10 Şubat 2021 Çarşamba

Uzun zamandır beklediğimiz ve istediğimiz kadro derinliği bu işte


Uzun zamandır beklediğimiz ve istediğimiz kadro derinliği bu işte. 21 kişilik kadroyu kurmakta dahi zorlanacağımız, dışarıda kalan isimleriyle de iddialıyım diye haykıracak bir kadro bu. Fatih Hoca da uzun zaman sonra bu anlamda mutlu, çünkü istediği oldu. Fiyatlar noktasında da çok iyi bir süreç. Yönetimin son transfer dönemi gibi görünüyor ve gider ayak bu işi nihayet istediğimiz ölçüde gerçekleştirdiler. Geriye de kazanılacak şampiyonluk kalıyor.

Hala "6 numara" alternatifi desek de, en azından orayı dindirebileceğimiz bir tablo oluştu. Gedson Fernandes de yeri gelir oraya çekilebilir ya da Taylan Antalyalı ile bir aradayken, Taylan Antalyalı'nın yükü oldukça hafifleyecek. Donk ve Etebo gibi isimleri de düşünürsek, orayı idare edeceğiz artık. Sezon sonu olası bir Aytaç Kara transferi, o pozisyonu ciddi anlamda alternatif altına alır. Bugünden, gelecek sezonu da böylece kurguluyoruz.

Omar'ın yokluğunda Yedlin geldi. Yarın Omar da döner, yeni sezonun sağ bek rotasyonu oluşmuş olur. Onyekuru'yu konuşmaya gerek yok, oyununu güncellememiş ve yeni özellikler katmış. Beni de oldukça yanılttı ki, bu konudan dolayı çok mutluyum. Mostafa Mohamed de direkt etki etti. Arkasına bakınca Babel ve Halil Dervişoğlu gibi isimler var. Falcao'dan umudum yok da, nihayetinde o da bir alternatif. Oluşan forvet rotasyonuna bakar mısınız.

Feghouli gelecek daha. Sağ kanatta onun yeri hazır ve arkasında Oğulcan Çağlayan var. Orta sahanın merkezinde de olabilir ve yine Belhanda ve Emre Kılınç gibi önemli faktörler o rotasyonda mevcut. Onyekuru'nun arkasında yine bir yetenek Kerem Aktürkoğlu var. Stoper desek, Luyindama gibi bir isme yer bulamaz durumundayız. Sol bekte de, Saracchi / Emre Taşdemir dönüşümlü sakatlanarak durumu idare ediyor. Neyse ki 2'si de her geri dönüşünde iyi durumda oluyor.

Yazın bu kadro daha da derinlik kazanır. Hem yerli, hem de yabancı kalitesi artar. Bazı anlamsız maaşlar var, onlardan da çıkmış olacağız. Kimi sözleşme uzatacak, kimiyle de yollar ayrılacak. Bugünden de gelecek sezon adına bazı isimlerle anlaşıldığını biliyorum. Yerli kısmını biliyoruz da, yabancılar için de bu hareket var. Çark dönmeye başladı işte. Sattığın kadar al sarmalının da bitmesiyle birlikte, yine abuk paralar harcamadan ama daha rahat bir şekilde hareket ederek, geleceğe dönük hamleler yapacağız.

10 yorum:

  1. Mustafa Cengiz'in özellikle ibra edilme konusunda söyledikleri dikkat çekiciydi. Hataları olsa da bence ibra edilmemeyi hak edecek kadar ağır şeyler yapmadı. Özellikle idari ibra hukukta geçersiz diye mali ibrasızlık verirlerse büyük skandal olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özbek döneminden daha beter anmak bence de haksız ama onlar da öyle işler yaptı ki, Fatih Hoca olmasa, tarihin en kötü yönetimi olabilecek tadı yakaladılar.

      Sil
    2. özbek devam etse şu an ortada gs kulübü yoktu. kıyaslamak imkansız. liseliler onu ibra eder ama.

      Sil
  2. "Sol bekte de, Saracchi / Emre Taşdemir dönüşümlü sakatlanarak durumu idare ediyor" güldüm baya:) ama anlaşıyorlar mı napıyorlar bilmiyorum, biri düzelmeden diğeri sakatlanmıyor:)

    YanıtlaSil
  3. Sol bekte Saracchi gerçekten çok sakatlaniyor. Leipzig bu oyuncudan sakatlık problemi sebebiyle vazgeçmiş orası kesinleşti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leipzig dönemi böyle sakatliklari pek yoktu.

      Sil
    2. Falcao'nun da yurtdisina giderek göründügü fizyoterapist ile görüsecek diye duymustum Saracchi, tamamen iyilesirse bence ortalamanin uzerinde bir bek sezon sonu istatistiklerine bakarak karar verilmesi gerekir ancak su gelinen durumda o paralari verecegimizi ben de sanmiyorum.

      Sil
    3. Zor yani, bu kadar sık sakatlığa yatırım yapılamaz.

      Sil
    4. Falcao'dan pek bir şey ogrenmemesi onun hayrına olur geleceği adına :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir