5 Şubat 2021 Cuma

Şu an Galatasaray'ın 1 numaralı önceliği bu konu olmalıydı


Marcao'yla alakalı "yeni sözleşme" haberleri uzun zamandır konuşuluyor. Şu ana kadar gerçekleşmesi gereken bir konuydu. Ben de bu konuda ısrarlı şekilde yazmaya devam ediyor. Şu an Galatasaray'ın elinde, olası satıştan elde edilecek gelir anlamındaki en değerli isim. Sezon bittiğinde, sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalacak ve bu da olası satış halinde, alabileceğin rakamın yarı yarıya düşmesi demek. İster istemez o piyasa düşecek.

Bugünlerde hamle yapmak gerekiyor. Bu saatten sonra imzalanacak yeni sözleşmede "çıkış opsiyonu" ister istemez olacak. O rakam da 20 milyon avro'nun üzeri olmayacaktır. Futbolcu da ipleri kendi eline almak isteyecek ki, orta yol ancak böyle bulunur. Sözleşmesine en az yüzde 45- 50 zam alır, bu da hakkıdır. Şu an takımın en az kazananlarından biri. 1.5 - 1.6 milyon avro'ya çıkacağı yıllık ücret hem hakkıdır, hem de Avrupa piyasası için yüksek rakam değil.

Olası satışlarda maaş da önemli. Yüksek maaş verirsin, futbolcuya önerilen bonservis az olur, futbolcu da gitmeye çok sıcak olmaz. Taliplerin çapı bellidir çünkü. Maaşı doğru ayarlamak mühim. 20 milyon avro'luk çıkış opsiyonuna da pek takılmam. Bu ülkeden x ismin gidebileceği maksimum eder o gibi görünüyor. Çok daha büyük beklentilerim yok, 20 milyon avro da gayet iyidir. Marcao ile 1 yıl daha devam edersin, sonra transferi konuşuruz.

Şu an Galatasaray'ın 1 numaralı önceliği bu olmalıydı. Sözleşmesi biten birçok isim olsa da, çoğu istenilmesi halinde takımda tutulabilecek isimler. Sorun olmaz yani. Marcao konusu ise üzerinde durulması gereken ve acil hareket edilmesi gereken bir nokta. Luyindama'nın da sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalacak mesela. Ondaki sorun yaşadığı düşüş, bu yüzden ne yönde hareket edileceğini bilmiyorum. 

6 yorum:

  1. Eldeki tek para kazandıracak oyuncu, çokça talibi de var ve adım adım bedava elden kaçırılmaya doğru gidiyor. Emre Akbaba gibi faydası tartışılır birini bile aylarca uzatıldı, uzatılıyor konuştuk ama Marcao için çıt yok. Hocanın "ne bekliyorsunuz uzatmak için" demesini mi bekliyorlar anlamadım. Bu saatten sonra uzatma teklifine sıcak bakar mı o da muamma. Zaten onun için 10 milyon avroları gözden çıkaranlar 4-5 arası imza aparasını bayıla bayıla verir. Bundan sonra uzatacaksa iyi niyetinden, aidiyetinden uzatır. İpler onun elinde artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu zamana kadar çoktan bu işin bitirilmesi gerekiyordu. Yazık olacak.

      Sil
  2. gedson neden 6 ay diyorlardı 1.5 sene olduğu belli işte tüm muhabirler söylüyor. marcao'nun da unutulduğu falan yok merak etmeyin. olay ffp.

    YanıtlaSil
  3. Mantıklı bir serbest kalma parası ve makul artışla tamamlanırsa güzel bir anlaşma olur. Makul serbest kalma ücreti bazen takımları normalden daha çok çekebilir transferde.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir