14 Şubat 2021 Pazar

Son dakika golleri ya da bu tarz maçlarda alınan galibiyetler


Şampiyonluk kokusu demem bundan. Şampiyon olursun, olamazsın, bu başka mesele. Şampiyonluğu isteyen ve bu yolda takım olan, birbiri için savaşan, didinen bir yapı var. Mostafa Mohamed'in penaltısı öncesindeki Marcao ve Onyekuru'nun çabası çok şey anlatıyor. Hedefe kitlendiğimizde de genellikle istediğimizi alıyoruz. Şampiyonluğu inandık ve bu inanış içinde "dış faktör" diyeceğim, Galatasaray'la uğraşan her kesimin emeği büyük.

Kötü futbol diyorlar ki, buna da katılmıyorum. Ocak transfer dönemini iyi geçen bir Galatasaray var. Futbolu da gayet iş görür seviyede. Kazandığı son 6 maça ve o maçlar içindeki zor deplasmanlara bir bakın. Tulum çıkardık ve son derece iddialı şekilde yürüyoruz. Yeni transferlerin biraz daha işin içine girmesiyle de, yapı olabildiğince alternatifli oluyor. Ayrıca, Kasımpaşa maçını oynadığımız zeminde nasıl bir oyun bekliyordular?

Şampiyonluk hikayelerinde de bu tarz maçların önemi vardır. Son dakika golleri ya da bu tarz maçlarda alınan galibiyetler. Mitroglou, Galatasaray adına büyük bir hayal kırıklığıdır mesela. Yine de, Akhisar maçında, yine buna benzer karlı bir ortamda attığı son dakika golü sayesinde kendisini iyi hatırlarız. O gol de, kazanılan şampiyonluğun en güzel resimlerinden biriydi. Bu sezonu da şampiyon tamamlarsak, Kasımpaşa maçındaki hikayeyi anlatacağız.

Sezon uzun tabii, daha çok maç var. Hafta hafta bakacağız. Oynanan oyun gelişiyor, yapının alternatif kazanmış olmasından dolayı da mutluyum. En önemlisi, şampiyonluğa inanan ve kenetlenen bir Galatasaray olması. Algıyı görüyorsunuz, aleyhimize türlü iş dönüyor. Şu zeminde, üstelik günler öncesinden ne olacağını bile bile maçı oynattılar. Puan kaybetmemizi bekliyorlardı, istedikleri olmadı. Biz kazanmaya devam ettikçe, geçmişte olduğu gibi "kimya" bozmaya devam edeceğiz.

16 yorum:

  1. Fenerbahçe sürekli aleyhimize algı yapıyor resmi hesaptan. Ama dediğin gibi bunlar bizi motive etmekten başka bir işe yaramıyor. Bizimle uğraşarak bizi düşürebileceklerini sanarken daha da yükseltiyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Son 10 yılda 2011-12 kadrosundan sonra en aidiyeti yüksek takım bu olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli ağırlığı çok olduğu için denilebilir aslında. Gerçi Hamza Hoca dönemi de aidiyet iyiydi.

      Sil
  3. Bu maç Takımın yek bir hal aldığı zafere Şampiyonluğa inandığının bir simgesi oldu bence. Fatih hoca bu koşulda olabildiğince güzel bir kadroyla çıktı. Beğendiğimiz beğenmediğimiz olabilir ama marcaonun ve onyekurunun penaltı yeri için yaptıkları ve Muhammedin golü... Ne desek az. Bu takıma ek olarak feguli ve Arda katılacak o vakit nasıl bir yapılanma olur. Malum belhanda feguli gedson emre Kılınç arda etebo çok sayıda oyuncu var nasıl bir orta saha dizilişi bekliyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinde imkan olunca, hoca da en iyisini yapıyor işte.

      Sil
    2. Bence Feghouli / Gedson / Taylan olacak o hat. Sağda Oğulcan / Kerem rotasyon, solda Onyekuru / Arda rotasyon. Arda merkeze de rotasyon. Kılınç, Gedson'u, Belhanda daFeghouli'yi yedekler.

      Sil
  4. 2-3 tane atsak herkes susacak. suç bizde. sinir oluyorum. hep tek gol.

    YanıtlaSil
  5. Zeminin kötü olmasında Galatasaray'in da suçu var. Kar temizlenince altından çamur çıktı resmen. Stada geleli on yıl olduk hâlâ bu sorunu çözemedik. Yağmurda karda bizim çimler ortadan kalkıyor çamur çıkıyor ortaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabii, temizlenme şekli ilginç. Gerçi onda da şunu diyorlar. Alttan ısıtma çalışınca, derecesine bağlı bazı yerlerin balçık olma oranı artıyormuş.

      Sil
    2. Almanya'da filan kar veya yağmur fark etmiyor su akıp gidiyor. Çok basit bir sistemi olduğuna eminim bunun fakat transfer düşünmekten kimsenin aklına gelmiyor.

      Sil
  6. 11 senedir bu stat açıldı, kar yağdığı zaman hala bunların olmasını kabu edemiyorum. Zemin temizlemedeki amatörlüğe mi kızalım, çimleri kazırcasına yapılan kürekle temizleme işine mi?
    2012'deki Braga maçında da böyle temizlendi, Juventus maçında da. aradan 10 sene geçmiş gram ilerleme yok. Sahanın ortasındaki çamur ve balçık nasıl oluştu? Bu drenaj neden yapılmaz? milyon euroluk oyuncular alıyoruz ama neden bu sahanın bakımı için gereken bütçeler harcanmıyor?
    Bunlara kızmamak elde değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alttan ısıtma böyle dertler yapıyor da, Sivas'ta falan olmuyor, o ilginç :)

      Sil
  7. Cumhurbaşkanı Gs Divan Kurulu üyesi, Ali Dürüst Tff Başkanı, Abdurrahim Albayrak Başkan yardımcısı olsa, Hasan Şaş’ın Avukatı Tahkim Kurulu, ortağı da Pfdk başkanı olsa ve Gs Başkanı bu ortamda başarısız olup, çıkıp ‘Fb kollanıyor’ dese, Gs taraftarı kürekle kovalar o Başkanı.
    Güzel Bi ifade anlayabilenler için.
    Maç biter bitmez algı başladı kimse 1. Gol öncesi kereme faul yapılarak alınan topun farkında değil, keza 22 faulle maç bitiren kasımpaşanın 2.yarı daki coşkusunu neden kaynaklı olduğunun farkında olamadığımız gibi aynı ekip sahada adeta ruh gibi gezerek fenerden 3 yedi.
    Penaltı diye isyan edilen posizyon penaltı falan değil yapılmak istenen sezonun belki en iyi oyununu oynadığın ilk yarının çöpe atılması ve önümüzdeki maçlarda alışıldık yaraların Galatasaray a verilebilmesi için imkan yaratmak.
    O var kayıtlarını dinlemek isterim diyen arkadaşlar 1 gün önce 2. Gol öncesi ozanın temasını serdarın hava topunda ki penaltı kokan posiyonlarını da eminim forma sarı kırmızı olsaydı yerden yere vururdu.
    Yazık futbolsuzluktan başlarına vurdu olan bitenler.
    İlk golü gedson ismini duydukları an yediler aslında çok ağır bir şamardı.
    Yakışanda buydu bu izansız paçoz kültüre esir alarak herkesi aynı seviyeye çekme uğraşlarına karşılık.
    Çıkmıyor acısı belli ki.
    Mustafanın tokadı ise uzun zaman unutulmaz bundan sağdan soldan sarmaları.
    Maç için en sevindiğim etebo nun bende bu takımın bir parçası olacağım performansını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Algıya kapılmaya gerek yok. Biz kazandikca onların kimyası bozulacak. Tanıdık bir söz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir