13 Şubat 2021 Cumartesi

Sc transfer 2021 #3; Aytaç Kara


İlk etapta, biraz daha bilindik, zaten konuştuğumuz isimler üzerinden gidiyoruz. Aytaç Kara da, Ocak ayında beklediğimiz ama yaz dönemine kalan transferlerden. Ocak ayına girerken, Aytaç Kara'yı alsak yeter düşüncesi çoğumuzda vardı. Transferde bu yaşanacakları tahmin etmiyorduk çünkü. O fitili Fatih Hoca ateşledi ve bir anda beklentiler arttı. Yine de, Aytaç Kara'yı almalıydık tabii. Bugün de, Taylan Antalyalı'ya ciddi bir alternatif üretebildik diyemem.

O ihtiyacı biraz daha azalttık diyeyim. Gedson Fernandes gibi bir hamlenin ardından, Taylan Antalyalı'nın yükü hafifleyecek. Sezon sonuna kadar da, Donk olur, Etebo olur, birileri o alternatif olabilme durumunu üstlenecek. Youssouf Ndayishimiye'yi alsak farklı olurdu. Onda da yapacak bir şey yok, 1.2 milyon avro'lara almaya çalışıyordun ki, İrfan Can Kahveci'den para kazanan Başakşehir, bir anda 2.2 milyon avro'yu masaya koydu. Sen o paralara çıkamazdın.

Aytaç Kara'ya gelirsek. Daha önce de yazdım, ülke futbolunda hakkı yeterince teslim edilmeyen yerliler var. Çoğunluğu da Anadolu takımlarında oynuyor ve istikrarlarıyla ön planda. Aytaç Kara da o isimlerden biri. Eskişehirspor döneminde, yetenekleriyle buradayım diye bağırıyordu ve Trabzonspor'a transferini sağlamıştı. Orada tutunamadı tabii, nedenini bilmiyorum. Sonrası biraz düşüş görünse de, formasını giydiği her takımın istikrarlı isimlerinden biri olmayı başarmıştı.

Kasımpaşa döneminde ise, yeniden o eski günlerine yaklaştı diyebiliriz. Yaşı henüz 27, bir anlamda her şey yeniden başlayacak. Biraz daha 6 / 8 gibi oynamaya başladı, oyunun 2 tarafında da katkı veriyor. Hem iyi bir top tekniği ve pas kalitesi var. Hem de işin savunma tarafını iyi yapıyor. Oyun tarzına göre, sert de bir isim sayılır. Temposuz da değil asla, ağır değil. Bonservisini de eline alacakken, iyi bir alternatif. İstikrarını önemli buluyorum, Galatasaray adına değerli bir transfer olacak.

6 yorum:

  1. Taylan için alternatif net olmalı. Evet malı sıkıntı ve denetim yüzünden belki alınamadı lakin yine de sezon sonu bonservis olmadan bize gelirse çok iyi olacak. Çünkü aleni olarak bir Galatasaray düşmanlığı yapılıyor. Resmen bu ceza işlerinde mevzu Galatasaray olunca ilkleri yapıyor hakemler,kurullar tff. O yüzden kadro geniş ve rotasyona en az %95 uyumlu olması gerekiyor

    YanıtlaSil
  2. aytaç harika bir alternatif. hem yerli, hem tecrübeli ama yaşlı değil hem de iyi ama taylan'ı kesecek kadar iyi değil. harika bir yedek umarım gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan Antalyalı'nın üstüne bir isim almamak çok değerliydi.

      Sil
  3. Yaz dönemi için ilk transferimiz Aytaç olacak sanırım. Doğru da bir hamle olur. Maaşına bağlı olarak zarar ettirmeyecek bir hamle olur kesinlikle.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir