4 Şubat 2021 Perşembe

Dosta güven, düşmana korku derler ya


Muslera'yı, penaltılar üzerine çok eleştirdik de, Guiliano'nun penaltısını da yemezdi. Guiliano, penaltıları iyi kullanan bir isimdi. Sola doğru bakıp, sağa vurma işini Muslera'ya yediremezsin. Sezer onu ki, kolay bir penaltı kurtarmış oldu. Çok da kritik bir zaman. Zaten kapanan, hücumu hiç düşünmeyen bir rakip. 1-0 da öne geçseler, orta sahayı dahi geçmeyeceklerdi. O penaltıyı kurtarmak moral da sağladı.

Bir istatistik daha var. Muslera geri döndüğünden bu yana oynadığı 4 Süper Lig maçında, kalesine gelen 17 şutun 15'ini kurtarmış. Başakşehir FK karşısında, Aykut Kocaman'ın abarttığı gibi bir etkisi olmasa bile, ilk yarıda 2 noktada iyi iş çıkarttı. Geçen 4 maça baktığımızda da performansları çok iyi. Sakatlıktan nasıl döner diye düşünüyorduk, bıraktığı yerden devam etmekte. Hiç çekinmiyor, ayaklar asla titremiyor ve olabildiğince soğukkanlı.

Dosta güven, düşmana korku derler ya, doğru tanım bu. Rakip, Muslera karşısında her kaleciye olduğu kadar rahat hareket edemiyor. Sen ise arkana Muslera'yı alınca daha rahat hareket ediyorsun. Pas takımıyız diyoruz mesela, Muslera'nın oyun kurulumunda da büyük önemi yok mu? Okan Kocuk ya da Fatih Öztürk'ün bu denli kısa ve seri pas yaptığını görmezsiniz. Muslera sayesinde bunu da hatırladık ve geriden, kısa çıkarken çok daha etkiliyiz.

Okan Kocuk'u eleştirmem mesela, bence çok iyi iş çıkarttı. En azından beklediğimin ötesinde. Yenilen gollere bakınca da Muslera yokken dahi ligin en iyisiydik. Yine de Muslera başka, o olunca bambaşka seviyeye yükseliyorsunuz. Onyekuru'yu da eklersek, 2 ciddi isimle birlikte seviyeniz bir anda yükseldi. Atan ve tutan işte, pozisyonlarında en iyiler yeniden sende. Ligin 2. yarısında çok daha güçlü ve özgüven sahibiyiz.

14 yorum:

  1. Bu ligin 2 bugu bizim elimizde:)

    YanıtlaSil
  2. pas bağlantısı ve oyun kurulumunda etkisini direkt hissediyorum. eskilerin liberosu(fm tabiriyle sweeper) gibi oynuyor kimi zaman

    YanıtlaSil
  3. Takımda bence aldığı yüksek maaşı hak eden tek isim. Şu an 40 milyon euro ödüyoruz bunun büyük kısmını Falcao, Belhanda, Babel ve Feghouli oluşturuyor. Önümüzdeki sezon 30 milyon euro'ya inmek mümkün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Bazı sözleşmeler bitecek, bazı isimler maaş düşecek. Bazılarıyla da yollar ayrılabilir.

      Sil
  4. Muslera'yi överken eksik şeyler söyleyip haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Onun için sadece "Muslera" deyip susmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  5. 1.9 milyon eurodan 2 sene daha uzatsın. ve tavan maaş olsun

    YanıtlaSil
  6. Maceraya hic gerek yok gercekten Buffon gibi istedigi kadar oynasin Muslera, zaten Okan da var artik kaleci denemek icin masraf etmemize de gerek yok, teknik konusmadan umarim bizde jübile yapar diyorum.

    YanıtlaSil
  7. Musleranın Galatasayda olması ve bu istatistiklerle dönmesine çok seviniyorum. geldiği zaman çok eleştiri almıştı lakin eleştirilerin boş olduğunu zamanla gösterdi. oyun içinde bizim takıma o kadar güven veriyor ki özellikle de marcao musleraya o kadar güveniyor ki rahat bir şekilde ileriye çıkıyor. musleranın oyunu hızlı kurması akımı ileri taşıma adına çok iyi bide bunlara yeni gelen transferler eklenince... Muhammed genç oyuncu orta sahaya ya da defansa gelse muslera oyunu erken kursa onyekuru ve o özellikle keremde oynarsa bence rakip sahaya erken geçeriz buda gol bulma açısında bizi rahatlatacaktır. sen Muhammed muslera kerem onyekuru ilk 11 de oynasa nasılbir oyun çıkar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas oyunu için, geriden çıkarken. Sadece kaleci de değil Muslera.

      Kerem'i sanmıyorum 11 olsun ama dinamik bir oyun olurdu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir