22 Şubat 2021 Pazartesi

Yedlin konusundaki bazı eleştirileri haksız buluyorum


Yedlin konusundaki bazı eleştirileri haksız buluyorum. Arkasına atılan toplarda boşluk verdiği yazılıyor da, hep böyleydi. Hücumcu bir bek. Hücumunun da işlemesi adına, uyum sağlaması gerekiyor. İş biraz daha taktiğe, takım arkadaşlarına, ortama uyum sağlamasıyla alakalı. Omar daha dengeli bir bekti mesela, keşke sağlıklı olsaydı da onunla devam etseydik. Omar mı Yedlin mi denilse, ben de Omar derim. Yedlin mi Linnes mi denilirse de, tercihim tabii ki Yedlin olacak.

Alanyaspor maçının ilk yarısının iyi isimlerindendi mesela. Maçta en fazla top kapan futbolcuydu. 11 kez ikili mücadele kazandı, mücadele etti, savaştı. Emre Kılınç'ın attığı golde de müthiş bir pası var. Bu da oyun görüşünü, vizyonunu gösterir. Mariano gibi bir etki beklemesem de, orayı görüyor işte. Denemekten de çekinmiyor. Takıma uyum sağladıkça, o pasları daha net şekilde ortaya çıkar. Boş ortası olduğunu da düşünmüyorum, görerek oynuyor.

Alanyaspor da çok yıprattı. 2. yarıda öyle bir baskı oluştu ki, Davidson karşısında zorlanmak doğal. O ortamda hücumu da zorlayamıyorsunuz. Önde kalsanız, anında cezayı kesecekler. Arda Turan'ın da savunma katkısı oldukça iyiydi, eklemeden geçmeyelim. Hücum tarafında ise, Feghouli de işin içine girerse, Yedlin'i iyi yönlendirecek bir isim olacak. Zaman tanımalı biraz daha. Şartlar dahilinde, doğru bir transferdi.

İyi bir maç çıkardığını düşünüyorum. En azından beklediğimi alıyorum diyebilirim. Zaman içinde biraz daha üzerine koyarak ilerleyecek. Her şeyden öte, Linnes'in önünde. Linnes / Şener Özbayraklı rotasyonuna güvenip de, sezona devam edilemezdi. Bonservisi yok, maaşı bence uygun. 27 yaşında bir de, 33 yaşında gelmedi ki. Yaz dönemi Omar da döner, elimizde harika bir sağ bek rotasyonu oluşmuş olur.

12 yorum:

  1. tam kadro olduğumuzu düşünersen, ideal 11 in nasıl olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera
      Yedlin Luyindama Marcao Saracchi
      Taylan Feghouli Kılınç/Gedson
      Kerem Mohamed Onyekuru

      Bu benim idealim tabii :)

      Sil
    2. Abi tam kadroda Omar da olur:)

      Sil
    3. Ben bu sezonu düşündüm :) Yoksa Omar > Yedlin.

      Sil
  2. Yedlin'i ilk maçtan gömenlerle Nagatomo'yu ilk çıktığı Sivas maçında gömenler aynı kişiler. Çok takılmamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönem de yazdım. Yedlin transfer edildiğinde de yazdım. Bugün de yazıyorum. Örnek gözümüzün önünde ama peşin hüküm seviyoruz :)

      Sil
  3. terim boş adam istemez. mesela samatta. istedik ama alamadık. şimdi hali ortada. ama sorun takımında. gs forması giyse bence iş yapardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samatta bizde net iş görürdü. Slimani gibi, Samatta'yı da harcayacaklar.

      Sil
  4. Bu oyuncuyu bonservissiz aldık ve oynatıp satma ihtimalimiz çok yüksek bence

    YanıtlaSil
  5. Her şeye rağmen yaşı genç hala fatih hoca ne cevherler ardır gerekirse çıkaracak ortaya. mühim olan yedlinin önüne koyacağımız adamda. eğer uygun adam konulursa o zaman o bölgede ne denli güven oluşur. kaldı ki linses ve şener rotasyonu ile devam etmek intihar olurdu bir bakıma. omarda sağlıklı bir şekilde döner ise o bölgede güzel bir rotasyon ortaya çıkar. maça göre oyuncuyla başalrsın o bölgede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de devam etmez, Omar / Yedlin'i izlemeye başlarız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir