24 Şubat 2021 Çarşamba

Sc transfer 2021 #9; Yairo Moreno


Bu haber ilk olarak dış basında yer almıştı. O gün "menajer haberi" tadında bakmıştım. Dün de Türk basınında gördüm. Kaynağı orası olabilir diyeceğim de, kaynak belirtmek için 10 - 15 gün geç kaldılar diyelim. Sezon sonu sözleşmesi bitince de insan "acaba mı" diyor. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek futbolcular için daha agresif hareket etmeye başlayan bir Galatasaray var. Sol bek pozisyonunun da revize olmasını bekliyoruz.

Saracchi ve Emre Taşdemir'in yaşadığı sık sakatlıklar bunu getirdi. Saracchi'yle devam edileceğini düşünmüyorum. Emre Taşdemir ise aynı ücretten devam edecekse kalmaya devam eder, sol bekin 3. alternatifi olur. O pozisyona 2 transfer bekliyorum. Leeds United'lı Ezgjan Alioski'yi daha önce konuştuk. Sezon sonu için anlaştığımız konuşuluyordu. Yairo Moreno için de, sezon sonu adına anlaşma olabileceği yazılmış.

Meksika Ligi'nde Club León FC forması giyiyor ve bu sezon toplamda 17 maçta 2 golü var. Sol bek ağırlıklı olsa da, sol önde oynadığı maç sayısı da bira hayli fazla. Hatta futbolcunun geçmişine bakınca da, sol önde oynadığı maç sayısı sol beke oranla fazla görünüyor. Sağ kanat ve orta sahada da oynadığı maçlar var. Alioski de böyleydi, Fatih Hoca bu tarz joker isimleri sever. Biraz da Ergün Penbe'ye benzettim aslında tarzını.

Orta ve pas kalitesi fena olmayan, çok hızlı diyemeyeceğimiz ama oyunun 2 yönünde katkısı olacak bir isim. Teknik özelliği iyi, rahat adam geçiyor. Alioski'nin gerisinde ama alternatif olarak bakınca da orayı iyi doldurur. 25 yaşında bir de, gençleşme tarafında da elini güçlendirir. Bonservisinin olmayacak olmasıyla da transferini değerli kılıyor. Scout ekibine güveniyorum, eğer bu tarz bir öneri varsa, mutlaka bildikleri bir şeyler vardır. O piyasada pek aktif olmasak da, Meksika Ligi'nde iddialı futbolcular var.

10 yorum:

  1. Meksika Ligi çok ilginç bir yer. Orayı hafife almamak lazım.
    Bu oyuncu sol açıkta da oynayabiliyorsa tam Fatih Hocanın seveceği tarzda bir bektir. Maaşa bağlı olarak ihtimal zorlanabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi paralar da kazanıyorlar, aslında bu da süreci zorlaştırıyor.

      Sil
  2. Yabancı sınırı gelirse 2 yabancı sol bek niye alınsın ki, 1 tane alırsın yedeğini mecbur taşdemir yapacaksın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınır tabii, başka yerden telafi edersin. Yerli sol bek kimi alabilirsin ki?

      Sil
    2. Aynen, mecburen başka yerden telalfi edeceğiz. Alınabilecek bir Umut Meraş var ki pek bizim oyuna yatkın değil o da

      Sil
    3. 2 yabancı sol bek olur yani.

      Sil
  3. Ben scout ekibimize güveniyorum. Özellikle yaşı genç bu adamın. malum sol bek bu dönem bizi çok sıkıntıya uğratabilir. aslında belirli bölgelerdeki sıkıntıları def ediyoruz. ancak sıkıntı şu oluyordu ki biri doğrulunca başka yer patlak veriyordu. artık genç ve iyi oyunculara yönelmek lazım. scout transferleri bu yazdan sonra daha çok konuşulur. sol bek ve sağbek açısından ve orta saha için buna genç ve iyi bir kalecide eklemek gerekir sen ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek rotasyonunu bütünüyle revize etmemiz lazım. Kaleci eklemek lazım değil, zaten iyi 2 kalecimiz var.

      Sil
    2. Okani kast ediyorsun değil mi?

      Sil
    3. Evet, gayet iyi kaleci. Sen beğenmeyebilirsin ama bu durumu değiştirmez. Ligin ilk yarısı da müthiş iş çıkardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir