yaptık diye düşünüyorum. Feghouli çıkınca oyun ister istemez sola yıkıldı ve Emre Akbaba'nın kötü futbolu, Saracchi'nin etkisizliği derken, Arda Turan tek başına çabalıyordu. 

2. yarıda ise bu da durdu. Tetteh oyuna girince, az da olsa hücumda kalmayı çabaladılar. Oyun dengelendi ve Fatih Hoca'nın hamle konusunda geç hareket etmesi de golü geciktirdi. 45'de Emre Akbaba'nın çıkmasını beklerken, yine 84. dakikayı gördü. Bu maçın ilacı belli, kenarları hızlı tutup, savunma arkası koşuları hedefleyecektin. Yeni Malatyaspor'un güçlü bir savunması yok, pozisyon alma konusunda çok sıkıntılılardı.

Galatasaray'ın pozisyonları da hep kenardan geldiğinde oluşmuştu. Savunma arkasına sarkacak birini bulamadığımız için zorlandık. Ayrıca kenar ortaları da, her 2 bek kaynaklı kötü kalıyor. Kerem Aktürkoğlu ve Sekidika hamleleri kırılma oldu mesela. Savunma arkasına koşuyu yaptığında, o pası atacak ismimiz olmasa da, en azından kanatları hızlandırdık. Bu isimler de pas oyunu yerine, direkt ve dikine oynamaya çalışınca da etki ettiler. Kerem Aktürkoğlu da, Sekidika da bana göre çok iyi maç çıkardı.

84. dakikada gelen Ömer Bayram / Luyindama değişiklikleri ise kaosa yönelik. Pas yapamıyorsun. Bu zeminde yapabilmen imkansız. Feghouli sakatlandı, Arda Turan çıktı derken de seni sahada organize edebilecek kimse kalmadı. Duran toplara bakacaktın ki Donk'u yine öne attık. Geriden uzun toplar, rakip ceza sahasına yakışan kaos ve kanatların hızlı hareket edebilmesi tek felsefe oldu. Babel de nihayet şutunu hatırladı ve galibiyet geldi.

Fatih Öztürk'ün kupada yediğine benzer bir gol. Kaleci hatası kadar, zemin handikabı işte. Bu piyango birine vuracaktı. Yerden, sert şutları çok daha öncesinden denemeye başlamalıydık. Orada da geç kaldık ve maçın geneli düşünmedik bile. Yeni Malatyaspor'un Galatasaray'a karşı bir etkisi olmadı. Hücumda mücadele gücü yüksek isimleri düşünseler de, kaos olmadığı sürece bir şey yapamazlar. Galatasaray'ın kontrollü oyunu doğru, zemin kötü olmasına rağmen bu anlamdaki ısrarı değerliydi. İş maçın başında kaosa ve koş koş görüntüsüne geçse, rakibin de tehdidi olurdu.

16 yorum:

  1. gol kerem'e yazar.

    YanıtlaSil
  2. (emrah) ilk yarıda iki emrenin net pozisyonları vardı. kılınç altıpastan dışarı attı, akbaba da topla dönemedi. dönse karşı karşıya. bu pozisyonları arıcaz diye düşünmüştüm ki neyse babel yoktan var etti. ardanın mücadelesini ve hırsını beğendim. linnes kötüydü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zeminde girebileceğimiz kadar pozisyona girdik.

      Sil
  3. Bekler SOS veriyor, Linnes kötü, Saracchi ondan beter. Akbaba'dan bahsetmeye değmez artık. Babel'in attığı gol, Mitroglou gibi şampiyonluğun habercisi olur inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi hücum tarafında da çok sırıtıyorlar. Bu da hücum kalitesini çok düşürüyor.

      Sil
  4. Şu maçta ilk 11 e emre akbabayı yazan herkes futbol gerçekleriyle dalga geçiyor demektir acquah ve ndasmiye gibi 2 fizikli ortasahaya ve bu rezil zemine emre akbabayı 8 numarada kullanmak 1 kişi eksik oynatır maçın hemen başındada burada başka yoruma yazdım bu eleştiriyi aynı zamanda 83 dk tahammul etmek başka saçmalık, şu zeminde 2 konu önemli şu ve duran top. Duran top hakkında yorum dahi yapmıyorum orta açanların arka direğe açmaya gücü yok heralde şutuda 80 küsurda hatırladık

    YanıtlaSil
  5. Bu Emre Akbaba ile ilgili ayri bir yazi yazmak lazim, takimdaki forma adaletini bozuyor kesinlikle oynamamasi lazim su halde, 30 yas uzerindeki herkes Emre A.dan daha hizli ve daha gayretli su halde B takim seviyesinde ne yazik ki takimin en zayif halkasi. Kendisini severim ama dengeleri bozuyor umarim hoca bu yanlisindan doner.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. puan silme cezası gelmediği sürece zeminler düzelmez. bu ne rezillik ya. utanır insan. hiçbir oyuncuya pas hatası yaptı diye kızamam.

      şu zeminlere gık demiyor tff. başka işlere hemen konuşurlar.

      Sil
    2. ömer bu zeminlerin adamı. 11 oynamalıydı. ayrıca duran toplarda en etkili oyuncumuz. hocaya yazar bu hata.

      kerem girdi hoca isabetli hamle yaptı diye bakılmaz bu maça. 84 gibi girdi zahmet oldu. skor yorumcusu olamam. çok daha erken oynamalıydı. bu da diğer hata.

      arda babel feghouli olmaz. statik olursun direkt.

      Sil
    3. Emre Akbaba ile alakalı o kadar çok şey yazdım ki, gerek duymuyorum artık. Zemin konusunda da, en sert yaptırımlar gerekiyor. Puan sil, transfer yasağı getir. Böyle hareketler lazım.

      Sil
  6. Deplasmanlarda 3 yazalım yeter. Özetleri izliyorum. Her takım kendi sahasında iyi futbol oynuyor. Buna yönelik bir bir sistem ve taktik mutlaka olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deplasmanda aslında geçen yıllara oranla görüntü fena değil.

      Sil
  7. Babel'in golü öncesinde Donk'un topu saklayıp Babel e asist yapması çok önemliydi. Donk, gerçekten son dönemde Galatasaray tarihine geçecek bir isim. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk da müthiş bir alternatif, çok güvenilir isim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir