8 Ocak 2021 Cuma

Youssouf Ndayishimiye & Galatasaray, ligimizin önemli potansiyellerinden biri


Transfer için "yurt içi" kaynaklı isimleri konuşuyoruz. Ciddi bonservis bedelleri veremeyeceğimiz için, "ödemeyi yaza yapalım, takas zorlayalım, sözleşmesi sezon sonunda bitecek isimlere bakalım" gibi düşünceler var. Ya da bonservis ödemesi adına "vade durumu" gibi etmenler. Zaten zaman da dar. Şu ortamda scout tarzı adım beklemiyorum. Ya yine maaşı yüksek, takımında gözden düşmüş isimleri kiralamak, ya da böyle yurt içinden alınabilecek isimlere bakacağız.

Youssouf Ndayishimiye ismi de Galatasaray için konuşulmaya başlandı. Taylan Antalyalı'ya alternatif arayışlarının son halkası. Geçen sezonun 2. yarısında Yeni Malatyaspor'a gelmiş ve parlamıştı. Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesinin ardından ise daha da yükseldi. Sadece 45 bin avro bonservis bedeline almışlardı ve ilk etapta asgari ücret kazanıyordu. Sonrasında maaşı düzenlendi ve 100 bin avro'ya çıkartıldı.

İlginç de hikayesi var. 3 yıl önce Galatasaray altyapısında denenen yabancılardan biriydi. Beğenilmemiş olacak ki takımda tutulmadı. Birçok takımda bu tarz hikayelere rastlarız. Tabii bu isme, sadece 3 yıl sonra talip olmak da ilginç olacak. Bu sezon 14 maçta 2 gol 1 asisti var. İstikrarı yükseliyor ve yaşı da henüz 22 olduğu için değerli görüyorum. Burun kıvırmamak lazım, bence iyi bir potansiyel. Anderlecht gibi takımların da teklifinin olduğu yazılıyordu.

Etebo'yu konuşmak lazım. Beklentiyi hiçbir türlü karşılamadı ve yolların ayrılacağı yazılıyor. Transfer edilirken, orta sahada atlet ve tempolu bir isme sahip olmak düşünülmüştü. Youssouf için de benzer beklentiyi duyabiliriz. Etebo biraz daha 8 numara tabii, Youssouf ise 6 numara. Pasör bir 6 gerçi. Pas ve teknik özelliğini beğeniyorum, topla çıkabiliyor ve sürpriz gol katkısı var. Temposu da değerli. Taylan Antalyalı adına alternatif olduğu kadar, birlikte de kullanabilirsiniz. Bu sezonun ligimizde önemli potansiyellerinden biri.

9 yorum:

  1. Hiç konuşulmuyor ama sağ bek ihtiyacımız da var. Forvet sağ bek ve orta saha bu yönetimin altından kalkacağını sanmıyorum. Sakat Falcao büyük ihtimal yarım sene daha paramızı yiyecek. Bu şartlar altında bjk ve fenerinde sürekli kazanması beni bu sezon için umutsuzluğa soktu.Hele ki Mesut futbola geri dönebilirse fark yaratır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabii. Hem de en büyük ihtiyaçlardan biri. Her fırsatta yazıyorum.

      Sil
  2. Öncelikle eline sağlık yine güzel bir yazı yazmışsınız. Fakat scout transferi neden beklemiyorsunuz. Her sene her transfer döneminde ya eskileri ya da ligimizdeki anadolu takımları topçularına bakıyoruz ki bu topçular gayet iyi aslında biz neden bulamıyoruz konu o. Kasımpaşa drinkwaterı alıyor bize Aytaç Kara kalıyor mesela. Bu vizyonsuzlukla beklentilerimizde köreldi malesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemiyorum, çünkü harcanabilecek para yok. Sattığın kadar al da var, zorlanıyoruz.

      Sil
  3. Alt yapıya iyi isimler geliyor yerli ve yabancı fakat biz degerlendiremiyoruz. Şimdi Malatya bir sürü para ister bu oyuncu için.

    YanıtlaSil
  4. Drinkwater denilmiş ama kusura bakılmasın, son 2,5 sezonda sadece 11 maç ve toplam 789 dakika forma giyebilen kronik sakat Drinkwater yerine Aytaç'ı her türlü tercih ederim. Yorumu yapan arkadaş için söylemiyorum ama taraftar olarak bu etiket sevdasından dilimiz yanmadı mı halen? Kaldı ki Kasımpaşa sadece 6 aylığına ve 250.000 Euro bedelle kiralamış. Bizim 250.000 Euro verecek halimiz yok, hoca artık kiralık oyuncu istemediğini üstüne basa basa söyledi. Şunu artık anlamamız lazım. Beğenilmeyen Fatih'i bile, adam bilmem kaç liralık alacaklarından vazgeçtiği için Kasımpaşa'dan bedelsiz alabildik. Para yok, kasa tamtakır, oyuncu satmadan alma bonservisli oyuncu alma şansımız yok. E scout ekibi ne güne duruyor, bulsun yeni bir Marcao falan söylemleri de gerçekçi değil, kimsenin tanımadığı, Portekiz ligi sonuncusu bir takımın oyuncusu olduğu halde yine de 4 milyon Euro ödeyip alabildik. Malatya 250.000 Euro'ya bulur birini ama sen alamazsın çünkü büyük takımsın. Malatya'ya 250ye verdiği oyuncu için sana kapıyı 3 milyondan açar elin adamı. Galatasaray bu,Gigant of Bosphorus, Türkiye'nin en büyük ve zengin takımı, böyle biliyor adam seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten en büyük sorun o. etiket meraklısı taraftar sayesinde takım emekli doldu. askerler lazım dinamizm lazım koşmak lazım.

      aytaç ı beğenmez oğulcan ı beğenmez taylan ı beğenmiyorlardı.

      Sil
    2. Drinkwater tarzı işler kumar. Aynı yoldan Mitroglou'nu aldık işte, sonuç ortada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir