13 Şubat 2021 Cumartesi

Büyük laflar söylemek, peşin hüküm vermek çok seviliyor


Türk taraftar profili gerçekten ilginç. Büyük büyük laflar söylemeyi, peşin hüküm vermeyi çok seviyorlar. Özellikle de genç futbolcular adına. Galatasaray'da da bu sorunu sık sık yaşamıyor muyuz? Hem gençler neden şans bulmuyor denir, hem de o genç şans bulduğunda ve ilk hatasını yaptığında "bundan olmaz" yaftası yapıştırılır. Ozan Kabak bu yorumları Galatasaray'daki ilk günleri de yaşadı. Üst üste penaltılar geldiğindeki yorumları unutmadım bile. O adam şimdi Liverpool forması giyiyor.

Hiç kolay değil. Premier Lig'e hangi genç giderse gitsin, direkt olarak etki etmek zor. Farklı bir oyun oynanıyor, buna uyum sağlamak adına zaman gerekir. Çağlar Söyüncü'yü hatırlayın, Leicester City'de ilk sezonu yedekti. Sonrasında formayı aldı ve bir daha bırakmadı. Ozan Kabak ise, sezon başından bu yana stoper konusunda sıkıntı yaşayan Liverpool'da direkt olarak formayı almak zorundaydı. İlk maçı iyi geçmemiş olabilir, sert bir rakibe karşı oynadı.

Bu çocuk henüz 20 yaşında. Herkesin atladığı detay bu. Teknik direktörü de Klopp. Futbolcu üzerindeki dokunuşlarını biliyorsunuz. Ozan Kabak adına da ilerleyen dönemdeki gelişimi göreceğiz. Gerekirse bu yılı da gözden çıkarın. Yeni sezonda bu takıma Van Djik gelecek, bir de onun yanında görelim. İlk maçtan eleştirmek acımasızca yani, zaman gerekiyor. Premier Lig temposuna uyum sağlamak dahi başlı başına mesele.

Schalke'deki günler de maalesef iyi geçmedi. Çok kötü bir takım vardı ve o yapı içinde özgüveniniz ister istemez geriliyor. Oradan doğru, direkt olarak Liverpool ortamına girmek de zorlayıcı. Kulüp sizi yatırım gibi düşünse de, elde stoper yok ve hemen formayı aldın. Bu hem şans, hem de şanssızlık. Uyum adına zaman yok, hemen katkı vermen isteniyor. Yanında oynayan Henderson dahi orta sahadan bozma bir stoper oldu, ciddi anlamda zor şartlar.

7 yorum:

  1. Bu taraftarın bu kafayla hayatı dahi çekilmez bu kadar kolay mı gencecik insanları eleştirmek yazık günah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın x genç oynasın, o da bundan nasiplenecek. Sonra da neden gençler oynamıyor denilecek :) Sosyal medya yokken bu işler daha rahattı.

      Sil
    2. Bu taraftar akıllanmayacağı belli o yüzden gençleri bu durumlara hazırlamak gerekiyor :)

      Sil
  2. Galatasarayda oynadığı zamanda hatalar yaptı. Genç bir futbolcunun hata yapmasından yada kötü oynamasından doğal bir şey yok. Cunku hata yapıp yapıp öğrenecek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrenecek de işte gel bunu millete anlat :)

      Sil
  3. Trent Arnold'un hazır olması ve formayı tam anlamıyla sırtına geçirmesi iki iki buçuk yılda oldu. En iyi dönemlerinde stoperde Van Dijk vardı. Burdan yola çıkarak Ozan Kabak için de önünde daha çok zaman olduğunu ve Klopp'un kendisini çok özel bir oyuncu yapacağını söyleyebiliriz. Bir maçla hiçbir şey değişmez.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir