18 Şubat 2021 Perşembe

Bir süre hafta hafta gideceğiz ve sakatların geri dönmesi de mutlu ediyor


Alanyaspor maçı için, öncesinden Alanya'ya gitmek ve kampa girmek doğru hareket. İstanbul soğuk ve kar kış büyük sorun. Alanya biraz daha sıcak, şartlar uygun. Tam anlamıyla odaklanılması gereken bir maç. Ters geliyorlar, haliyle de bu maça özel hazırlık lazım. Kasımpaşa maçı zor geçti, şartlar bizi zorladı. Onun öncesi de tempo yoğundu ve şu 2 günlük ara eminim ki iyi gelmiştir. Bir süre hafta hafta gideceğiz ve sakatların geri dönmesi de mutlu ediyor.

Feghouli ve Falcao, kamp kadrosunda yer alıyorlar. Halil Dervişoğlu da iyileşmiş, karantina süreci yarın bitecek ama çalışmalarına İstanbul'da devam edecek. Oğulcan Çağlayan'ın adaletsiz şekilde verilmiş ve örneği olmayan cezası devam etmekte. Emre Taşdemir ve Saracchi ise sakat. Sorun da burada başlıyor. Ömer Bayram, Kasımpaşa karşısında iyi görüntü vermedi. Bu maçta sol bek oynayacağını sanmıyorum. Sol bekte Linnes'i izleyecek olsak da, yine sorun. Yazın, sol bek konusunda ciddi gündem oluşur. O pozisyona en az 2 transfer bekliyorum. 

Eldeki yapı oldukça alternatifli. Hoca da bu maça odaktır, en uygun kadroyu sahaya sürer. Feghouli'nin 11 başlayacağını düşünmüyorum, bu maçta kulübe adına koz olur. Falcao da uzun zamandır takımla çalışıyor, 15 - 20 dakika da olsa oynayabilecek seviyeye gelmiştir. Gol aranan anlarda da koz olur, hücumda kalman gereken zamanda da. Güvenmiyor olsam da, kadroda olması halinde bir şekilde katkı verebileceği an gelebilir.

Gedson Fernandes / Emre Kılınç ikilisiyle oynayacağımızı da düşünmüyorum. O isimlerden biri mutlaka Belhanda olur. Yanında oynayan isim ise hangisi olur, bunu maçta göreceğiz. Taylan Antalyalı da formasına kavuşacaktır. İyi bir dinlenme oldu onun için de. Sol bek harici, ideale yakın bir kadro görürüz. Pas oyunu oynanmayacaksa, Donk yerine Luyindama'nın da oynaması oldukça olası. Maça yakın, yeni bir kadro tahmini daha mutlaka yaparız.

12 yorum:

  1. Bence Babacar ve Davinson'a önlem olarak Luyindama oynar. Emre Kılınç ve Kerem 11'i net hak ediyor. Gedson ve Feghouli ise maçın gidişatına göre oyuna girer.

    YanıtlaSil
  2. Sezon başı Falcao Diagne çift forvet yazılıyordu mümkün değil demiştik. Mohammed Falcao da mümkün değil. Maç içerisinde skora göre çift forvete dönersin bu ayrı ama oyun planı olarak gereksiz ve mantıksız olur. 2.forvet tarzı birçok topçumuz var denklem bu şekilde kurulmalı bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao'yu şu an kimse ile kombin yapamazsın.

      Sil
  3. Su sol bek yahut sağ bek konusunda sürekli bir sıkıntı var biri olunca diğeri yok umarım bu yaz döneminde bu çözülür

    YanıtlaSil
  4. luyindama artık formayı almalı. donk u satma şansın yok. elimizdeki adamı parlatmak gerek. ayrıca daha iyi stoper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama oynamış olduğun oyuna Donk daha çok uyuyor.

      Sil
  5. Fatih hoca çok konsantre olmuş. Onun bu konsantrasyonu devam ederse önümüzde kimse duramaz bu ligde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Transfer dönemini iyi geçmek artı oldu.

      Sil
  6. Orta sahada; Gedson - Emre - Taylan üçlüsünü bekliyorum
    geride Lyundama bence de oynayacak ama Alanya'nın takım halindeki ön alan baskını düşününce; Lyundama oynarsa topun geriden çıkması zor olur mu diye şüpheliyim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir