8 Şubat 2021 Pazartesi

Fenerbahçe karşısında, Yedlin 11 başlar diye bekliyordum


Fenerbahçe karşısında, Yedlin 11 başlar diye bekliyordum. Fizik olarak iyi durumdadır diye düşündüm. Newcastle United ile çok fazla maç oynamasa da, takım içinde yeri olan bir isimdi. Galatasaray'a transferi de şans bu arada. Talipleri olabilir, hatta Premier Lig içinde dahi kalabilirdi. Yaz için düşünülen bu hamle, bir anda Ocak ayına kısmet oldu. Bonservisi yok, yıllık ücreti de makul seviyede. Bu transferden ötürü çok mutluyum.

Fenerbahçe karşısında 11 başlamasa da, Linnes'in oynaması şaşırtmadı. Fatih Hoca, savunmada son haftalarda oluşan uyumu bozmak istememiş olabilir. Linnes o maçlardaki zayıf halka gibi görünse de, temposu, mücadelesi olan bir bek. Fenerbahçe maçının da biraz daha dengeli geçeceğini düşünmüş olabilir hoca. Bu yüzden de tercihi Linnes oldu. Sakatlığı şansssızlık tabii, umarım ciddi bir durum yoktur. O da alternatif anlamında ihtiyaç olacak. Dönüp dolaşıp, Şener Özbayraklı'ya kalmak istemem.

Fenerbahçe maçı, Yedlin adına ölçü olamayacak. Oynadığı bir 10 dakika var, tam anlamıyla izlenim elde etmek imkansız. Türkiye Kupası'ndaki Alanyaspor maçıyla birlikte oynamaya başlar ve formayı da bırakacağını düşünmüyorum. Geleli birkaç gün olsa da, direkt olarak aidiyet gösterdiğini görmek güzel. Florya'da ne yiyip, ne içiyorlar bilmiyorum da, çoğu yabancı direkt olarak kendisini buraya ait hissediyor. Yedlin de öyle.

Tempolu, çok hızlı bir sağ bek. Topla ilişkisi çok iyi durmasa da, hızını değerli görüyorum. Fatih Hoca da bu tarz, ısrarlı bindiren ve kanadını bütünüyle kullanabilen bekleri sever. Saracchi solda olduğunda, Yedlin biraz daha dengeleyici olacak. Savunma tarafı bana göre Linnes'in önünde. Hatta hız ve tempo konusunda da önünde. Top tekniğinde de gerisinde diyemeyiz. Mücadelesi değerli olacak, o kanadı iyi işleyecektir. 90 dakika oynadığı bir maçın ardından izlenimlerimizi daha net şekilde konuşuruz.

4 yorum:

  1. Tempolu, çok hızlı bir “sağ bek”. Bilinç altındaki saracchi sakatlanması burada ortaya çıkmış :)

    YanıtlaSil
  2. Transferlerin hepsi de oyunumuzu bir tık üste taşıyabilecek gibi duran transferler. Yedlin de böyle bir oyuncu. Fatih Hoca'nin oyununda bekler hücumda çok önemli. Sol kanat hücumunda Saracchi'den aldığımız verimi sağ kanatta da Yedlin'den alabilirsek hücum çeşitliliğimiz çok artar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekin temposu ve hücum katkısı değerli, Yedlin'i izleyeceğiz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir