28 Şubat 2021 Pazar

Fatih Hoca da onu kazanmaya çalışıyor ve ısrar ediyor


Gedson Fernandes'in iyi bir potansiyeli var ve zaman içinde onu da konuşacağız. Etebo'dan umutlar kesilmişken, bugün başka şeyler konuşuyoruz. Gedson Fernandes'in de bu zamana ihtiyacı var. Tottenham'a gittiğinden bu yana pek şans bulamayan bir futbolcuydu. Özellikle de ligin ilk yarısında hiç oynamadı. Geldiği gibi bir de karantina süreci yaşadı, kolay değil. Fatih Hoca da onu kazanmaya çalışıyor ve ısrar ediyor.

Erzurumspor maçının ilk 30 dakikasında da beğendim aslında. Galatasaray ne kadar topa sahip olsa da, hiç üretken olamadı. O dakikalar içindeki topla bir şeyler yapmaya çalışan, üretken olmayı deneyen en önemli isimdi. Arda Turan ve Yedlin'le de sağ tarafta iyi iş çıkarıyorlardı. Topla iyi çıkıyor, çalım özelliği var ve oldukça teknik. O dikine çıkışlar da zaman içinde çok daha işimize yarayacak. Orta sahada bu tarz "delici" isimlerin önemi büyük.

30. dakikanın ardından ise tamamen düştü ve ayakta dahi kalmakta zorlandı. Zemin de zorluyor, özellikle de orta sahanın merkezinde. Emre Kılınç da ilk 30 dakikayı kötü geçmişken, ilk yarının son 15 dakikasında çok hareketlendi. O anlamda birbirlerini dengeleseler de, aynı anda etkili olamadılar. Pas yapacak orta saha yoktu tabii, 3 isim de dikine oynayacak, hareketli isimler. Orada pas yapacak biri olsa, belki Gedson Fernandes veya Emre Kılınç'ın yükü azalacak.

İkili mücadeleye girmekten çekinmiyor, sürekli mücadele halinde ama o mücadeleleri pek kazanamadı. Topla çıkarken, ayakta kalabilmek önemli. Gedson Fernandes şu aşamada çabuk bozuluyor ve yıkılıyor. Biraz daha ayakta kalmaya başladığında zaten o potansiyel ve yeteneği konuşacağız. Benfica'daki potansiyelini biliyoruz, değerli bir transfer. Bahsi geçtiği gibi bu iş 1.5 yıllıksa da, ısrar etmek oldukça doğru. Kazanılması gerekiyor.

16 yorum:

  1. Bence dün o kadar geride kalan rakibe karşı Gedson biraz gereksiz kaldı. Orada maç başında örnegin Kerem gibi daha yaratıcı biri olsa goller çok daha erken gelebilirdi.
    Bu arada yan topta çok iyi bir silah olan Mostafa ve kafalarda tahminlerden daha iyi olan Kuru varken hiç düzgün orta yapamayışımız önemli bir sorun. En son Donk görüp ibret alsınlar diye Kuru'ya güzel bir orta yapmıştı. Hala bir tane daha yok. Hatta Premier Lig'den gelen Yedlin bile dün onca bindirmeye rağmen bir tane kafaya orta kesemedi. Quaresma'nın Talisca'nın kafaya yaptığı ortaları hatırlayın. O şekilde yapabilen bir oyuncumuz olsa gol sayısı ciddi artacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da kazanmaya çalışıyor onu, ısrarı bundan. Bence ilk 30 dakikada iyiydi de.

      Sil
  2. yetenekli olduğu belli. ama zayıf ve güçsüz. süper lige uyumu zor.

    şu bir gerçek ki "hem fb'nin kazık yemesini sağladık hem de irfan'dan iyisini aldık hehehe" diye bir şey yok. keşke irfan'ı alsaydık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor değil, güçlenir. Benfica döneminde en üst seviye maçlarda ayakta kalan adamdı, 2 yıldır oynayamıyor pek. Zaman lazım. İrfan'a 10 milyon avro vermezdim ben, böyle bir param yok çünkü. Hehehe kısmını bilmem de, Galatasaray şartlarını az çok bilen bunu görmüştür.

      Sil
    2. sen yazmadın öyle bir tarzın yok zaten ama taraftarın genelinde öyle bir hava vardı. iyi bir lemina nasıl da fark yaratırdı. ben de gedson en azından lemina kadar oynasın diye bekliyorum ama zor.

      Sil
    3. Lemina kadar oynasın dediğin isim, sezonun yarısı sakattı. Dur daha, 2-3 maç oldu, hemen mi infaz. Şu huyunuzdan vazgeçin :)

      Sil
  3. Bence maç maç farklı anlayışlar ve oyuncularla sahaya çıkacağız. Elimizi genişletmesi açısından şu aşamada çok kıymetli. İleride çok daha iyi olabilir belki.

    YanıtlaSil
  4. Zamanla ligimize de alışır daha iyi oynar. Çok iyi oynamasın zaten yoksa seneye tutamayız ben ümitli ve memnunum kendisinden inşallah 1 yıl daha bizde kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da var bak. Kafadan uçarsa, tutması da zor olur :)

      Sil
  5. Bı çocuğun tavanı çok yüksek ve hocada bunu biliyor bu sene 3-4 maç sonra iyi performanslar göstereceklerdir ama seneye tavana yaklaşması bile takıma çok büyük kalite katar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli bir potansiyel diye bakıyorum ben. Hoca kazanacaktır.

      Sil
  6. Dikine oynayan, hızlı ve teknik oyuncular bu ligde her zaman iş yapar, lig ve Avrupa için de derinlik oluşturur. Hocanın ısrarını anlamak lazım, gayet iyi gidiyoruz. Senin daha takıma uyum sağlama aşamasında olan oyuncuların varken tulum çıkarttın. Daha ne olsun. Feg geldiğinde kendisi sol içte oynar mı ya da Emre Kılınç mı tercih edilir acaba? Maç maç değişebilirlik kesin de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca da bu yönde tercihler yapmaya başladı, transferler de böyle geliyor. Şu haliyle formayı hak eden Emre Kılınç yine de.

      Sil
  7. Mac eksiği fazla ve zemin çok kötü. Orta saha pas yapacak biri yoktu. Haluyle bu da onun oyununu etkiler. Bir diğer mesele de uyum süreci. Çoktandır oynamadın hastalıktan yeni çıktın ve yeni bir yer yeni bir takımdasin bu o kadar kolay değil zamanla açılacaktır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleyeceğiz işte, toparlayacaktir. Bu adamın en önemli özelliği dripling ama dediğin gibi zemin kötü. Topu nasıl tasiyacaksin ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir