11 Şubat 2021 Perşembe

Gelen 3 değişiklik, rotasyon konusundaki özeleştiri gibiydi


Taylan Antalyalı'nın belki de en kötü maçıydı. Kötü oynaması doğal da, yorgunluk var. Sezon başından bu yana, üst üste 90 dakikaları çıkarmaya çalışıyor ve alternatifsizliği kaynaklı rotasyon yapamıyoruz. Kupada rotasyon beklerken, olabildiğince as kadroyla sahadaydık. Fenerbahçe deplasmanı eforlu geçti ve hafta içleri de dahil olmak üzere, üst üste, sert maçlar oynuyoruz. Zorlu da bir fikstürden çıktık. Haliyle de bazı isimler yoruldu ve kötü bir Alanyaspor maçı çıkardı.

Hoca da "rotasyon" tarafında özeleştirisini yaptı zaten. İyi oynayan takımın uyumunun bozulmaması için rotasyon yapmadığını ama yapması gerektiğini söyledi. Kupadan elenebilirsin, bu sorun değil. 3 maç sonunda kupaya ulaşmak hedef olsa da, lig daha önemli, bu da bir gerçek. Zorlu fikstürün ardından da, bazı isimlere nefes aldırmak gerekiyordu. 45. dakikada gelen 3 değişiklik, rotasyon konusundaki özeleştiri gibiydi.

Taylan Antalyalı düşünce, tüm takım düşmüş oluyor. O kadar önemli bir isim ki. Orta sahayı süpüren isim olmasının yanında, tempoyu da o belirliyor. Tek yorgun o değildi tabii, Donk ve Marcao da felaket bir maç çıkardı. Yapılan basit hataların da yorgunluk kaynağı olduğunu düşünüyorum. Babacar'ın attığı golde, yere düşecek isim değil Donk. Geriden kurduğumuz oyun, stoperlerin önemi bizler adına büyük. Onlar da kötüyken, nasıl iyi maç çıkaracaksın?

Onyekuru da kötü bir maç çıkardı. O da doğal, maç eksikliği işte böyle anlarda etki ediyor. Sezona iyi girse de, düşüş kaçınılmaz. Emre Taşdemir hiç iyi dönememiş, o beni biraz korkuttu. İlk 45 dakikada seni 10 kişi oynatan Babel'i de ekleyince tablo kaçınılmaz. Feghouli ve Arda Turan'ın olmadığı maçta yine kaybolan bir Belhanda vardı. Sorumluluk alan isim yok, yorgunluk var. 2. yarıda olanlar maalesef yetmedi. Sağlık olsun diyeceğiz.

5 yorum:

  1. Kaç haftadır sürekli hafta içi maçları oynanıyor. Takımın biraz dinlenmesi gerekiyordu. Taylan özelinde sakatlık olmaması bile sevindirici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, sakatlık sorunu yaşamayalım :(

      Sil
  2. Hocanın kendini eleştirmesi güzel oyunu okumuş lakin ben yine ileride böyle bir şey olacağını düşünüyorum. Babel yediniz mahvetti. O gün çocuk kötü oynadı diyen taraftar varsa bu babalar yüzündendir. Cunku defansa çok yardımını görmediğim gibi koşusunu da görmedim. Fatih hoca ondan kanat olmayacağını bildiği halde sürekli oynatıyor. Onun yerine kerem oynasi inanın kötü maç çıkarsa yine umurumda olmaz çünkü genç en azından deneyim kazanır. Lakin fatih hocanın gereksiz ısrarları var bana göre. Malesef bek konusunda son kaç yıldır bilmiyorum lakin çok sıkıntı çekiyoruz Buda bazı maçlarda mahvediyor bizi rotasyonu kadro beklerken as a yakın kadro ile çıktık. Haliyle yorgunluklar. Benim canım Marcao ya sıkıldı fenerlilerin galatasarayli hesap açıp karısına küfretmeleri var. Umarım futbolcu onların rakip Takım taraftarları olduğunu biliyordur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca dediğin isim Kerem'i kazandıran, öyle diyeyim :) Eleştiriyorsun da, şu ortama hiç bakmıyorsun.

      Sil
    2. Orası öyle fatih hocanın dokunup geliştirdiği oyuncu ben sadece neden böyle onu anlamıyorum gerçi benim yaptığım dışarıdan bakmak o olayın içinde o daha iyi bilir. Bu konuda haklısın

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir