26 Şubat 2021 Cuma

Mostafa Mohamed ve Falcao'yu aynı 11 içinde görebilir miyiz?


Row-Z Report (@RowzReport) 'un, Falcao ve Mostafa Mohamed'in bu sezon oynadığı maçlardaki karşılaştırmasını yapmış. Onun üzerine konuşalım derim. Soruluyor çünkü, Falcao'nun hala devam etme şansı var mı? Ben yok diye düşünüyordum. Haftalardır takımla çalışıyor çünkü ve en eksik halimizde dahi maç kadrosuna alınmadı. Şimdi Halil Dervişoğlu gibi isimler de dönecek ve forvet rotasyonu da oldukça geniş.

Falcao'yla alakalı konu "sorumluluk" almaması kaynaklı. Kendini zorlamıyor, sakatlığı ile alakalı sürekli arka planda. X futbolcunun 2 haftada dönebileceği sakatlıktan, 2 ayda dönüyor. Sürekli eksik bırakması da, onun üzerine plan yapmamıza engel. Oynamaz, kullanılmaz kaynaklı düşüncem buna yönelik. Yoksa an gelir, oyuna dahil olur ve golünü atar, kaosun içinden çıkar, tecrübesini konuşturur. Keşke yapabilse, ben de isterim. Kadrodaysa, bir şekilde katkı alalım derim.

Mostafa Mohamed'i kesmek güç tabii. Tek forvetle oynuyoruz ve Mostafa Mohamed devam edecektir. Babel, Halil Dervişoğlu, Oğulcan Çağlayan gibi alternatifler de var. Falcao'yu şu denklem içine sokmak zor. Kenardan getirilir desem, kaos anı lazım. Maç kadrosuna alınsa desem, x genç tribünde olacak. Hoca ne düşünüyor bilmiyorum, Falcao'yla alakalı planları var mı, yok mu? Erzurumspor karşısında bunu görecek gibiyiz.


Falcao'nun oynadığı maç sayısını ortalama alınca attığı gollere lafım olamaz. Sahada olduğu sürece, gol özelliği yüksek bir isim. Sorun da sahada olması, istikrarla devam edebilmesi. Şu sakatlık hadiseleri olmasa, gol rekorlarını da zorlayacak bir kalitesi vardı. Tabii bu durum geçici, yaşı var. Mostafa Mohamed ise bünyesinde birçok özelliği bulunduran, genç bir forvet. Geleceğe dönük umutlar var yani, çok daha fazlasını kazanacağız.

Birlikte oynayabilirler mi gibi sorular da var. Kağıt üzerinde evet derim. 4-4-2 oynarsın, Mohamed ve Falcao birbirini tamamlar. Mohamed, çalışkan bir forvet çünkü. Falcao da pas oyununa oldukça uygun. Orta sahanın merkezini dinamik kılabiliriz, kanatlardan biri Emre Kılınç olur ki o da orta sahalaşır. Sağda da Feghouli oynar. Alternatif var o anlamda. Sorun şu ki, Falcao'ya güvenebilir miyiz? Erzurumspor maçında yeni denemeler görür müyüz emin değilim.

13 yorum:

  1. Oyun gücünü düşürmek istiyorsak,rakip bol bol geçiş hücumu yapsın maç tenis maçına dönsün istiyorsak evet 442 oynanır, onyekuru da kesip kontra imkanını da engelleriz, sırf bunu Falcao denen veteran arkadaşı kullanmak için oyun gücünden vazgeçiceksek tamam 442 çıkalım, 442 ye dönünce 11 12 dönemi gibi futbol oynanacağını düşünen hayalperest gsliler artık lütfen şu hayallerden vazgeçin 442 denen sistem de necati gibi 10 numara özellikli forvetiniz yok ise orta saha da sayısal olarak eksik olacağınız için hakimiyet oyununu OYNAYAMAZSINIZ,Falcao da necati falan değil dğeil değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şunu da ekleyim, bizim bu sene en fazla ürettiğimiz kayserini maçını hatırlayın, 2.yarı da hoca merkez de olan feg ve kılıncı kanatlara atıp oğulcanı diagne nin yanına atmıştı o üretkenlik tamamen durmuştu mesela, çok forvet çok üretim demek değil tam tersi geçirgenlik demek 2.topları alamayıp hücum devamlılığı olmuyor

      Sil
    2. 4-4-2 içinde Onyekuru ancak forvette olur, kanat zor. Kağıt üzerinde dizersin de, gerçekçi durmuyor. Onu anlatmak istedim.

      Sil
  2. Onyekuruyu niye keseyim 50 yaşındaki adam için?

    YanıtlaSil
  3. Falcao'yu bundan sonra tribünde Galatasaray maçı seyrederken bile görmek istemiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Falcao bırak futboldan emekliliği sgk dan bile malulen emekli olur iş kazalarını sebep gösterip... oynamadığı maç sayısı oynadığından fazla adamın. Gelmeden önce şöyle çalışkan böyle özverili denip duruyordu. Bu o hali ise özverili olmayan hali nasıl olurdu acaba? Evden çıkmayıp telefonla kulübü arayıp ben gelemeyeceğim bugün falan mı diyecekti ki? Artık böyle kariyerli egolu ve bitik adam görmek istemiyorum bu takımda. Kimler geldi ya bu takıma dünyaca ünlü. Bir bunu gördüm bu kadar vurdumduymaz. İş ahlakı da yok adamın. Yiyip içip yatıyor parayı alıyor. Kadro dışı bırakılıp istenmediği gösterilmeli bu adama artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de istemiyorum, etiketten sıyrılmalıyız.

      Sil
  5. bu senaryoyu anca hücum gücü çok sınırlı rakiplere karşı deneyebiliriz. yada daha doğrusu umarım ancak öyle bir durumda deneriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denenmez bile bence, ben kağıt üzerini yazdım sadece.

      Sil
  6. Mümkün olduğunca verim almak lazım. Su an kadro geniş ve rotasyona uyumlu bence fatih hoca formayı hak edene verir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir