28 Şubat 2021 Pazar

Golde de var, oyun içi katkısında da


Gol istikrarı yüksek forvetin etkisi büyük oluyor. Buna oyun içi katkıyı da eklerse o potansiyel bambaşka seviyeye ulaşıyor. Mostafa Mohamed'in yaptığı da bu. Ayağının tozuyla etki ettiği Galatasaray'ı, hücum anlamında taşımaya devam ediyor. Erzurumspor maçında attığı goller de böyle. İlk golde, doğru yerde, doğru zamanda olması. 2. golü de ne kadar Arda Turan'a yazsak da, o koşusu ve müthiş bitirişi. Açık alanda da etkili, rakibin kapandığı zamanda da. Her şartta golü buluyor.

Erzurumspor maçının ilk 30 dakikası, eski maçlarına nazaran biraz daha hareketsiz buldum. Daha doğrusu top alamadı diyelim. Sonrasında rakip yarı sahasında biraz daha hareketli olmaya çalıştı ve ceza sahasının dışına çıktı. Attığı müthiş bir şut var mesela, ceza sahası dışına çıktığı dememin en büyük örneği. Oyun içi katkısı zaten yüksek, rakibi bozuyor ve kaptığı toplarla da sizi hücuma hızlı çıkarabiliyor.

2. goldeki bitirişini konuşacağız. Teknik olduğu kadar, şutları da çok sert vurabiliyor. Bu 2 olguyu da bir araya getirmek zordur. Hem klas olacaksın, çok teknik vuruşlar yapacaksın. Hem de çok sert topa vurabileceksin ve 2 şekilde de etki edeceksin. Bir forvet için "şu özelliği eksik" deriz de, Mostafa Mohamed'in bünyesinde hepsinden var ve daha da geliştireceği özellikler. Forvetin iyi olunca, kötü günden de mutlu ayrılıyorsun.

Gomis gittiğinden bu yana biz bu sorunu yaşıyorduk. Forvetimizden "gol istikrarı" sağlayamadık ve bu yük ister istemez takıma dağıldı. Ligin ilk yarısına bakınca da, aynı sorunu yine konuşuruz. Falcao ve Diagne oldukça istikrarsızdı. İyi oynadıkları maçlar olsa da, genele bakınca bu etkinin uzağındalar. Orada Babel gibi isimleri deneyip, ister istemez daha farklı oyunlar denedik. Mostafa Mohamed ile ise istediğimizi alıyoruz, çok önemli bir istikrarı var. Golde de var, oyun içi katkısında da.

6 yorum:

  1. Diagne de bir şekilde skoru buluyordu ama oyun içi katkısı düşüktü. Gerçi WBA'da onu da yapmaya başladı golsüz geçtiği maçlarda bile oyun anlamında iyi işler yapıyor. Bu gidişle bize 7-8 civarı kazandırır ve bizde Onyekuru ile Mohammed'in bonservislerini alırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da kalitesi işte, isteyince en iyi ligde dahi yapıyor :)

      Sil
  2. Adam ilaç gibi oldu resmen. Gol haricinde oyun içi katkısı da çok yüksek. Gomis'e göre artı yönü bu.

    YanıtlaSil
  3. MaşaAllah uzun süre sıkıntı çektik ondan sonra gelen en güzel forvet. Tek sıkıntımız kanattan beslemek. Onuda çözerek 8leri uçta çok sıkıntı çekmeyin. Birde orta sahada pas yapacak biri ve bizi ileri taşıyabilecek bir isim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekler bu noktada kritik. Bir de Feghouli'nin dönüşü büyük artı olacak Mohamed için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir