11 Ocak 2021 Pazartesi

Yine bir şapkadan tavşan çıkarma şenliklerine hoş geldik


Omar'ın yaşadığı hadisenin ardından kesin bir sağ bek bekliyordum. O da sağ bek alternatiflerine güven duymamam kaynaklı. Omar'ın ya da zamanında Mariano'nun arkasındaki Linnes iyiydi de, 1. sağ bek sensin denilen Linnes'in o kadar iyi olmadığını geçmişte gördük. Şener Özbayraklı ise 1.5 yıldır çok büyük bir hayal kırıklığı. Sık sakatlık yaşadı ve ayrılıkları oldu. Sakatlık dönüşleri de fizik durumu iyi değildi.

Ortalamaya bakınca da iyi bir ücreti var. Hayal kırıklığı olarak adlandırmaktaki diğer neden de bu. Ocak ayında gider diye bekliyordum. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve onun maaşından çıkmak, en azından harcama limitleri tarafında rahatlama demekti. Omar sakatlanınca işler değişti tabii. Birçok pozisyon için transfer düşünürken sağ bek ekstra oldu. Ben o pozisyonu olmazsa olmaz görüyordum. Görünen o ki Fatih Hoca, Şener Özbayraklı'yı da kazanacak.

Son 2 sezonda bu yönde birçok yerlinin kazanıldığına şahit olduk. Şener Özbayraklı da o isimlerden biri olursa, iş bambaşka bir yere gelir. Gençlerbirliği karşısında Emre Taşdemir / Saracchi rotasyonu beklerken, Şener Özbayraklı sürpriz oldu. İlk kez de böylesine iyi bir maç çıkardığını düşünüyorum. Fizik olarak çok güçlü buldum en başta. İşin savunma tarafını da iyi yaptı ve bunun yanında hücumdan bir an olsun ödün vermedi.

Bu istikrarı sağlarsa, sağ bek transferi konuşmaya cidden gerek kalmaz. Lig oynayacağız sonuçta, eldeki rotasyonla da idare edilir. Tabii bu istikrar devam ederse. O da Şener Özbayraklı'nın devamlılığına bağlı. Kupa maçında da kendisini görmek isterim. Bu görüntü devamlılık sağlasın, o zaman Linnes de yükselir. Kağıt üzerinde iyi durmasalar da, yine bir şapkadan tavşan çıkarma şenliklerine hoş geldik.

8 yorum:

  1. Fatih hocamın şapkadan tavşan çıkarmalarına biz alıştık da yönetim bizden daha çok alıştı valla transfer falan hak getire yazıklar olsun

    YanıtlaSil
  2. Şenerin bu performansını bekliyorum diyen yalan söyler hatta şenere sorsan oda beklemez ama cidden iyiydi bu kadar maç eksiği olan futbolcu nasıl oyundan düşmeden 10 üzeründem 7 lik oynar anlaşılır gibi değil helal olsun işallah böyle devam eder. Zaten şenerden beklentimiz 10 üzeründen max 7-8 10 değil yani uzun aranın ardından ilk maçında yeteri kadar karşıladı çok şaşkınım ama mutluyum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben beklemiyordum. O izlenimi hiç vermemişti.

      Sil
  3. Keske yonetim de sapkadan tavsan cikarmak konusunda hoca kadar becerili olabilse...

    YanıtlaSil
  4. Sakatlık yasamazsa orayı tek başına bile taşıyabilir. Arada onu dinlendirmek için Linnes oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes yine 1. sağ bek diye düşünüyorum da, Şener Özbayraklı'nın iyi görüntüsü elimizi çok güçlendirir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir