25 Şubat 2021 Perşembe

Doğru zamanda ayaklandı, kötü transfer algısını kıracak


Etebo'nun son 2 maçtaki görüntüsü gerçekten iyi. Daha fazla "mücadele" gerektiren ortamda yükseldiğini gördük. Kasımpaşa karşısında hem rakip, hem de o zeminle verdiği mücadele büyüktü. Alanyaspor karşısında da ayakta kaldı. Özellikle de rakibin müthiş bir baskı kurduğu ortamda, neredeyse müthiş bir savaş verdi. Güzel olan şu, artık Taylan Antalyalı adına "alternatifsiz" demiyoruz Etebo o anlamda kendisini kanıtladı.

2 tane plan oluştu. Pas oyunu ve daha direkt, mücadele gerektiren futbol. Topu rakibe bırakma hadisesi çok konuşuluyor. Takımı biraz daha hızlandırıp, gençleştirmenin ardından, böyle bir planı da uygulama imkanı doğdu. Biz de son 2 maçta, şartlar ve rakip gereği bu yapıya döndük. Yarın yine pas oyunu oynamaya başlarız. Artık maç maç plan yapma imkanı var, o kadro kalitesi oluştu. Etebo'nun yükselişi de bunu sağlayan nedenlerden.

Erzurumspor karşısında, Etebo'yla devam edilebileceği yazılmış. Taylan Antalyalı'nın ufak da olsa sakatlık durumu var. Bu sakatlığı da o kupa maçıyla alakalı değil. Yorgunluk bu anda ortaya çıktı, birikim diyelim. Şartlar da uymuşken, mümkün olduğu kadar dinlendiriliyor. Etebo'nun şu görüntüsü o imkanı bizlere sağladı. Hafta içi Ankaragücü deplasmanı olacağını düşünürsek, bu maçta da bazı rotasyon hamleleri gerekecek. Rakip de uygun.

Etebo biraz, hatta bayağı geç uyandı tabii. Sezona fena girmemiş olsa da, düşüşü keskin oldu. Çok hata yaptı, ayakta kalamadı, "kötü transfer" izlenimi verdi. Gerçi maliyete bakarsak, yine onu karşılayan bir görüntüsü yok ama en azından sezon bitene kadar en alsak iyidir diyoruz. Bu yolla gidersek, aldığı paranın hakkını vermeyen çok isim var, övdüğüm bazı isimler de dahil. Doğru zamanda ayaklandı, kötü transfer algısını kıracak.

4 yorum:

  1. Bir iki maç iyi oynaması kötü transfer olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Gereksiz yere malyeti var takıma. Tüm sezon sadece birkaç maç iyi oynayabilecek oyunculara para verilir mi?

    YanıtlaSil
  2. Oyuncuyu ona uygun tarzda ve doğru mevkide oynatabilmek veya saha içindeki rolüne ikna edebilmek önemli olan. Etebo için doğru oyun tarzını bulduk sanırım biraz da.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir