8 Şubat 2021 Pazartesi

Kayarak müdahaleyi biliriz de, yatarak müdahaleyi pek görmeyiz


Fenerbahçe maçının son dakikalarına doğru, Donk'un bir müdahalesi vardı. Mesut Özil'in atmak istediği ara pasa, yatarak müdahale etti. Kayarak müdahaleyi biliriz de, yatarak müdahaleyi pek görmeyiz. Bana sorarsanız, bilinçli bir müdahaleydi. Barajın arkasına yatıp, futbolcunun baraj altından topa vurmasını engelleyen isim misali, Mesut Özil'in o pasının arasına girmeyi başardı. Müthiş bir akıl, kendisinin büyük hayranıyım.

Kariyeri de enteresan ilerliyor. Çok kritik noktalarda, kariyerini uzatmayı başardı. Kasımpaşa dönemi de stoper olarak başlamış, orta sahaya geçtiğinde farkı ortaya çıkmıştı. Stoperde ise "savruk" bulunan bir isimdi. Galatasaray'a transferi de orta saha performansı üzerinden şekillendi. Fatih Hoca gelene kadar geçen sürede, orta saha performansıyla hayal kırıklığı oldu. Gamsız, aidiyetsiz ettik. Resmen "kiralamalarla" sürgüne yolladık, kazanılma ihtimalini düşünmedik bile.

Tudor, yüzüne bakmıyordu. Git, kafana göre takıl demiş. Fatih Hoca ise ilk iş Donk'a şans verdi, bu fizikle çok daha iyisini yapabileceğini söyledi. O da buna iyi yanıt verip, performansını yükseltti. Fernando'nun sakat olduğu dönemde 6 numara oldu, Fernando döndükten sonra ise 2'si birden şampiyonluk haftalarını oynadı. Zaman içinde ise 6 numaradan stopere kaydı ve orası adına ilk etapta alternatif oldu.

6 numaraya geçişi de kariyer uzatışı, tekrar stopere dönmesi de. Bu yaşta da oynayabileceği en iyi yer stoper. Alternatif diyorduk, şu an 11'in bir parçası. Geçen sezon da (pandemiye kadar), Luyindama'nın olmadığı süreci iyi geçti. Şu an ise bambaşka bir seviyede. Donk / Marcao uyumu her anlamda mükemmel. Hem birbirlerini tamamlıyorlar, hem de 2 tane pas yapabilen, teknik özelliği üst düzey stoper.

Marcao biraz daha hamleli, Donk da hava toplarında daha iyi, fizikli bir stoper. Ortak noktaları da top teknikleri, takımı geriden iyi çıkartmaları, pas özellikleri. Luyindama'yı parlatamadık diyorsunuz da, şu Donk'u nasıl keseceksiniz? Forma adaletini geçtim, takımı daha güçlü kılan ikiliden bahsediyoruz. Donk'un tecrübesi de var, Marcao'ya liderlik yapıyor. Donk oynar yani, kesilemez. Sezon sonunda da biraz daha genç ve pas özelliği olan bir stoper hamlesi yapılır.

12 yorum:

  1. Mostafa Mohammed'in kayarak attığı mükemmel bir pas da vardı hatırlarsın belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç müdahaleleri var. Topu kaptıktan sonra, pas atma şekilleri ilginç, atlet bir yapı :)

      Sil
  2. Marcao ve Donk birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar. Stoperde bu uyum çok önemli.

    YanıtlaSil
  3. Abi her sezona yedek oyuncu olarak başlayıp da sezon içinde formayı alıp, bir daha bırakmayan ikinci bi oyuncu daha yoktur :)

    YanıtlaSil
  4. Bambaşka bir hikaye. Real Betis oynatsın da maç sayısı bonservisini almaya mecbur etsin diye tüm camia olarak dua ederken, Fatih hocanın ona inanması ve onun ortaya koyduğu hikaye... Kendini hazır tutması ve hocaya cevap verebilmesi onun büyüklüğünü gösteriyor. Keşke birkaç yaş daha genç olsa, onu daha çok izleme şansına sahip olabilsek. Nereden nereye... Büyük karakter cidden.

    YanıtlaSil
  5. Bülent Korkmaz, Dortmunt maçı ile kızağa çekilmişti, kiralık gitmedi, çalıştı bir iki sezon yedek başladı sonrası malum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bülent Korkmaz nereden çıktı :(

      Sil
    2. donk gitsin diye dua ediyorduk ama durum ne hale geldi.
      bülent de bir dönem gitse kimse sallamazdı onu demek istemiş galiba arkadaş

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir