25 Şubat 2021 Perşembe

İyi bir Tomane her zaman ilk tercih olurmuş


Eskişehirspor maçı ölçü olmasa da, keyifliydi. Bu sezon ilk kez bir maçta 4 golün üzerine çıkıldı. Ara transferle birlikte daha alternatifli bir yapı var. Özellikle de hücum tarafındaki dokunuşlarla birlikte kalite üst noktaya taşındı. Eskişehirspor maçında da o hücum gücü, tüm unsurlarıyla kullanıldı diyelim. 4-3-3 değil de, 4-1-4-1 kadrosu izledik. Gökhan Karadeniz / İlyas Kubilay Yavuz forvetin arkasında, Yasin Öztekin solda, Hamroun sağda, önde de Mathias. Bu 5'liyi de Djedje'nin temposuyla destekliyorsunuz.

Oynatabileceğiniz en hücumcu kadro bu. Böyle bir kadroyu maçın gidişatına göre deneyebilirsiniz ya da bu tarz bir rakip karşısında kullanırsınız. Aslında düzeninize güveniyor olsanız, iç sahada da rahatlıkla kullanabileceğiniz bir kurgu diyelim. Topa sahip olduğunuzda, rakip yarı sahasında etkinliğiniz güçlü oluyor. Yasin Öztekin ve Hamroun, hareketli ve kreatif kanatlar. İyi top taşırlar, çalım özellikleriyle de hem çizgiye iner, hem kat ederler. Gökhan Karadeniz, forvet özellikli bir 10 numara, gole çok yakın. İlyas Kubilay Yavuz da rakip ceza sahası çevresinde çok hareketli, şutu da iyi ve durdurulması zor.

Bu noktada Mathias sırıtan isim oldu. Transfer olduğundaki beklentim çok yüksekti. Mathias, kanat özellikli bir forvet. Hücumdaki tek odağı da rakip savunma arkasına sarkmak. Şu oyun tarzı, Süper Lig'de iş yapar mesela. 1.Lig'de ise, Samsunspor maçlara favori başlıyor ve rakipler biraz daha kontrollü oynuyor. Alan bulmakta zorlandığı gibi, henüz uyum oluşmadı. Samsunspor'un şu hücum rotasyonunda da, Mathias üzerinden kurgulanmak oldukça lüks. Çünkü birçok kaliteli ayak var.

Tomane, ne durumda bilmiyorum. Sakatlandığı söylenmişti en son ve uzun zamandır geri dönemedi. Şu oyuncu grubu ve oyun yapısı tam onun tarzı aslında. Önde çalışkan ve pivot özelliği olan forvet. O çalışkanlığı ve duvar olabilmesi de, arkasındaki hücumcuları daha da yükseltirdi. Çünkü hepsi skora yakın isimler. Eskişehirspor'a 6 gol attın, forvetin golle buluşamadı. Tomane olsa, en azından ön alandaki baskınlığını arttırır, oyun içi katkısı dersin. Tomane geri dönebilirse, şu oyun yapısında ilk tercih olacaktır.

4 yorum:

  1. Samsun ve Giresun çıkacaklar zaten bide keşke Altay gelseydi ama iyi değiller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterdim ama günü kurtarma düşüncesi ile yaşlı bir yapı oluştu. Hayal kırıklıkları büyük.

      Sil
    2. Ülkedeki işte şu yaşlı oyuncu kafası hiç bitmiyor hiç de akıllanmıyoruz

      Sil
    3. Altay ve Adana Demirspor bu yoldan gidiyor işte, değişen bir şey yok :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir