10 Şubat 2021 Çarşamba

Üzerine gelen her şutu kurtarıyor bu adam


Muslera'yla alakalı yeni sözleşme haberlerine girmiyorum bile, sezon biter bitmez ilk iş o olacaktır. Yeni sözleşmelerle alakalı şöyle bir bilgi var, harcama limitleri kaynaklı, bu iş sezon sonuna sarkıtılacak gibi. Bazı isimlerde önemli maaş düşüşleri olacağından, bu da harcama limitine pozitif olarak yansıyacak. Muslera da o maaş düşüşünü yaşayacak isimlerden biri. Şartlar gereği, günün yüksek maaşları ile devam etmek zor. Biraz da yaş gereği, bazı rakamlar aşağı düşecek.

Muslera'nın geri dönüşünü de her fırsatta konuşuyoruz. Konuşulmayacak gibi değil zaten. Çılgın istatistik demeye dilim varmıyor, üzerine gelen her şutu kurtarıyor bu adam. Ligin ilk yarısında Muslera olsa neler olurdu diye. Ara transferde çok önemli hamleler yapsak da, Muslera sanırım en önemlisi. Nasıl döner diye düşünüyorduk ya, inanın böylesini tahmin etmedim. O idman videoları, enteresan çalışma şekilleri boşuna değilmiş.

Bu noktada Fadıl Koşutan'ın da hakkını verelim. Taffarel canımız ciğerimiz olsa da, Fadıl Koşutan bu işi farklı bir seviyeye taşıdı. Muslera hep iyiydi ama bir noktadan sonra aynı çizgide kalmıştı. Fadıl Koşutan sonrası ise, 34'lü yaşlarda dahi aşama kaydediyor. En önemli faktör de bence Okan Kocuk'un gelişimi. Yedek kaleci konusunda sorun yaşarken, artık böyle bir sorunumuz yok. Tabii Taffarel'in artısı da, yardımcısı olan Fadıl Koşutan'a öğrettikleri. Fatih Hoca da direkt olarak Fadıl Koşutan ile yola devam etti. Çok değerli bir kaleci antrenörümüz var.

Muslera'nın forma giydiği son 15 lig maçında 13 galibiyet, 2 beraberlik almışız. Sakatlandığı Rizespor maçı buna dahil değil. Geçen sezon yaşadığı sakatlık kırılma olmuştu ve bir daha toparlayamadık. Şu an iyi döndü ve kendisiyle birlikte yeniden ivme kazandık. Kaptan olarak döndü bir de, burada Arda Turan'a da artı. Muslera döndüğünde de kaptan olarak o devam eder diye düşünürken, pazubandı Muslera'nın koluna taktı. Takım içi uyum, ahenk ve yakalanan hava da mükemmel.

8 yorum:

  1. İyi kaleci sana maç kazandırır ama Muslera gibi bir kaleci şampiyonluk getirir. Fenerbahçe deplasmanında Mohammed ile birlikte galibiyetin en büyük mimarıdır Muslera. Bu ikisinden sonra da Arda'nın performansı geliyor.

    YanıtlaSil
  2. Kupa macinda da rotasyon yapmamis hoca Muslera'nin her mac oynamasi bence de daha iyi zira oynadikca mukemmellesen bir karakter ama bugün neredeyse tam kadro cikiyoruz ben Muslerayi bekliyordum da diger as oyuncular surpriz oldu kupa icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katiliyorum hocam en azindan ufak bir rotasyon bekliyordum acikcasi Taylan Marcao gibi oyuncularimiz inanilmaz yorgundu, elimizdeki turu verdik, hayirlisi olmustur belki de gelen sampiyonlugun habercisidir Ali Koc'un dedigi gibi hahhah

      Sil
    2. Yapacak bir şey yok, sağlık olsun diyorum :)

      Sil
  3. Sakatlıktan 3 gün sonra çalışmaya başladı şaka gibiydi ya :) Videoyu görünce ilkte eski sanmıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reflekslerini o sayede kaybetmedi. Orada da Fadıl Koşutan'a artı. Adam çalışmış, neler yapabiliriz demiş ve müthiş bir ekipman kurarak, Muslera'yı diri tuttu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir