26 Şubat 2021 Cuma

Hakan Çalhanoğlu mu? Var bir hayalimiz..


Son 2 yılda gösterdiği performansla, Milan'ın en önemli parçalarından biri oldu. Sezon sonu sözleşmesi bitiyor ve o konuda hala büyük soru işaretleri var. Milan'ın çıktığı bir rakam var, Hakan Çalhanoğlu ise biraz daha yukarısını istemekte. Milan'da kalmak istiyor mu ona da emin değilim. Bir kabuk var tabii, onu kırabildi mi, diğer soru işareti de bu. Şu performansla çok daha iddialı takımlara imza atmasını beklersiniz ya da Milan onu tutmak adına her şeyi yapar. Şu an bu yönde de bir hareket göremedim.

Elbette iddialı takımlarda oynayacak. Bugün serbest kalsa, peşine düşecek tonla takım var. Yine de onun isteği en yukarısı, devler gibi. Şu ana kadar bu konuda bir hareket yok gibi. 27 yaşına geldi, onun adına iyi bir sözleşme alma zamanı. Mümkün olan en iyi takımda oynamasını da isterim. Çok sevdiğim ve beğendiğim bir futbolcu. Galatasaraylı olduğunu asla saklamaz ve bunu her fırsatta dile getirir. Hatta bu yönde de "var bir hayalimiz".

Galatasaray'a gelmek gibi de bir hayali var. Bu hayal "bugün" gerçekleşmez, ileride mutlaka diye düşünüyorum. Şu piyasa içinde, onu isteyecek takımlarla aşık atmamız çok zor. Gerçekçi bakıyorum, bu yüzden de transferi konusunda bugün için umutlanmıyorum. Yine de, olmaz olmaz diye bir şey yok işte. Kime olmaz desem, olduğunu da görmüşlüğüm var. Hakan Çalhanoğlu, istediği teklifleri alamazsa da, x büyük ligde orta sıralarda mücadele etmek yerine, hayali olan Galatasaray'da zirveye oynamak isteyebilir.

Galatasaray'la para muhabbeti yapacağını da düşünmüyorum hatta. Elbette iyi bir rakam kazanır da, istese daha fazlasını da bulabilir. Bu noktada "ağır Galatasaraylılık" konuşursa imkansız değil. Konuşmazsa da ileride olur, canı sağ olsun. 27 yaşında, İtalya Ligi'nde Milan gibi bir takımda 2 yıldır müthiş işler yapıyor. Onu anlayan, iyi kullanan teknik adamın elinde müthiş bir cevher. Yıllardır tartışılır ya "ne oynadığını anlamam" diye, o anlamayanların ayıbı. Katkı alamayan teknik adam da kendini sorgulamalı.

6 yorum:

  1. 7 milyon Euro istiyormus Milan 5 veriyormus anlasamama sebebi bu, ileride Galatasaray'a gelecektir ama su an zor diye düsünüyorum hocam.
    Julian Draxler ile ilgilendigimiz soyleniyor olursa muthis olur Schalke maclari halen aklimdadir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Draxler de maliyet, imza ücreti, yıllık ücret derken uçacak rakamlar.

      Sil
  2. Şimdi geleceğini bende sanmıyorum ama 2-3 sene sonra geldiğinde takımın kanattaki oyun kurucusu olacağına şüphem yok :)

    YanıtlaSil
  3. Şu anda Milan'da onun oyun tarzına uygun dizayn edilen bir takım var başka yerlerde bunu bulmasi çok kolay değil. Ortada bir yerde Milan'la anlaşması gerek bence. Bir üst seviyede teknik adamlar takımı ona göre dizayn etmeyebilirler öyle olunca da yedek kalır ve en değerli yılları çöp olur.

    Galatasaray'a yolu bir sonraki sözleşmesinde düşebilir belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de en oluru orası gibi. Üstü de olmayacak sanki, o yönde teklif hiç görmedim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir