28 Şubat 2021 Pazar

İlk yarıda kaç kez bindirdi sayamadım bile


Yedlin için eleştirilerin erken olduğunu söylemiştim. Bir anda yüklenildi ve olumsuz yorumlar yapıldı. Nagatomo konusunda da aynı süreç yaşandığı için, olacakları az çok tahmin ediyordum. Yedlin de ligin ilk yarısında çok fazla maç yapamadı. Maç eksiğini kapatması ve uyum sağlaması adına zamana ihtiyacı var. Bonservis veremediğin ortamda, böyle bir sağ beki "0 bonservis" ile takıma katıyorsun. Fırsat transferi ve çok önemli bir başarı.

Erzurumspor karşısındaki futbolunu oldukça beğendim. Kapanan bir takım karşısında bu performansı verdi. Açık alanda daha etkili olur, oldukça hızlı bir bek. Kapanan bir takım karşısında etki edebilmesi de oyun aklı ve teknik gerektirir. Elbette bir Mariano değil de, Linnes'in önünde işte. Amansız bindiriyor ve ilk yarıda kaç kez oradan geldi sayamadım bile. Hızına güvenip, ön alanda da baskı yapıyor ve top kapıyor.

Arda Turan da faktör. Hangi kanada geçse, arkasındaki beki çok iyi kullanıyor. Özellikle de bu bekin "hücum karakteri" yüksekse. Arda Turan, hangi kanatta oynarsa oynasın iyi oynuyor. Merkeze biraz daha kayıyor ve oyun aklıyla ön planda. Bekine de müthiş alan açıyor, onu en doğru noktada topla buluşturuyor. Biraz daha uyum gerekecek. O uyum geldiğinde de, kenardan geldiğinde, rakip ceza sahasına daha net toplar çıkartacaktır.

Görerek top çıkarıyor, bu önemli. Mostafa Mohamed gibi net bir bitiricimiz var, onu ceza sahası içinde daha çok beslemeliyiz. Kenar ortalardaki kalite mutlaka yükselmeli. Golün her türlüsünü görsek de henüz net bir kafa golünü izleyemedik. Yedlin'in sağdaki temposu misali, solda da öyle bir isim bulabilsek görüntü biraz daha dengelenecek. Saracchi ve Emre Taşdemir'in sakatlıklarına bu anlamda üzülüyorum.

17 yorum:

  1. Yedlin pas verirken asla ezbere oynamiyor kafasini kaldirmadan nereye attigini gormeden orta kesmiyor, senelerce Sabri'yi izlemis biri olarak bu bile yeterli sebep benim icin, Anadolu takimlarina karsi her anlamda yeterli ama büyük maclarda ne yapacak tek soru isareti o benim icin su anda yoksa dedigin gibi bonservis vermeden boyle bir oyuncuyu takima katmak basaridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabri Sarıoğlu da kötü isim değildi. Kapasite dahilinde yorumlamadık sadece, o anlamda kendisi adına üzülüyorum :)

      Sil
    2. Sabri sevdiğimiz bi abimizdi :) Ne vereceği belliydi o yüzden bu tarz adamlardan beklenti belli seviyede olmalı :) Verecekleri de çoğu zaman yetiyordu takım seviyesine göre :)

      Sil
  2. Kerem Ardanın peşinden ayrılmayıp bekini oyuna katmasını öğrenmeli bu onu çok net seviye atlatır ilk 11 için şansını çok arttırır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel isimler var işte, örnek alınması gereken :)

      Sil
  3. şu fotoda bile zemin moral bozuyor. kardeşim farz et kadronda 1 futbolcu daha var. maaşı da 500 bin euro. bu şekilde düşünüp zemine her türlü masrafı yapacaksın başka çare yok!

    YanıtlaSil
  4. Enerji ve hız bir bek için olmazsa olmazlar bence bu yönden sağlam bir futbolcu. Oyunu okuma ve teknik kapasitesi yönünden de eksik bir oyuncu değil kesinlikle... Savunma yönü zayıf deniliyor. Geçen senenin en iyi iki beki Trent-Arnold ve Robertson'un da savunma yönleri zayıftı. Henderson ve Fabinho yardıma giderek bunu takıma hissettirmiyorlardi. Biz de böyle bir çözüme gidebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun aklı da var, haliyle de o hız ve tempo değer kazanıyor.

      Sil
    2. Bu adamın en önemli özelliği hız ve bunu kötü zeminde iyi kullandı. Galatasaray yöneticilerinden Mahmut Recevik, zemin için 600 bin euro lazım dedi geçenlerde. Koskoca Galatasaray bu kadar küçük bir para için kötü zeminde oynuyorsa yazık cidden.

      Sil
    3. Kaç para ise kaç para. Önce temelin güçlü olacak. Gerekirse 1 transfer az yap ama bu sorunu da çöz.

      Sil
    4. Yedlin Amerikan Futbolu'ndan gelme o nedenle agir zeminden diger futbolcular gibi kolay etkilenmiyor. Ben Amerika'da yasiyorum burada halen Soccer o kadar yaygin degil ama her okulda bir Amerikan Futbol takimi var ve genelde camurda calisiyorlar, elbette top surme yok ama hizi ya da konsantrasyonu bu nedenle zemin degisimiyle etkilenmiyor Yedlin'in. Kendisi de bir röportajinda onun futbola basladigi zaman futbolun yasadigi yerde yaygin olmadigindan ve Amerikan Futbolu ile basladigindan bahsediyordu dinledikce daha cok sevdim bu oyuncumuzu.

      Sil
    5. Güzel bakış açısı, teşekkür ederim yorumun için. Geçmişte eğer oynadıysa, hızı da onunla alakalı olabilir.

      Sil
    6. Evet oynamis hocam bir link birakiyorum orada detayli anlatiyor hangi sporlari yaptigini, American Football icin hizliydim ama yeterince fizikli degildim diyor.
      https://www.highsnobiety.com/p/adidas-football-deandre-yedlin-interview/

      Sil
    7. Hız faktörü buradan geliyor demek ki.

      Sil
  5. Arda Turan gerçekten oyun aklı ile bekini iyi kullanıp etkin hale getiriyor. Barselonada bir zamanlar oynaması boş değilmiş... gerçekten oyun aklı çok iyi. Önceki maçlarda özellikle saraci ve Emre Taşdemir nasıl yükselttiğini gördük...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir