4 Mart 2021 Perşembe

5 mağlubiyette de ilk golü yemiş ve kaybetmişiz


Rezalet bir istatistik var. Bu sezon, ilk golü yediği hiçbir Süper Lig maçında puan dahi alamayan tek takım Galatasaray. 5 mağlubiyette de ilk golü yemiş ve kaybetmişiz. Geçen sezonlarda da, geriye düşülen maçlarda geri dönmekte oldukça zorlandığımız oluyordu. Bu sezon ise istisnasız kaybediyoruz. Ezber bir şey var. Geri dönmeye çalışırken forveti çiftle, merkezi boşalt. Gol ararken de 1 gol daha ye. Riski alırsın da, 80. dakikadan sonra böyle kontrolü kaybedersin. 45. dakikada, kulüben de çok güçlüyken yapılan hamleleri anlayamadım.

Yedlin / Linnes değişikliğini anladım. Yedlin kırmızıya yakındı ve kötü bir maç çıkarıyordu. Kötü maç çıkarması da biraz da Arda Turan yüzünden. Normalde arkasında oynayan bekini yükseltirdi, bugün düşürdü. Falcao'yu forvete aldık, Kerem Aktürkoğlu'nu da sağ kanada. 4-4-2 dizildik ve oyunun merkezinde Etebo / Gedson Fernandes ikilisi vardı. Oysa 45'de kim değişmeli desek, ilk saydığım 2 isimdi.

Falcao ve Mostafa Mohamed'e topu nasıl taşımayı düşünüyorduk bilmiyorum. Pas yapman, oyunu rakip yarı sahada oynaman lazım. Etebo ile mi yoksa Gedson Fernandes ile mi pas yapacaksın, oyuna hükmedeceksin? Yönlendirici isimler bunlar mı? Onyekuru zaten kayıp, Kerem Aktürkoğlu da sağ kanatta ne kadar çabalasa da verimi düşebiliyor. Oyunu kanatlara yıkmak istesen, ortada katkı alabileceğin isim yok. Onyekuru'dan da 4-4-2'nin kanadı olmaz zaten. 

Kırmızı kartın ardından zaten havlu attık. O an herkes vazgeçti oyundan. Oysa her şeye rağmen bir reaksiyon oluşturabilirdin. Feghouli, 80. dakikada oyuna giriyor, bunun da açıklaması yok. O oyuna girdikten sonra her şey biraz daha yerli yerindeydi. Kerem Aktürkoğlu sola geldi mesela, golle buluştu. Sahada da isyan eden tek futbolcuydu. 2-1'in ardından o 2-3 dakikada baskı da kurdun, acaba 2-2 olur mu dedin. Geçen koskoca dakikalarda neredeydik peki?

18 yorum:

  1. Geri donuslerin takimi kimligimizi kaybetti,Feghouli benchten gelebiliyorsa direkt de baslayabilirdi, kesinlikle bundan daha kotu olmazdi, Linnes en azindan sol bekte baslayabilirdi Ömer o kadar cok top oldurdu ki duran top kullanirken de cok kotu tercihler yapti zaten bunu hep soyluyorum duran top konusu Fenerbahce, Besiktas ve Trabzon icin arti iken bizim icin eksi yaziyor adamlar Sosa, Bakasetas vs gibi adamlarla duran top kullanirken bizimki Omer Bayram zaten kafadan dezavantajlisin, ne desek bos dün kazanmis olsan bugun Besiktas ile son viraja giriyordun hep ayni hikaye, bu kadar tecrube ve camia gucu kullanilamiyor kesinlikle her tuzaga dusuyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak o mühim. Fatih Hocanın imzalarından biri bu geri dönüşlerdi. Geri dönüşler de şampiyonluğun habercilerinden biridir.

      Sil
    2. Kesinlikle, cocukken o kadar fazla geri dönuslü Galatasaray maci izledim ki zorlu Avrupa maclarinda bile gol yedigimiz zaman umutsizlige kapilmazdik yok Tugay uzaktan vurur, yok Hagi frikik atar, bir karambol olur biz atariz derdik ve atardik da ama su ara o heyecani bu takimda hissetmiyorum ve sanirim oyuncular da pek hissetmiyor, belki de seyircisizlikten bilmiyorum ama gol yedigimiz zaman sanki kaybetmisiz havasi olusuyor son dönemde. Bu
      psikoloji yillardir fanatikce takip ettigimiz Galatasarayimizda pek yoktu, Amrabat bile isyan ederdi arkadas, su an ne eksik bilemiyorum belki de hakemlerin bariz adaletsizligini gorunce inanmiyorlar bilemiyorum.
      En basitinden Mustafa kirmizi kart gördugunde bir yüz ifadesine bakin cocuk inanamadi resmen diger oyuncu kosarak cenesiyle carpti ve bizimki inanilmaz bir direkt kart gördü Var da düzeltmedi, bu olaylar da etkiliyor olabilir elbette yine de lig sonuncusuna böyle yenilme luksumuz yoktu.

      Sil
    3. Hocanın 4. döneminde de bu dönüşler var aslında. Bu sezon kaybettiğimiz bir özellik oldu.

      Sil
  2. (M.T.A) Sivas kadromuz 3-6-1 sistemiyle
    Muslera
    Luyindama Donk Marcao
    Linnes Feghouli Gedson Belhanda E.Kılınç Ö.Bayram
    FANTAZİ FUTBOL.Ankaragücü maçındaki gibi oynarsak zaten kayıp puan yada puanlar olacak.Bari baskılı oynayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum böyle oynayalım :) 4-3-3 görürüz ama biraz daha farklı kimlikli isimlerle.

      Sil
  3. Falcao neden sahaya çıkıyor? Çıldırıyorum o ruhsuz adamı sahada gördükçe. Uğursuz herif takımın ritmi de bozuldu o oynamaya başlayalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkıyor, çıkmaya devam edecektir. Sivasspor maçında da 11 oynar.

      Sil
    2. Alakasi yok ruhsuzlukla bence, sen takim olarak Falcao'yu oynatamiyorsun Falcao'nun orta sahada ne isi var, ceza sahasinda durmasi gerekiyor sen adami besleyemedikten sonra hicbir anlami kalmiyor, bana göre sorun teknik planlama ve taktikte, A planimiz sakat, B planimiz zaten yok ya da ezber bir faydasiz plan seklinde, ben hocanin taktik dokunuslarini goremiyorum pandemi oncesine kadar etkisi vardi ne olduysa ondan sonra siradanlastik ve ezbere döndük.

      Sil
    3. Oynatmak gibi lüksün yok, o yüzden de Mohamed geldi. Falcao yardımcı forvet, o pas organizasyonuna katılacak isim. Tarzı bu, orta sahada elbet işi var yani.

      Sil
  4. eskide kaldı o maç çevirmeler. hocanın 3. döneminde çok iyiydik. mersin, ordu, samsun vs bi çırpıda aklıma gelenler. ama bu dönemde en son ne zaman maç çevirdik, hiç hatırlamiyorum bile. golü yedikten sonra sabaha kadar oynasak da o maçı çeviremeyeceğimizi hissediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4. döneminde de tonla geri döndüğün maç var, olay bu sezona özgü.

      Sil
  5. biz real madrid'i 2 kez 0-2'den 3-2 yenmiş takımız. bu istatistik hiç yakışmamış:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felaket bir istatistik. İşin kötüsü berabere kalmayı da beceremiyoruz, son dakikada yenen gollerle kaybedilen maçlar var. O 1 puanlar aslında çok değerli.

      Sil
  6. Bu arada ligdeki 21 takim arasinda herkes mac cevirmis Galatasaray disinda geriye dustukten sonra herkes en az 1 puan almis yani bu istatistik gercekten anlamli bir istatistik bizim durumumuzu göstermesi acisindan resmen 5'te sifir cekmisiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve şampiyonluk yolundayız, inanabiliyor musun :)

      Sil
  7. (nurika) Yenilirkenki oyunumuzda, skor esit veya lehimizeykenki oyunlardan daha fazla problem var, ayni olcude calisilmis dusunulmus degil. Yani hala Donku forvete yollayacak kadar caresiz olmamaliyiz kulubemiz o kadar zayif degil artik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Daha farklı formüller gerekiyor ve uygulanabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir