25 Şubat 2021 Perşembe

Ligin ilk yarısında, Muslera'nın yokluğunda yarışa tutunabilmek ise apayrı bir başarı


Uzun sakatlıktan dönersin de, bu denli hazır döneni ilk kez görüyorum. Kaleci olmasının avantajı diyen olacaktır da, adamın yaşı 34. Profesyonelliğin ve çalışmanın en üst noktası diyelim. Geldiği gibi de, en iyi benim mesajını vermesi uzun sürmedi. Sanki hiç pratiğini kaybetmemiş gibi, şu zorlu haftalarda takımı ayakta tutan isimlerden biri oldu. Ligin ilk yarısında, Muslera'nın yokluğunda yarışa tutunabilmek ise apayrı bir başarı olmuş.

Özellikle de Fatih Öztürk kaynaklı kaybedilen puanlar vardı. Sonrasında Okan Kocuk bence orayı iyi doldurdu ama elbette kimse Muslera değil. İmkansızı başarmak Muslera'nın işi. Fadıl Koşutan'ın farklı antrenman programıyla, ayağının alçıda olduğu dönem dahi reflekslerini kaybetmemek için çalışıyordu. Başkası salar, kolaylıkla bu şekilde, hem de bu yaşta dönemez. Muslera'nın profesyonelliği birçok sporcuya örnek olmalı.

Bu sezon forma giydiği 7 maçı da kazandık. Alanyaspor deplasmanında ise, bu sezon en fazla kurtarış yaptığı Süper Lig maçını oynadı. Böyle bir maç kolaylıkla oynanmaz. Bu tarz kritik eşikleri atlama noktasında, elinizdeki kaliteli isimlerin önemi büyük oluyor. Kaleci sayesinde kazanmak ayıp değil. An gelir, sizi ayakta tutar. İyi kaleci bu yüzden yok mu? Galatasaray'ı bu şekilde kötülemeye çalışıyorlar da, bana komik geliyor.

Hiç sakatlanmamış olsa, geçen sezonu da o denli kötü bitirmezdik. Bu sezonun ilk yarısında ise, çok daha fazla puan toplar ve şu an liderlikteki konumumuz sağlamlaşırdı. Muslera'nın yokluğunda yarışa tutunuyor olmak büyük işti. Muslera'nın bu iyi performansı da, daima şampiyonluğun habercisi olmuştur. İşin iyi bir tarafı daha var, şu süreçte 2. kalecimizi de bulmuş olmak ve ona güvenmek. 2. kaleci konusunda da yıllarca büyük mücadele verdik.

14 yorum:

  1. Çünkü defans hattımız sağlamdı. Marcao-Luyindama ikilisi bizi ayakta tuttu. Semih-Chedjou falan olsa bol bol gol yerdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk oynadı daha çok :) Niye hakkını vermiyorsun.

      Sil
  2. Abi alanya maçındaki Muslera büyük bir performans değildi normal bi performanstı :) Adam öyle bi kalite :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera için normal de, ya olmasaydı, ya sakatlığı uzasaydı :)

      Sil
  3. okan iyi bir kaleci çünkü. hakkı verilmiyor.

    YanıtlaSil
  4. Fatih'in oynadığı maçlarda Okan oynamış olsa daha da yukarıdaydık. Ama Muslera gerçekten bambaşka. Tarihimizin en iyi iki yabancı futbolcusundan biri, Hagi'yle denk benim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Öztürk de gerekliydi yine de. Varlığı belki de Okan Kocuk'u diri tuttu.

      Sil
  5. Ben Fatih Hocanın çok iyi bir savunma anlayışı oluşturduğunu düşünüyorum. bu bize önümüzdeki sene Avrupa'da çok fayda sağlayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldiğinden bu yana hem de. Asıl çözdüğü konu bu oldu.

      Sil
  6. muslera için sık sık kullanmayı sevdiğim bir tabir vardır. oyunlarda çok sık kullanılan godmode açma terimi muslera'nın bazı performannslarını açıklamak için bulunabilecek ender sıfatlardan biri.

    gerçekten bazen öyle seviyelere çıkıyor ki insani standartlar ile açıklanması zor olabiliyor. okan şu anda ikinci kaleci olarak gözü kapalı insanı güvenebileceği bir isim.

    ama as kalecimiz öyle bir noktadaki arkasına konacak her isim aslında olduğundan daha sönük gözükür.

    okan için tek kötü yan yedek kaleci için genç bir isim olmaması. muslera'nın daha 3-4 yıl bu seviyeyi korduğunu düşünürsek okan o dönemde kulübede beklemeyi kabullenmeyip ayrılırsa açıkçası üzülürüm.

    bir yandan da bu zamanlarda genç bir yetenek bulup muslera ile antreman yaparak bizzat ustasını iş başında görerek yetiştirebilsek diye hayal ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleyişin sonunda forma onun olur mu muamma. Bu yüzden de oynamak adına ayrılmak istese saygı duyarım ama yazdığına katılıyorum.

      Sil
  7. Muslera için diyeceğim şey sadece hocaya dediğimin farklisi: Allah kalemizden eksik etmesin. Muazzam tek kelime ile. Onun yokluğunda en az gol yiyen takım olmamız da savunma işini cok iyi yapmamız. Tabii gokten inme iş bilmez yorumcular Gs savunması hep sıkıntılı algısı yaratmaya calissalar da bu gercek değişmez. 2012 döneminden daha iyi bir savunma anlayışı var hatta hocanın. Şimdi oynanan oyunda da az pozisyon veriyoruz Alanya maçında da o baskili ikinci yarıda net verdiğimiz delik sadece 2 taneydi gerisi şişir orta aç kaos oyunu. Yani biz bu ligin en tempolu olmasa da en sağlam oyununu oynayan takımız. Cok ovdukleri bjk biz 10 kişi kalana kadar kaleye gelemedi ki eksik kalmasak bir tane de atardık ama gecti artik gorurler tt dski macta...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca özellikle bu döneminde önce savunmayı oturttu ve kronik birçok sorunu çözdü. 4. döneminin en büyük imzasıdır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir