6 Şubat 2021 Cumartesi

Hamle anlamında eli güçlendi, yüzü gülüyor ve başaracağına yönelik inancı tam


Luiz Gustavo, oynayacak mı, oynamayacak mı sorusundan siz de sıkılmadınız mı? Günlerdir aynı şey konuşuluyor. Oynayacağından eminim de, her derbi öncesi klasikleşmiş muhabbet. Evet, önemli isim, Fenerbahçe orta sahasının da bence en temel dayanağı ama oynasa ya da oynamasa ne değişecek? Sen, çık ve topunu oyna. Geçen sezonu hatırlayın derim. Fatih Hoca'nın da bu maça özel olarak odaklandığını hepimiz biliyoruz. Hamle anlamında eli güçlendi, yüzü gülüyor ve başaracağına yönelik inancı tam.

Oynamazsa oynamaz, oynarsa oynar. Oynamazsa sorun yaşarlar, oynarsa da bir şey değişmez, bahaneleri kalmaz. Galatasaray'ın hemen hemen tüm eksikleri geri döndü ve eli çok daha güçlendi. Feghouli dahi bu maçta kadroda ve son 15 - 20 dakikalar adına koz haline geldi. Oğulcan Çağlayan'ı, Emre Taşdemir'i derken de kulübe hiç olmadığı kadar güçlü. Yeni transferlerimiz var, Falcao dahi geri dönmüş durumda.

Muslera
Yedlin Donk Marcao Sarachhi
Taylan Belhanda Kılınç
Oğulcan Mohamed Onyekuru

Benim derbi adına ilk 11 düşüncem. Arda Turan'ın tecrübesi bu maçlar adına değerli olsa da, orta sahanın merkezinde ilk 11 başlayan Arda Turan'ı, Başakşehir maçında beğenmedim. Sağa atsak, orayı da kaldıracak gücü olmayabilir. Sürekli hücumu düşünecek bir Caner Erkin olacak, önünde de ona yardımcı olacak Thiam ya da Valencia gibi isimler. Oğulcan Çağlayan'ın temposu ve mücadelesi değerli. Yedlin'in de temposunu eklersek, Fenerbahçe'yi orada kilitlemek mümkün.

Gedson Fernandes, işin içine girene kadar, elimizdeki en iyi sol iç orta saha Emre Kılınç. Taylan Antalyalı ve Belhanda'yla da uyumları var. Orta saha olabildiğince hareketli ve dinamik oluyor. Şu hat karşısında, mücadele olarak ayakta kalabilmeleri zor. Fenerbahçe adına bilinmezlik de çok. Luiz Gustavo oynamazsa zaten geçmiş olsun, oynarsa da Mesut Özil durumu ayrı bir soru işareti. Ozan Tufan, Mert Hakan Yandaş gibi hareketli isimleri olsa da, pres tarafında Galatasaray orta sahasıyla mücadele etmeleri zor.

Onyekuru formda, Saracchi de oldukça hareketli. Osayi ne kadar yetenekli olsa da, pek savunmayla işi yok gibi. Onyekuru da Nazım Sangare'yi savunma tarafında çok zor durumda bırakabilir. Galatasaray orta sahasındaki sorun, biraz daha pasör, oyunu yönlendirebilecek bir ismin yokluğu. Belhanda'ya bakarız yani, onun iyi oyunu ve takımı sürüklemesi şart. Arda Turan ve Feghouli gibi isimlerin yokluğunda sorun yaşadığını çokça kez gördük.

Stoperlerimiz de oyunun içinde ve geriden iyi çıkıyoruz. Stoperleri bozmak adına mutlaka Samatta, Thiam ya da Valencia gibi isimleri düşünmek zorundalar. Belki de Osayi kenara gelecek, bu da onları hücumda sarssa da, mücadele için şart görünüyor. Her 2 takımın da topa sahip olma yerine, biraz daha direkt bir oyun oynayacağını düşünüyorum. Galatasaray'ın pasör isimleri biraz daha ön plana çıkıyor. Bu da ne kadar çok istemiyor olsak da, oyunun kontrolünü bize taşır. O noktada da dikkatli olmak zorundayız. Avantaj şu, Onyekuru sadece savunma arkasına koşuyu zorlamıyor. Bildiğiniz takımı o kanattan sürüklüyor ve kreatif bir kanat gibi hareket ediyor.

2 yorum:

  1. Bu kadro uzun vadede elimizin güçlü olamsi için çok önemli. Beşiktaş'ın oyunu düştü gibi. Tabii çok sular akar köprüden ama fenerbahce ile başbaşa da kalabiliriz yarışta. En geniş iki kadro olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe de şu an çözülecek. Çok zor fikstüre giriyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir