14 Şubat 2021 Pazar

Samsunspor'u şu aşamada kadro kalitesi, bireysel yetenekler ayakta tutuyor


Samsunspor'un ciddi bir kadro kalitesi var. Özellikle de hücum tarafında. Ligin ilk yarısında, transfer için beklenen olmadı ve ağırlıklı olarak geçen sezondan gelen iskelet üzerinden hareket edildi. Bunun da Ertuğrul Sağlam özelinde mazereti var. O kadroyla, ligin ilk yarısında iyi iş çıkarıldığına inanıyorum. Ocak transferinde ise seviye yükseltildi, haliyle de beklenti var. Süper Lig en büyük beklenti olsa da, bu hücum rotasyonuyla daha iyi bir oyun izlemek de herkesin hakkı.

Ben ise iyi bir oyun oynandığını düşünmüyorum. Neredeyse tamamen yenilenen bu hücum hattının uyum sağlaması adına zaman gerektiğini söylesem de, bence o evre geçildi. Bireysel yeteneklere bakılıyor ve Samsunspor da hücum kalitesiyle kazanıyor. Mevcut hücum hattı "hareket" istiyor mesela, oyuncu tarzları böyle. Oynanan oyun ise durağan ve ağır. Şu takıma böyle bir oyun oynatmak meziyet ister.

Yasin Öztekin sağ kanatta oynamamalı diyorum mesela. Galatasaray'dan biliyoruz, Podolski gibi bir isim gelse de, Yasin Öztekin solda oynamaya devam etti. Akhisar maçının 2. yarısındaki Yasin Öztekin'i beğendim. Sola geçti ve 45'de gelen İlyas Kubilay Yavuz hamlesiyle birlikte oyun hareketlendi. Rakip üstüne geliyor, ilk yarıda oyunu ağır kılıyorsun. 2. yarıda tek hamle, oyunun tüm çehresini değiştirdi ve açık alanı müthiş kullanan bir Samsunspor izledik. İlyas Kubilay Yavuz da bu ligin en iyi 12. adamı.

Kaliten üst düzey ve hareket seven futbolcular. Hücum organizasyonu hala oturmamış olsa da, hareketlilik dahi kaliteyi ortaya çıkarıyor. Organizasyon da şart tabii. Elinde Mathias Coureur gibi bir forvetin varsa, ona top getirmen mevzu değil, organizasyon dahilinde kullanmalısın. Kanat özellikli ve savunma arkasına sarkmayı seviyor. Onu savunma arkasına sarkıtmak da organizasyon ister, şu an bu yok. Nadir Çiftçi gibi kullanamazsın bu futbolcuyu.

Hamroun umutlandırdı beni. Sağda iş yapabileceğini gördük, hazır olduğunda 11'e geçecek. Yasin Öztekin de böylelikle sol tarafa geçecek ve bazı taşlar yerine oturmuş oluyor. Kenardan getirildiğinde, İlyas Kubilay Yavuz gibi bir koz da var. Gökhan Karadeniz ise klas goller atsa da, hala beklediğim işleri yapmadı, en azından oyun içi katkısında. Onu da rakip ceza sahası içinde mümkün olduğu kadar görmek "organizasyon" meselesi. Ertuğrul Sağlam bunu sağlamalı.

Akhisar deplasmanı farklı geçildi, takım da üst üste kazanarak özgüven kazandı. Süper Lig de gelecektir, o konuda sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Kadro kaliten üst düzey çünkü, bu seviyenin üzerindesin. Biraz da iyi oyun bekliyorum, şu an göremediğim o. Yarın Süper Lig'e çıktığında, kadro kaliten bu seviyede olmayabilir, orada işler değişiyor. Ne yalan söyleyeyim, teknik direktör dokunuşunu henüz göremedim. Ertuğrul Hoca'yı ligin ilk yarısı övsem de, şu an farkını göremiyorum. Djedje olmasa, kötü bir senaryodan da bahsedebilirdik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir