16 Şubat 2021 Salı

Feghouli de bu hafta içinde takımla çalışmalara başlayacaktır


Feghouli de bu hafta içinde takımla çalışmalara başlayacaktır. Yokluğunda oynadığımız tüm maçları kazanmış olsak da, eksikliğini hissettik. Takımın en önemli oyun aklı olduğunu düşünüyorum. Hücum organizasyonu oluşturma ve kaliteyi arttırma noktasında fazlasıyla aradık. Neyse ki yeni transferler sonrası daha alternatifli bir kadro var ve yoklukları biraz olsun dindirebiliyoruz. Bu zorlu süreçte tulum çıkarmış olmak ise çok büyük başarı.

Şimdi soru şu. Herkes tam anlamıyla döndüğünde, ideal orta saha profili ne olacak? Ligin ilk yarısında, orta sahamız en zayıf karnımız gibi dursa da, yeni transferler sonrası elimiz çok güçlendi. O kadar eksik bir rotasyondu ki, Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç gibi hiç düşünmediğimiz kazanımlar oldu. Düşünmemekten kastım, birinin 6, birinin 8 oynayabilmesi. Alternatifler olmadığı gibi, aslında 11'i de dolduramamıştık. Fatih Hoca'nın önemi nedir, o olmasa neler olur, bir de buradan bakın.

Sezon içinde, Feghouli'nin de merkez orta sahada müthiş iş çıkartabileceğini gördük. Hatta bana göre, kendisi adına en doğru yer de orası. Feghouli'yi orta sahanın merkezinde oynatmaya devam edip, sağ kanatta Kerem Aktürkoğlu / Oğulcan Çağlayan rotasyonunu düşünürdüm. Oğulcan Çağlayan'ın çalışkanlığı değerli, özellikle de arkasında Yedlin gibi hücumcu bir bek oynayacaksa. Kerem Aktürkoğlu da ciddi potansiyel, mümkün olduğunca şans vermek lazım.

Taylan Antalyalı'nın yeri garanti. Etebo da son maçta, 6 numara için alternatif olabileceğini gösterdi. Oraya hamle yapmasak da, biraz olsun ihtiyacı dindirdik diyelim. Feghouli'yi de merkezde düşününce, alternatifinin Belhanda ve Arda Turan olabileceğini söyleyebiliriz. Sol iç orta saha için ise Gedson Fernandes ön plana çıkacaktır. Tempolu, topla dikine iyi çıkan, hareketli bir orta saha. Emre Kılınç da bu rolde iyi iş çıkardı ve bence birbirlerinin alternatifleri olacaklar.

Maçına göre, farklı isimler de bir arada olabilir. Orta saha rotasyonu için elimiz çok güçlendi. Rotasyon içine yazmadığım isimler dahi var. 4-3-3 oynuyoruz, hocanın kafasındaki yapıda da rolleri farklı olsa da, 3 tane 8 numara var. Profiller de hep bu yönde. Ortak noktaları ise hareketlilikleri. Feghouli döndükten sonra da oyun aklımız çok daha yükselecek. O vakit organizasyon da artacak ve kilidi açmak adına sadece Onyekuru ve Mohamed'e bakmayacağız. Ayrıca orta kalitesi de iyi, Mohamed'i besleme tarafında da en önemli adres.

9 yorum:

  1. Arda'ya verilen ceza haksızdı ama en azından bu yaştaki adam için 2 haftalık bir dinlenme fırsatı oldu. Yaşından ötürü son maçlarda biraz düşüş yaşamıştı çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru, son zamanlarda biraz sallanmaya başlamıştı.

      Sil
  2. Umarım Feghouili orta saha olarak başlar ve sağda Kerem forma bulmaya devam eder hatta ben Oğulcan isminin de değeri büyük, Keremle dönüşümlü oynarlar. Feghouili kanata gelirse iş biraz tuhaflaşabilir, hem yavaşlık hem Kerem'den olma söz konusu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de Yedlin'e yardım tarafı sorun. Kanatları hızlandırmak lazım.

      Sil
    2. Kesinlikle öyle ağabey. Bakalım Fatih hocama güveniyoruz.

      Sil
  3. Gedson'un gelmesiyle orta sahanın savunma kabiliyeti arttı. Soso artık sağ içte oynamalı. Taylan-Kerem(Oğulcan),Soso,Gedson,Onyekuru ideal gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson oradaki tempoyu ayarlayacak, topu öne taşıyacak. El güçlendi.

      Sil
  4. Yedlin hızlı bir oyuncu ona yardım konusunda destek olacak birileri lazım. Kerem ve ogulcan bu hususta defansa kadar geldikleri oldu önceki maçlarda hoca nasıl düşünür ne yapar bilmem ama en azindan tahminimce ogilca ve keremi düşünecektir muhakkak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğulcan ve Kerem sağ önde benim için daha ön planda isimler. Feghouli de merkezde çok daha rahat.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir