12 Şubat 2021 Cuma

Sc transfer 2021 #2; Salih Uçan


Kupada, Galatasaray karşısında iyi bir maç çıkardı. Bakasetas'ın ayrılmasının ardından da, ona düşen iş çok daha artmış görünüyor. Yeteneğinden şüphemiz yok da, istikrarı ve çalışkanlığını tartışıyorduk. Fenerbahçe'deki ilk sezonu iyi bir çıkış yakalamış, sonraki sezonda yüzüne bakılmamıştı. Roma'ya kiralık gitti, 2 sezon da orada kalmasına rağmen beklenen gelişimin uzağındaydı. Sonrasında çeşitli kulüplere kiralandı yine ve olmadı. Alanyaspor'a imza atana kadar da bu süreç böyle ilerledi.

Bucaspor döneminde, Taylan Antalyalı'yla takım arkadaşıydı diye aklımda. Taylan Antalyalı da o dönem parlayan bir gençti ve ilk olarak o konuşuluyordu. Buna rağmen, ilk büyük atılımı Salih Uçan yapmıştı. Taylan Antalyalı bugün yerini sağlamlaştırdı, Salih Uçan ise yeniden bu seviyeye yükselmek için uğraşıyor ve sezon sonunda da yükselecek gibi görünüyor. Alanyaspor'da devam etmeyeceği açık, Galatasaray iddiası uzun zamandır konuşuluyor.

Eski seviyesine bir daha ulaşır mı bilmem de, şu aşamada değerli bir yerli alternatif. Orta sahanın merkezinde, 8 / 10 numara gibi kullanabileceğiniz, sizin oradaki pas alışverişinizi sağlayacak, topla çıkabilecek ve rakip ceza sahası çevresinde tehdit olacak bir futbolcu. Ceza sahası içine girip, bitirici özelliğiyle de ön plana çıkmaya başladı. Galatasaray'a attığı goldeki bitirişi çok iyiydi. İrfan Can Kahveci'yi alamadık, o seviyede olmasa da, gelişimini biraz daha sağlarsa, orayı doldurabilir diye düşünüyorum.

Sadece alternatif üzerinden bakmayın, 11 futbolcusu da olabilir. O yeteneği var. Son 1.5 yıldaki ilerleyişi devam etsin yeter ki. Sözleşmesi de bitince, biraz daha değer kazandı. Duran top kullanımı da Galatasaray'da sıkıntı ve özellikle iyi korner atan bir futbolcu. Şutu da var, bu da avantaj sağlayacaktır. İrfan Can Kahveci daha üst seviye olsa da, neden alamadık diye üzülmem yani. Hatta bu hamleyi Ocak ayının son gününde bekliyordum. O zaman elimiz, ofansif anlamda çok daha güçlenebilirdi. Bence hala, orada bir yaratıcı futbolcu eksiğimiz var.

10 yorum:

  1. Taylan
    Salih Kılınç
    Oğulcan Muhammed Onyekuru

    21/22 sezonunda iş yapar mı ?
    Malum sonraki senelerde ki yabancı sınırını düşünerek.. Kalecimiz ve savunma hattımız yabancı oyunculardan oluşacaktır yine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson kalır bence, gitse de transfer yapılır oraya. Oğulcan da sanmıyorum, orada yine başka bir isim oynar.

      Sil
  2. Belhanda'nin yerine hem yerli hem de daha az maaşla oynayabilir. Yaşı da daha genç. Zorlanması gereken bir transfer.

    YanıtlaSil
  3. tekrar fb forması giyeceğini sanmıyorum. denedi orayı. ama bu defa da bjk hatta başakşehir araya girer daha fazla para verir. yine kaptırırız.

    yazın bedava almaya çalışmak riskli. araya çok adam giriyor. ocak ayında 400 bin euro falan vereceksin kulübüne. en azından para. satarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdin, bırakmadılar. Net bilgi bu.

      Araya girip kimse alamaz. Biri araya girdiğinde kararını değiştiren adam da zaten gelmesin, hayır gelmez. Gerçekten bu formayı giymek isteyen futbolcularla devam ediyoruz.

      Sil
  4. bazı saflar yönetim alamadı diyorlardı ya hani.. hasan kartal olsun rize camiası olsun gs'ye karşı şu son tavırlarından anlamışlardır bazı şeyleri zahmet olmazsa. muriç bize verilmeyecekti ve verilmedi.

    salih için de kimler kimler araya girer..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesi bitiyor. Araya girenlere değil, iş futbolcunun duruşuna bakar. Bize gelmek isteyen de gelir zaten.

      Sil
  5. Gelecek olan yabancı sınırı Galatasaraya göre netlik kazanacaktır. Galatasaray yerli oyuncuları fazla oynatınca hop bir değişiklik yabancı oynatinca hop bir değişiklik. O yüzden Galatasaray iyi yerliler bulmalı ilk 11 ve alternatif olarak iyi bir atılım gitmeli. Kötü bir oyuncu değil lakin benim şu düşüncem var aklımda Galatasaray gelse eski verimini verir mi? Ben fatih hoca eğer emre akbabaya verdiği imkanı verirse vereceği kanaatindeyim lakin fatih hoca bu sezon bana göre anlamsız ısrarları var bu da beni şüpheye düşürüyor sen ne diyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle. Yabancı sınırı bizim yapacaklarımıza göre kurgulanır. Fatih Hoca olmasa bu sezon bizi tefe koyarlar, şu an şampiyonluk yarışı da veriyor olmazdık. Bu yüzden ben senin düşündüğün tarz konuları aklıma dahi getirmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir