24 Şubat 2021 Çarşamba

Feghouli'nin dönüşü direkt olarak oyun aklı demek


Feghouli'nin dönüşü direkt olarak oyun aklı demek. Zorlu seride tulum çıkarsak da, Feghouli'nin yokluğunu hissettiğimiz birçok an var. O olsa işler daha rahat ilerleyebilirdi. Sakatlığının iyileşme sürecinde doğru hareket edildiğine inanıyorum. Riske atmak yerine, en doğru zaman beklendi. Sık sakatlık yaşayabiliyor ve uzun ayrılıklar görüyoruz. Bu biraz da "tam olarak hazır olmadan" oynamasıyla alakalı. O zor fikstürde ihtiyaç olsa da, ligin önümüzde çok uzun bir dönemi var.

Feghouli'nin yokluğunda da daha "direkt" oynayan bir takım olduk. Pas oyunundan biraz daha sıyrılıp, orta sahayı dinamik isimlerle oluşturduk. Arda Turan'ın "oyun aklı" noktasında önemi büyük olsa da, o biraz daha işin mücadele kısmında. Seni "hücumda" tutmaya çalışan unsur değilim. Feghouli'nin ise topla ilişkisi mükemmeldi. Seni ipten alacak futbolcu. Atacağı bir şut, ceza sahasına koşusu, çalım özelliği değerli.

Feghouli, biraz daha topa sahip olmak demek. Topu daha iyi kullanmak, rakip yarı sahadaki aklı arttırmak. Erzurumspor karşısında 11 başlayacağını düşünmesem de, 25 - 30 dakika ısındırılır diyorum. Ankaragücü maçıyla da 11 oynamaya başlar. Bir daha sakatlanmamasını dileyelim, tam onun haftaları. 3 aylar topçusu denir ya, şampiyonluk yürüyüşündeki en kritik haftalara girdik. Önümüzde de nispeten daha rahat bir fikstür var. Hücum ve pas oyunu oynayacağız.

Bana sorarsanız, Feghouli'nin ideal yeri de orta sahanın merkezi. Merkezde daha etkili olduğunu düşündüğümü daha önce de yazmıştım. Sağda biraz daha kısıtlanıyor gibi, merkezde ise özgür. Yine de sağ kanatta bekliyorum, orta sahadaki merkez bir süre daha değişmeyecektir. Gedson Fernandes - Emre Kılınç - Taylan Antalyalı hattıyla devam ederiz. Sağda da olsa, merkezde de olsa, Feghouli önemlidir. Bu sezonki performansı da oldukça istikrarlıydı.

8 yorum:

  1. Feghouliye 3 aylar topçusu denmesi bana yanlış geliyor abi 12 ay maaş alan adam 3 ay parasının hakkını veriyor ve seni demiyorum ama bir kesim taraftar bunu marifetmiş gibi gösteriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil tabii, haklısın aslında. Yorumun doğru :)

      Sil
  2. falcao sayesinde eleştirilerden kurtuluyor. aldığı para belli senede 5 maç oynuyor. sahada jogging yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de, az daha istikrarlı ve geçmişte kattıkları var. Bu da etken.

      Sil
  3. feghouli çok önemli biri bence. bu kalan maçlarda takıma iyi etki yapabilir. umarım sakatlık kendisini geri götürmez. yaşı da var malum. bu da iyileşme sürelerine etki ediyor. merkezde dediğin gibi iyi ve güzel oynuyor. ancak feghouli sağda da iş yapacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezonu iyi tamamlasın da, sonrasını konuşuruz :)

      Sil
  4. Emre Kılınç da sahada olduğunda zaman zaman ortaya gelip oyun kurulumuna yardımcı olabilir. Emre de Feghouli'nin bölgesine yaklaşarak kanat aksiyonlarını hareketlendirir.
    Feghouli Falcao'dan sonra ikinci çok kızdığım futbolcudur ama kendisi kısa dönemlerde önemli katkılar verebiliyor.
    Aldığı paranın karşılığıni verebildiğini ise -genele yayarsak- kesinlikle düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha rotasyonumuz kalite kazandı artık, imkan çok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir