14 Şubat 2021 Pazar

Galatasaray 2-1 Kasımpaşa, karlı hava üzerine yeni bir emsal maç daha


Bu galibiyetin getirdiği, şampiyonluk kokusu. Pazar günü oluşacak hava koşullarını 1 haftadır konuşuyoruz. Bazı maçlar Cumartesi gününe alınabiliyorken, senin maçının saatiyle oynadılar. Buna da şükür diyorum, neyse ki sakatlık olmadı. 3 puandan daha önemlisi bu. Kazanmış olmak ise güzel, şampiyonluk yolunda bu tarz galibiyetler çok kritik. Karlı havayı görünce direkt olarak "Mitroglou'nun golünü" düşünürken, bu sefer de Onyekuru / Mostafa Mohamed temelinde başka bir "emsal" maç oynadık.

Bu zeminde futbol konuşman imkansız. Kar yağışının yanında, zemin de maalesef felaket durumdaydı. Temizleme tarafında ihmal var diye düşünüyorum. Kenarlar fena değildi mesela, orta sahanın ortasında ise dev bir bataklık oluştu. Pas yapamazsın, mecburen uzun çıkacaksın. Topu kanatlara indirebilirsen de orada biraz olsun üretken olabilir. Bir de duran toplar işte, bu maçta kilidi o açar. Galatasaray da özellikle ilk yarıda bunu yaptı.

İlk yarıda hücum ettiğimiz yarı saha, diğer tarafa göre biraz daha düzgün zeminliydi. Kerem Aktürkoğlu ve Babel'i gördük bol bol. Kerem Aktürkoğlu hareketliliğiyle, Babel de fiziğiyle bizi hücumda tuttu. Mostafa Mohamed'in de mücadelesi derken, hücumda kalmayı başardık. İlk 11 tercihi de tam olarak hava şartlarına uygundu. O niye oynadı, bu niye oynamadı eleştirileri olsa da, bundan daha iyi kadro olmazdı. Bu zeminde pas yapmayacaksın. Olabildiğince fizik ve mücadele. Babel tercihi de bundan, Etebo tercihi de bundan.

Etebo, müthiş bir maç çıkarttı. Ekstra oynamasına gerek yok çünkü. Emre Kılınç ve Gedson Fernandes'le birlikte olabildiğince mücadele edecek, hareketli bir yapı oluşturuldu. Bu ikilinin arkasını Etebo topladı ve tüm topları uzun vurdu. Luyindama da fiziği yüzünden bu maçta 11'de yer buldu ve o da tüm topları uzun oynadı. Duran toplar bu maçın kilidini açacaktı. Luyindama hava hakimiyeti, Ömer Bayram da o ortaları yapabilecek isim. İlk 11 çok doğruydu.

İlk yarıya dönersek, golü erken bulmak avantaj. Çünkü her geçen zaman ağırlaşacak bir zemin vardı. 2'yi de bulmak lazımdı ama olmadı. Ertuğrul Taşkıran'ı geçemedik, maçın ilk yarısının ortasında, kendisi adına kurtarış rekorunu kırdı bile. Galatasaray da en çok isabetli şut oynadığı maçı oynuyordu. Mücadele güzeldi, 2. golün gelmemesi ise, 2. yarı için sıkıntı. Kötü zemin, her an bir sürprizle karşılaşabiliyorsunuz.

Karşılaştık da. Rakibin şutu dahi yokken, beklenmedik bir Muslera hatası geldi. Daha kötü zemine karşı hücum etmeye çalışıyorken de, ilk yarıdaki o üretkenlik yoktu. Hatta Kasımpaşa iyi şekilde gelmeye başladı. Bu maçı da ya bir duran top, ya da karambol çözer. 2. yarının ortasından itibaren o duran topları bulmaya başladık ve kenardan gelen Donk hamlesi de kaosu biraz daha arttırdı. Gelen diğer değişiklikler ise yorgunluk kaynaklı. O karambolden de bir penaltı çıktı. Onyekuru, şu zeminde dahi buradayım diyebiliyor. Mostafa Mohamed de bizleri yanıltmamaya devam ediyor.

17 yorum:

  1. liderliği devam ettirmek müthiş oldu. bu sezon çok büyük ihtimalle şampiyon olacağımızı düşünüyorum. bu kadro kalitesi ve fatih hoca varken bu işi bırakmayız. ayrıca mohamed'le ilgili iki tane sorum olacak.
    1) tarzını kime benzetiyorsun (sen yazdıktan sonra bende kime benzettiğimi söyleyeceğim:) )
    2) sence 3-4 sene içerisinde avrupa'nin en iyi 3-4 santraforlarindan biri olabilir mi ? bence en iyisi bile olabilir.
    teşekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- Tarzını Lewandowski'ye benzetiyorum, komple bir santrafor. Tarz ama, kalite kıyası asla değil, yanlış anlaşılmasın :)

      2- 3-4 isminden olur mu bilmem de, iddialı santraforlarından biri mutlaka olur. O potansiyel var.

      Sil
    2. ben luis suarez'e çok benzetiyorum. hele kadıköy'de attığı gol suarez imzası gibi

      Sil
  2. Normal şartlarda kolay geçecek bir maç normal olmayan şartlardan ötürü kritik ve zor bir viraj haline geldi, çok şükür bu virajı döndük. Ve yine Galatasaray şampiyonluk alameti olan son dakika golünü buldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçlar da şampiyonluk hikayelerinde anlatılır.

      Sil
  3. Cok farkli bir sinav oldu. Omer haric kotu oynayan yoktu. Helal olsun takima. Golu yiyince pek umudum yoktu cevirecebilecegimize dair ama dondu bi sekilde.
    Bu sene sampiyonluk karsimizdaki pislik organizasyona ragmen gelirse hocanin heykelini dikelim artik. O manipulator zengin cocugunun suratini gormek en az sampiyonluk kadar mutlu ederdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de umudum yoktu. Daha kötü zemini olan yarı sahada hücum ediyorduk çünkü, asla pas imkanı yoktu.

      Sil
  4. Mitroğlunun gol sevinci nasıl karlı hava ikonik fotoğrafı olduysa bu maçta da marcao ve onyekurunun penaltı öncesi penaltı noktasını temizlemeleri olmuştur :) Çok büyük takımdaşlık var bu çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de mutlu ediyor. O kareyi unutmayacağız :)

      Sil
  5. Galatasaray kendi sahasında oynuyor. Sahayı temizlemede neden ihmal olsun ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var, kendi ihmali işte. O orta kısmı kim temizlediyse, saçma sapan bir iş yaptı.

      Sil
  6. Ligde zemin konusunda çok büyük sıkıntılar var. Galatasarayin zeminide sıkıntılı ancak bu konuda net bir bilgim yok hani normal mi değil mi diye. Ancak şu stadın üstünü halletmediler. En azından o halledilmiş olsa bu tür bir zemin meydana gelmez diye düşünüyorum. Ote yandan bu maçta alınan 3 puan Fatih hocanın bir hediyesi diye düşünüyorum. Eleştirirken neden o oynadı neden o oynamadı diye söylüyorum lakin maça göre oyuncu ile çıktığını gördüm gerçekten de hocanın bir bildiği varmış. Boşuna imparator değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stadın üstü halledilmez daha, o iş kaldı artık.

      Sil
  7. 1-1'den sonra reaksiyon verip öne geçmek önemliydi. Bu öne geçiş önemli bir psikolojik eşiğin atlanmasi anlamına da gelebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, böyle bir zeminde geri dönebilmek önemliydi.

      Sil
  8. Şu sahanın zeminini kar yağdığında bu hale getirerek büyük camia olunmuyor işte. Ülkede 3 Büyüklerin tamamı büyük camia olmaktan bahsediyor ama zemin ve zihniyet aha bu işte ülke genelinde. Büyük camia dediğin formasını terleten futbolculara şu zemini layık görmeyecek. Maçın geneline bakarsak; Muslera'nın hatasını müteakiben bir 20 dk kadar afalladık ama sonrasında toparlandık ve oyunumuzu oynamaya başladık. Bir şekilde gol atarız diye izledim maçı ve attık :) benim de aklıma malum Akhisar maçı gelmedi değil tabi. Çok güzel bir kadro kurduk. Ayrıca, Etebo'nun GS forması ile en verimli maçını izlemiş olabiliriz. Hocaya tek eleştirim; Gedson Fernandes'i çıkarması ve E.Akbaba'yı alması olabilir. E.Akbaba yı artık eleştirmiyorum bile, sinirim bozuluyor. O dakikada oyuna girmişsin, hava buz gibi, maç kritik, azıcık koş ve azıcık mücadele et be kardeşim ama ya... İlk fırsatta elden çıkarılmalı ya da aklını başına devşirmesi sağlanmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de gol atamayız diye baktım, şartlar hiç müsait değildi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir