7 Mart 2021 Pazar

Benim adıma bu sorunun cevabı, Burak Yılmaz ve Gomis


Webaslan'da, son 10 yıl içinden 2 tane forvet seçin gibi bir soru vardı. Adaylar da Baros, Nonda, Ümit Karan, Elmander, Necati Ateş, Burak Yılmaz, Umut Bulut, Drogba, Podolski, Gomis ve Mostafa Mohamed. Bunun üstüne konuşalım, herkes kendisi adına 2 forveti seçsin. Benim bu tarz sorulardaki temel önceliğim performans olur. Etikete bakmam, oynadığı sezon içindeki performansı ne olmuş, takım hangi noktaya gelmiş ona bakarım. 

Bu sorunun cevabını Drogba olarak veren çok insan oluyor. Büyük transferdi, katkısı da o denli oldu ama 1.5 yıl içindeki (özellikle son 1 yıl) istikrarı tartışılırdı. Sakatlık dönemleri oldu, bence maç seçtiği zaman da çoktu. Büyük maçlarda ayaklandı ve takımını yukarıda tuttu. Birçok efsane işi var, akıllarda kaldı. Bu soruya Burak Yılmaz yanıtı verecek olmam biraz da Drogba sayesindedir. Drogba gibi bir ismin arkasında normalde sinersiniz. Burak Yılmaz ise performansını daha da arttırdı.

Drogba'nın da mutlaka o performansta katkısı büyük. Sonraki sezonlarda da aynı Burak Yılmaz etkisini izlemeye devam ettik. 2 şampiyonluğu var, 2'sinde de ciddi katkı sahibi. Performansına orantılı da hakkı teslim edilmemiştir. Şampiyonlar Ligi'yse Şampiyonlar Ligi, vitrinse vitrin. Bu adam her platformda goller atmadı mı? Takımdan ayrılmasını da istemiyordum. Eğer Fatih Hoca / Arda Turan barışı olacağını bilsem, Trabzonspor'dan Beşiktaş'a değil de, Galatasaray'a gelmesini isterdim. Hatta Çin'den dönüşü direkt Galatasaray'a olsaydı.

Bu soruya vereceğim 2. yanıt da Gomis. Onun da varlığı biraz "ayrıldıktan" sonra anlaşıldı. Garanti gol katkısı işte, zaten istikrarlı forvet bulmakta zorlanıyorsun. 29 gol atmış ligde, ötesi var mı? Nedense Gomis adına "oyun içi katkısı" gibi konular eleştiri katkısı oluyordu. Kimi de büyük maçlarda neredeydi diyor ki buna hiç katılmıyorum. Gittikten sonra ne paralar harcandı, şurada Mostafa Mohamed transferine kadar hala Gomis'i anıyordun. Tabii onun da sözleşmesiyle alakalı durumlar vardı. Orada da neden zam yapılmadı diyemem. Bugün ona yaparsın, yarın ipin ucu kaçar.

Listedeki çoğu forveti de iyi hatırlıyorum. Elmander müthiş bir mücadele timsaliydi, nasıl unutulur. Son 10 yıl denildiği için Ümit Karan demeyeyim, yoksa onun da gol katkısı büyüktü. Nonda'yı unutamayız, Baros eğer sakatlanmasa seçeceğim 2 isimden biri mutlaka olurdu. Necati Ateş'in 2. dönüşü direkt şampiyonluk etkisi oldu. Umut Bulut da çalışkanlığıyla ön plandaydı, iyi performansları da var. Podolski de bir iz bıraktı. Kötü döneme denk geldi, çok maç seçti ama istediği maçı o da aldı. Son olarak da Mostafa Mohamed, keyifle izliyoruz.

27.02.2021 tarihli yazı..

16 yorum:

  1. Elmander yillarca olmasını istediğimiz adam, Necati yarım sezonda sampiyonluk oyunu oynadı. Drogba efsanesini izlediğim için gururluyum ama Chelsea deplasmanında oynamadiğını düşünüyorum. Podolski de 2017 TT Arenadaki Bjk maçında ben kale arkasi tribundeyken altıpasta bomboşken kale yerine topu bana kadar atmasından dolayı butun karizması gozumde silindi :) Ama Gomis kadar net performans bence Jardel'den sonra daha baska bir yabancı vermemişti. Bu kadar kolay gol atan birini daha izlememiştim. Buyuk maçta yoktu elestirilerine katilmama nedenim de buyuk maclarin adamları önlemi daha az alınan oyunculardır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş maçını gayet iyi oynadı mesela, aklımda. Fenerbahçe deplasmanı da iyiydi :)

      Sil
  2. Burak yılmazı zaten konuşmaya gerek yok çok üst düzey bi performanstı onunki :)
    Diğeri de elmander Galatasaray tarihinde az gol atıp bu kadar sevilen başka bir forvet yoktur herhalde :)

    YanıtlaSil
  3. Baros nonda ve elmander sakatlık sebebiyle Drogba podolski maç seçmeleri sebebiyle secmezdim karakter katkı ve yetenek olarak gomisi ve karan ı karakter sebebiyle elerdim Mustafa yeni geldi bence 1 Burak 2 umut 3 necati

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut Bulut tercihini beklemiyordum, saygı duyarım :)

      Sil
  4. Gomis in katkısı neden ayrıldıktan sonra anlaşılmış olsun ki? Adam 29 gol attı. Leblebi gibi gol atıyordu ve göndermek yönetimin en büyük hatasıydı. Net katkı net golcü... sonradan yerinin dolması için ödenen paralara insan hayret ediyor. Benim favorilerim Drogba ve gomis olurdu. Dediğim gibi gomis net bir katkısı olan tam bir bitiriciydi. Tek ve sert vuruşları harikaydı. Drogba ise çok başka bir seviyeydi. Ceza sahası içinde her pozisyonda kaleyi vururdu. Şu hale bak... drogba gomis burak... kimler oynamış şimdi ise Falcao efendinin keyfini bekliyoruz. Birisinin kendisine Galatasaray da oynamanın ne olduğunu kendisinden önce drogba baros podolski gibi adamların oynadığını kendisinin egosunun sabır sınırını geçtiğini anlatmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonradan anlaşıldı işte, bunu taraftar adına demedim. Kulüp içi söylüyorum. Gönderdiklerine pişman olmuş olabilirler.

      Sil
  5. Burak Yılmaz ve Milan Baros diyorum ben de. Elbette Gomis unutulmaz ama içimden bu ikili daha bir öne çıktı. Aslında yazınızın başını okurken Drogba demek içimdeydi ama sonrasında gerçekten söylediklerini düşündüm ve çok haklısın kanaatine vardım. Sonra da Burak Yılmaz ve Milan Baros diyorum ben ❤️ (İlk içimden geçen de Drogba ve Elmander idi sanırım. En sevdiğim oyuncu kısmına bunları yazmalıyım :) )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baros sakatlanmasa kesinlikle bu listemde yer alırdı :)

      Sil
  6. benim de tercihlerim net burak ve gomis. katkı anlamında bu ikiliden daha fazla katkı aldığımız bir forvetimiz olmadı. soruyu biraz değiştirip bu forvetler arasında en iyi ikili forveti kim oynar deselerdi, o zaman necati ile gomis derdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o açıdan baktım. Birlikte nasıl olurlar değil de, performans odakliydim.

      Sil
  7. Ben oyun geneline etkiyi 1. Etmen olarak baz alırım tüm takıma faydası olan bir forvet bence tabeladan önce gelir.
    Tartışmasız Elmander..
    Keşke daha erken gelseydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun içi katkısı da ayrı olay :) Eren Derdiyok'un baksan çok daha fazla golü var ama Elmander etkisi bambaşka.

      Sil
  8. 2011-2012 sezonundaki efsane futbolun hatırına Elmander derim. O oyunun en kilit ismi Elmander'di.

    Ardından da şampiyonlar liginde Ronaldo ile gol krallığı yarışına giren Burak Yılmaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir