7 Şubat 2021 Pazar

Fenerbahçe maçları adına önemli bir yıldız diyelim


Taylan Antalyalı'yı sürekli övüyoruz, her maçını iyi oynuyor ve bir şekilde damga vuruyor. İstikrarı üzerine konuşabileceğimiz çok fazla bir şey yok. Ona biraz daha "garanti katkı" gözüyle bakıyorum. Orta sahanın sol içi ise biraz daha bilinmez. Oynayabilecek isimler arasında en iyi tercih Emre Kılınç'tı ve o da iyi bir maç çıkardı. Feghouli ve Gedson Fernandes'in dönüşüyle görüntü daha da değişip, iyi bir seviyeye çıkacak.

Çoğu maçta bilinmez "Belhanda" oluyor. Fenerbahçe deplasmanlarını ise neredeyse istisnasız şekilde iyi oynuyor. Bu maçta da oldukça iyi bir futbolu vardı. Feghouli sahada olmadığında zorlandığını söylerken, bu tarz deplasmanlardaki oyunu değişmiyor. İşin biraz daha mücadele tarafı ön plana çıkıyor, Belhanda da bu noktada etkili. Oyunun 2 tarafında var, hem orta sahadaki direnç ve pres tarafında, hem de hücumda topla çıkışları ve seni orada tutabilmesiyle etkili.

Fenerbahçe karşısında çok fazla organize olduğumuzu söyleyemem. Sahada yine bir "akıl" arayışı vardı. Özellikle de Feghouli'yi arıyoruz. Arda Turan da maç içinde sağ kanada kayınca, ister istemez düştü. Yine de bu maçta, hücum anlamında sorumluluk almaktan öte, daha direkt bir oyun etkili oldu. Direkt oyunda da Belhanda iyi iş çıkarıyor. Topla hızlıydı, seni orada tuttu, çok sakindi. İnsanın da kafası ister istemez karışıyor.

Bu sezon istikrarsız performansları var. Daha hafif diyebileceğimiz rakipler karşısında büyüyüp, Feghouli yokluğunda "sorumluluk" alsın diye beklerken kayboluyordu. Fenerbahçe deplasmanlarında ise istisnasız iyi. Hatta bu adamın Galatasaray'a imza attığı günden bu yana, Fenerbahçe'ye karşı mağlup olmadık. Fenerbahçe maçları adına önemli bir yıldız diyelim. Yine yazıyorum, maaşını ciddi şekilde düşürüyorsa, takım adına da iyi bir alternatif. Böylesini parayla almak zor ki, o para da zaten sende yok.

6 yorum:

  1. Belhandadan hücumda tek başına fark yaratmasını istediğimiz an yarı yolda bırakır ama hücum ve savunmayı aynı anda istediğinde büyük iş görüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Oyununu olgunlaştırip pas alışverişinin merkezi haline gelebilir belki ortada... Oyun kimliği kargaşasından kurtulup rolünü kafasında oturttugunda çok farklı işler yapabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım, neler olacak. Önce sözleşme konusu çözülsün de.

      Sil
  3. Galatasaray'a ilk geldiği zamanlar kırmızı kart görme potansiyeli çok yüksekti ama şimdi onu da düzeltti, eskiye göre daha sakin gibi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir