22 Mart 2021 Pazartesi

3 orta sahanın, ceza sahası içi aksiyon sayısı neredeyse 0


Row-Z Report (@RowzReport) 'un konuşmadığımız bir haritası daha varmış. Galatasaray'ın son 2 maçtaki orta saha üçlüsünün, Rizespor maçındaki aksiyon haritası. Ortak noktaları ne derseniz, 3 ismin de rakip ceza sahası içinde aksiyonu yok. Emre Akbaba'nın Kayserispor deplasmanında başarısız olsa da, rakip ceza sahası içi aksiyonları vardı. Onu bıraktı, bu sefer hiç içeri girmedi. Attığı gol de ceza sahası dışından, muhteşem bir vuruş.

Yine de içeri girmesi gerekiyor. Çünkü onu farklı kılan bu, gole yakınlığı. Bitiriciliği eskiye oranla çok geride olsa da, bunları yapmazsa bir şey ifade etmeyecek. Ceza sahasının çevresinde de her ne kadar istekli ve hareketli olsa da, iyi bir maç çıkardı diyemem. Takımın aklı olmasını bekliyoruz da, niye böyle bir beklenti duyuyoruz anlamıyorum. O pozisyon Feghouli'nin olmalı ve kendisini düşünmüyoruz bile.

Merkezde de kümelenme var. Üst üste biniyor herkes ve bir anlam ifade etmiyor. Merkezden oynamaya çalışırken, merkezde kitleniyoruz. Yine yazıyorum, saha içinde bir akıl, organizatör yok. Feghouli'yi oynatmıyorsun, Belhanda silindi atıldı. Geriye ne kalıyor ki? Beklerin hücum karakteri var da, onları kim görecek, pası oraya kim atacak? Emre Kılınç ve Gedson ikilisi de çok kötü bir maç çıkardı. O kümelenmenin başka bir sebebi de onlar.

Çift forvetin oynanabilir bir oyun olduğunu düşünsem de, bu şekilde olmaz. Taylan Antalyalı da yokken, Feghouli'nin 70. dakikada düşünülmesine anlam veremedim. Bir pozisyon var, Etebo dikine çıktı ve etkili bir yerden faul kazandırdı. Orada Emre Kılınç'ın koşusu var mesela, araya bıraksa, Emre Kılınç kaleciyle karşı karşıya. Ama o pas açısını görmüyor bile, topla dikine çıkmaya devam ediyor. Bu akılsızlık içinde galibiyet arıyoruz.

14 yorum:

  1. Akbaba tam tersi gelip top almalıydı kimse merkez de sorumluluk alarak oynamıyor, akbaba o bağlantıyı yapmalıydı ama bu özelliği yok diyoruz ee neden forvet arkası oynuyor o zaman,gedson neden oynuyor hala hangi vasıfla ya, Ömer bayram da dribbling yapıyor ama ince işleri yapamıyor çünkü tekniği zayıf yapamaz istese de ee gedson da yapamıyor, Ömer de top kazanıyor gedsoncular bunu söylüyorlar genelde, savunma yapıyormuş, ne yaratıcı pas ne adam gibi etkili yerde dribbling ne skorerlik bu arkadaşın Ömerden şunu iyi yapıyor diyeceğiniz ne özelliği var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dediğini yapamayacak bir isim, kendisinden bir şey kalmıyor geriye. Beklenti o tabii, o ayrı.

      Sil
  2. 4-3-3'e döneriz, Feghouoli merkeze gelir, Oğulcan Çağlayan sağ kanada. En azından olması gereken bu.

    YanıtlaSil
  3. bu gedson'un olayı ne ya ? ben çözemedim halâ. geldiğinde beri bi defa bile "aaa yetenekli oyuncuymuş" dedirtecek bi hareketi olmadı. hatta bi de lemina ile kıyaslanıyordu. lemina her maç slalom yapıyordu. lemina neree gedson neree ... bunun hazır olup olmamakla da bi alâkası olduğunu düşünmüyorum. misal lemina'nin sakatlıktan çıkmış halini koy sahaya, sadece 10 dk.da anlarsın bi yıldız edası olduğunu. gedson'un kaç maçı oldu, halâ daha bi esprisini göremedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson'un olayını futbolcuyu tanıyanlar biliyor. Eğer ayağa kaldırırsak da büyük kazanım. Ama kiralık nihayetinde, 2 yıldır doğru dürüst top oynamadı. Sorun bu. Hazır olup olmamakla alakası, tüm Dünya anladı bunu :)

      Sil
    2. Ayağa kalkmadiktan sinra messi olsa ne olur? Oynadığı maçlarda gördük ki bırak ayağa kalkmasını buna niyeti bile olmadığını gördük. Dünya biliyor da ne oluyor onu da anlamadım. Takıma bir faydası olmadıktan sonra evren bilse ne olur? Hoş diyekim ki ayağa kaldırdın topunu oynadı. Kiralık sözleşmesi bittiğinde bonservisini alabilecek misin? Adam yaptığı o yatırım karşılığında tamam ya ver 2 milyon senin olsun mu diyecek? Kiralık işleri sıkıcı olmaya başladı ve verim de alamıyoruz zaten. Kiraliktan ziyade artık scout hamleleri gelse iyi olacak. Ffp dönemi bu şekilde geçti hadi de ffp bitiyor ama hala bir takım kiralik oyuncuların adı geçmeye devam ediyor. Gerçi tüm bunları bugünden konuşmak ne kadar doğru bilmiyorum. Yeni bir yönetim olacak büyük ihtimalle. Onların bu konudaki politikalarını görmek lazım.

      Sil
    3. Yazdıklarında haklısın, bir şey demiyorum. Dedin ya, tanımıyordum diye, tanınan isim. Daha geçen sezon 60 milyon avro satın alma opsiyonu vardı, dev potansiyel yani.

      Sil
  4. Feghouli kadar iyi bir oyun aklımız yok. Onun yokluğu da büyük eksi.

    YanıtlaSil
  5. Dünya klasinda forvetimiz ceza sahası içinde coşsun diye feda ettiğimiz şeyler ortada işte.

    YanıtlaSil
  6. Devre arası transfer döneminde en onemli eksiğimizin 10 numara oldugunu dusunuyor ve gerekirse tek transfer yapalim 10 numara alalım diyordum, hala ayni seyi dusunuyorum, taylan-gedson; emre K-etebo; bence 6 ve 8 pozisyonlari icin su an icin iyi bir rotasyonumuz var, 10 numara pozisyonunda sadece alternatif olabilecek 3 oyuncu var, Soso-Arda-Akbaba.. Bu bolgede en net olarak kullanabilecegimiz ismi yönetimimiz göndermeyi seçti, Feghouli tartismadiz oraya yazilacak ilk isim ama istikrarsiz. Arda en iyi zamanlarinda bile o bolgede istikrarli bir performans uretemedi, Akbaba ise malum. Keske Irfancan yerine Lindstrom, Yusuf Demir gibi oyuncularin pesinden kossaydik sponsor destegimizle, ama belli ki bu sponsorlari sadece yurt ici transferlerde kullanabiliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yaratıcı bir isim gerekli, alternatif üretmeliyiz diyordum. İrfan Can Kahveci bu anlamda iyi olabilirdi de, alamadık. B planımız yokmuş maalesef. En azından Salih Uçan'ı bu dönem getirebilirdik.

      Sil
  7. Bence 4-3-1-2 oynayacaksak forvet hattinin arkasindaki isim Halil veya Kerem olmali, ileri ikilide de Falcao-Mohammed degil Falcao/Mohammed ve Oğulcan/Onyekuru oynamali, bu orta saha ve forvet ikilisiyle pozisyona giremiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu bence de orada olabilir, merkezde daha özgür hareket edecek gibi. O oyun aklına sahip.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir