4 Şubat 2021 Perşembe

Luyindama ne zaman dönecek diyoruz da, istatistik ortada


Luyindama ne zaman dönecek diyoruz da, istatistik ortada. Şu ikiliyi nasıl bozabilirsin ki? Luyindama keşke toparlasa ve eski kalitesine ulaşsa. Bunu ben de istiyorum. Önemli bir değer, gözden de çıkarmamak lazım. Fatih Hoca da zaman zaman Luyindama'ya dönüyor, şans veriyor. Şu aşamada olmadı maalesef. İyi görüntü veremedi, sakatlık dönüşü hiç iyi değil. Ne zaman toparlar bilmesem de, Donk / Marcao ikilisini bozmak çok zor.

Sürekli bir pas oyunundan bahsediyoruz. Donk da, Marcao da pasör, teknik özellikli, topla çıkabilen stoperler. Eskiden Mariano, Fernando ya da Seri gibi isimler vardı. Bu futbolcular, pas oyununda çok değerliydi ve Luyindama'nın pas tarafındaki eksikliğini yaşamıyorduk. Şimdi onlar yok ve bu yük ağırlıklı olarak stoperlerin üzerinde. Luyindama da bu yapı içinde, oyun kurulumu tarafında oldukça sırıttı.

Onu da geçtim. Sakatlık sonrası geri dönüşü de iyi olmadı. Hızını kaybedince, sorun büyük oluyor. Peşine bir de basit hataları ekleyelim, Beşiktaş maçında 2 bireysel hata ile yenen gol var. Oysa ne kadar iyi maç çıkartmıyor muydu? Donk / Marcao tandemindeki görüntü ve alınan sonuçlar oldukça iyi. Bozamazsın yani bu ikiliyi, takımın gücünden ve pas kalitesinden çok şey götürür. Burada Donk'a parantez açmak lazım, yaş kaç olursa olsun, mükemmel bir koz. Gelecek sezon da mutlaka onunla devam etmeli. 

Ben işin daha çok pas oyunu tarafındayım. Luyindama'nın varlığında tüm baskıyı Marcao yiyordu ve sorun yaşanıyordu. Şimdi Donk da pas yapıyor derken, orası dengelendi. Donk'un Onyekuru'ya yapmış olduğu asist de, teknik kapasitesinin ve oyun görüşünün ne kadar iyi olduğunun göstergesi. Luyindama'yı Ocak ayında satabilmek ve yerine yine pasör bir stoper almak bence opsiyondu. Yedek kaldıkça piyasasının düşecek olacak olmasının farkında olsam da, içinde yer aldığımız şampiyonluk yarışı da unutulmasın.

11 yorum:

  1. Luyindamada bunların yanı sıra diğer sorun da disiplin bence abi sezon başındaki Hatay maçına geç kaldı adam ki hazırlık maçına ihtiyacı olan en net 2 adamdan biriydi arda ile birlikte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabii, o da etken. İyi çalışmadığını da düşünüyorum.

      Sil
  2. Şu andaki kurulu düzene çomak sokmak çok manasız ama babel mustafa ikilisi artı bu çok kalifiye stoper 3lüsüyle bir 3-5-2 varyantı denenebilir diyorum. 2 bek bağlasan durmaz üstüne orta sahalarımız da çok dinamik: taylan belo gedson. Bir denenebilir diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-5-2 zor diyorum, hoca zor haller dışında pek düşünmüyor o kurguyu.

      Sil
  3. luyindamanın da sözleşmesinin son yılına girilecek sanırım. satılması düşünülüyorsa bile sözleşme uzatmak lazım. marcao ile ilgili haberler çıkmaya başladı. inşallah doğrudur ve uzatırlar. elif ve muricin 17-18 ettiği piyasada 20'den aşağı giderse çok üzülürüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama şu an 10 milyonu görsün, direkt satarlar :(

      Sil
    2. 10 mu :) yok artık. zaten 8'e aldık. tekrar form tutacak illa ki. min 20 olmalı. marcao'dan bile daha değerli

      Sil
    3. 18-20 asla olmaz o eskidendi. pandemi yüzünden paralar suyunu çekti bütün kulüplerde. ayrıca luyindama da milli takım sevdasına yaşadığı sakatlıklarla değerini düşürdü. 12 verseler havaya uçarım.

      Sil
    4. Aynen öyle, 10'a. Gördükleri an satarlar.

      Sil
  4. Çok güzel tespitler yapmışsın. ben özellikle marcaonun ve Donkun bu dönemde Taylan sayesinde biraz olsun rahatladıklarını düşünüyorum sen ne diyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da etken ama birbirleriyle uyumları var, pas oyununda iyiler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir