3 Mart 2021 Çarşamba

Ankaragücü 2-1 Galatasaray, kalan haftalar bu ezberlerle geçmez


Kazanırken de sürekli söyledik. Kazanılan 11 gayet bozulur, Allah'ın kelamı değil bu. Zor fikstür içinde, bazı maçları daha "mücadele" unsuru yüksek isimlerle geçtin, kötü zeminlerde de kazansın. Sonrası ise biraz daha "rahat fikstür" diyeceğin haftalar. Pas oyununa dönmen gerekiyor artık, oyuna hükmetmelisin. Kazandığın maçlarda da ısrarla "yaratıcılık" düşük diye herkes yazdı. Ben bunu Feghouli'ye yordum, elindeki en yaratıcı futbolcu da o ama tek değil. Biz ise aynı 11 ve felsefe üzerinden devam ediyoruz.

Ankaragücü, kapanarak oynamadı. Öyle amansız bir savunmaları da yoktu. O tarz savunmalar karşısında zorlandığımızı biliyorum da, rakip savunmanın arkası gayet işlenebilirdi. Atıcın yok işte, o pası oraya kim geçirecek? Bir de bunun üstüne Onyekuru'nun formsuzluğunu çekiyoruz. Koşuyu atsa ofsayta düşüyor, pozisyon bulsa top kontrol edemez halde. Kötü oyun derken, ilk yarıda en az 4 tane gol imkanın var. Atamıyorsun da.

Set oyunu oynayabilecek isimler sahada değil ama set oyunu oynamaya çalışıyorsun. Gedson Fernandes bu oyunda yok işte, ayakta da kalamıyor. Kaptırdığı top da penaltının başlangıcı. Etebo zaten pas yapmaz, geriye Emre Kılınç kaldı. O da bu orta sahada tamamlayıcı olur, yönlendirici değil. Rakip merkezi kapattı, kanatlara da inemedin. Arda Turan kötü, Onyekuru kötü derken seni kanatlardan kim taşıyacak. Hücum tarafında bek katkısı da alamıyorsun.

2. yarıda yaratıcılığı yükseltelim derken, yine klasikleşmiş forveti çiftle, merkezi boşalt hamlesi geldi. Yedlin / Linnes değişikliğini anlarım, Yedlin kırmızıya yakındı da, 4-4-2'yi Gedson Fernandes / Etebo merkeziyle oynuyorsun. Böyle mi üretken olacaksın? Kerem Aktürkoğlu sağ kanatta sınırlı kalıyor mesela. Sola geçtiğinde ise golünü attı, zaten sahada da tek isyan eden futbolcuydu. Kırmızı yedin, 2-1'e kadar geçen dakikalar yine boşa aktı.

Hakemi konuşalım da, bu maçta sadece hakeme odaklanacaksak, kalan haftalar çok üzücü olur. Penaltı 45'de geldi, 45'e kadar sen ne yaptın? Ya da 2. yarıdaki değişiklikler, eleştirdik de. 2-0 geriye düştün işte, merkezi boşaltmanın etkileri. Sonra yediğin kırmızı kartla da maçı bıraktın. Penaltı penaltı değil, kırmızı kırmızı değil. Eğer böyle ise, her maç bunun gibi tonla örnek veririm. Yine de şu maçta hakemden öte, oynanan futbol, yapılan değişiklikler, anlamsız ezberler gibi noktalar eleştirilmeli. Bu sezon ilk golü yediğimiz 5 maçta da puan dahi alamamışız. Daha kötü bir istatistik yok.

80. dakikada Feghouli oyuna giriyor. 2-1 yapıyorsun 10 kişiyle, 3-4 dakika yaptığın baskı sonrası "acaba 2-2 olur mu" diyorsun. Koca 2. yarı neredesin, ilk yarıda 45 dakika ne yaptın? Orta sahada 3 hareketli isimle dizildin diyelim, bu adamlar neden ön alanda baskı yapmıyor. Donk ön alanda bir baskı yaptı, Kerem Aktürkoğlu'nun golü geldi. Şu maçtaki tek iyi çıkarım, tokadı erken ve böyle bir maçta yemek hayırlı olacaktır. Kalan haftalar bu ezberlerle geçmezdi çünkü.

49 yorum:

  1. Ben de geçen yorumlarda yazmıştım burada. Fatih Terim'in "kazanan kadro bozulmaz" anlayışı çok ciddi zarar veriyor takıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca Türkiye in en büyük spor adamı ama bazı şeylerde çok eski model kalıyor

      Sil
    2. Burada bir oyun ısrarı oldu ama boşunaydi maalesef. Umarım ders alınacak bir mağlubiyet olmuştur.

      Sil
  2. düşündüklerimi aktarmışsın, eline sağlık. alanya maçından sonra 5 maçta 15 puan ve güzel oyun bekliyorum demiştim. erzurum maçı 2-5 biterdi, atamadılar. bugün attılar. bu maçta hakem adil olsaydı, bugün yenilmeseydik yarın yenilecektik. görülüyor yani, net. kötü futbol devam ediyor maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, katılıyorum. Kısa dönem gayet güzel, baskılı, yüksek presli oynamıştık. Ben işte o Galatasaray’ı görmek istiyorum.

      Sil
    2. O doğru, bugün olmasa yarın olacaktı. Bir an önce olması da hayırlı olmuştur umarım.

      Sil
  3. Hakem katletmis olabilir ama böyle olacagi belliydi ligin en cok gol yiyen takimina karsi oynuyorsun amansiz pres yapip ilk yarida bitirecektin isi zaten zaman daraldikca bunu sana yapacaklardi, Fatih Hoca gibi kurt bir hocanin bu tuzaga dusmesi iyi olmadi, oyuncu olarak da biraz Etebo ayakta kalabildi gerisi kötüydü bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön alanda az hareketli oldun, ilk 5 dakikada 2 pozisyon. İlk yarıda yine pozisyonların var. En kötü zamanda dahi.

      Sil
  4. Hoca da şöyle bir şey var mesela iyi giden bir yapıyı bile bozuyor, kötü giden yapıyı değiştirirsin tabiki ama iyi giden bir yapıyı bozan da fazla görmedim, emre kılınç Taylan belo dan bahsediyorum, bu adamlar fbyi tek başına domine ettiler sonra ertesi hafta kesildiler, Taylan sakatlık durumlarından dolayı oynamıyor dendi ama net bir açıklama teknik heyet tarafından yok, Belhanda da sırf kiralık bir hazır olmayan oyuncu için kesik yedi sonra Erzurum maçında oyuna girince çok kötüydü ee tabi kötü olur iyi giden adamı kesersen motivasyonunu kırarsın,anlamsız bir gedson sevdası var hocanın tıpkı etobo da akbaba da olduğu gibi, çift forveti zaten ilk fırsatta deneyeceğini biliyordum 3 yıldır aynı saçmalığı yine yaptı tabiki,falcaoyu da çok sdviyor hoca bu arada etiketli marka adamları sever maalesef kendisi,hiçbir şey bitmiş değil her şey yeniden başlıyor ama hoca bana umut vermiyor, değişiklikler konusunda yetersiz hoca maalesef bunu söylemek lazım 3 yıldır nadir etki etmiştir yaptı değişiklikler ile takıma, oyun olarak zaten haftalardır kötüydük..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle diyeyim. Bir ara koronadan çok fazla eksik verince, ortaya çıkan yapı dengeli olmuştu. Şu an o dengeyi kaybettik. Ya amansız pas, ya amansız direkt oyun oluyor. Ortası lazım.

      Sil
  5. Kazanan takımı degistirmemenin bilmem kaçıncı bedeli... üstelik gereksiz sisteme dönüş... Alanya maçından sonra ne oldu da keskin değişiklikler oldu... hakem kötü yönetti kabul... zaten kırmızı kırmızı değil. Penaltı penalti değil. Verilmeyen penaltımız var tamam. Da 442 ye neden döndün elinde feguli gibi oyuncun var... forvete top taşıyamıyorsunn orya açacak oyuncun yok... kanatlara inemiyorsun. Fatih hoca neden böyle yaptı bilmiyorum. Insaallah haklı bir sebebi vardır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 4 2 ye dön de, merkezi bosaltarak değil. Sürekli aynı hatayi yapıyoruz.

      Sil
  6. Hocayı hepimiz seviyoruz ama işte böyle dönem dönem "ben bilirim" modu ve inadı son yıllarda hep var. 1 oyuncuya kızdığı zaman 4-5 maç siliyor.

    Hocanın kötü formsuz oyuncuyu ısrarla oynatarak kazanacağını düşünmesi , 1 maç iyi oynayan oyuncuyu 2-3 maç daha oynatıp ödüllendirme düşüncesi de biraz bu tip durumlara sebep oluyor. Kazanan kadro bozulmaz komedisine girmeme gerek yok sen zaten o konudan sürekli bahsediyorsun.

    Konu hakem değil . Hakemler sezon başından beri zaten doğruyor seni. Şu rakibe pas yapıp baskı kuramayacaksan hakeme de gerek yok ki zaten sen kendi kendine operasyon yapıyorsun.

    Neden her topu ömer bayram kullanıyor ? Neden belhanda birden bire üvey evlat oldu? Şu rakibe karşı oynayamazmıydı? Neden bu kiralıkları kazanmaya uğraşıyoruz eldeki hazır oyunculardan faydalanmak varken vs vs vs

    İnşallah hoca tekrar konsantre olur ve taylan , belhanda ikilisini tekrar 11'e geri koyar.

    Belhanda'nın sevmeyeni çok olsa da bu adam olmayınca olmuyor gördük tekrar. Gedson henüz hazır değil zamana ihtiyacı var ama bizim zamanımız yok.

    Yoksa bu oyun ile devam edeceksek önümüzdeki hafta havluyu atarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duran toplara ciddi anlamda çalışılıyor mu bilmiyorum bile. Pas ve direkt oyunun dengesini bulmamız gerekiyor.

      Sil
  7. 3-4 haftadır iyi oynamıyorduk. puan kaybı geliyorum diyordu zaten. hakemlerde problemli olunca mağlubuyet kaçınılmaz oldu.

    YanıtlaSil
  8. bu falcao niye oynuyor halâ ya ? adam ölmüş, topa bile vuramiyor. sağlam olsaydı ikinci yarının başındaki pozisyonda topu sol ayağı ile uzak köşeye 90'a doğru kalecinin uzanamayacağı bi şekilde vurabilirdi. böyle çok golü vardi ama artık bitmiş ki vuramiyor topa. zorlamaya gerek yok. halil, ogulcan, babel var orada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadroda ise şans buluyor işte. Yine oynayacaktır. Hatta Sivas maçına 11 başlarsa sasirmam.

      Sil
  9. bu gedson nasıl bişey, ben çözemedim halâ ? belhanda ile devam edilmeliydi bence. hazir olmayan bi oyuncu direkt aldı formayi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson iyi bir şey de hazır değil, öz güven de yerlerde.

      Sil
  10. Orta sahayı boşaltıp forveti ikilediğimiz de dedim bu maç gitti diye maalesef bu ezberden de kurtulmamız lazım orta sahayı falcao yerine feghouli veya belhandayı kat tamamen sete dön baktın ankaragücü iyice yaslandı o zaman forveti ikile ): Maalesef hocam son zamanlarda değişiklik konusunda hatalar yapıyor ):

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 4 2 oynarsın ama bu isimlerle, bu şekilde değil.

      Sil
  11. Hocanın "kazanan takım bozulmaz" felsefesine tepkili herkes ama hoca aslında kazanan takımı bozdu. Luyindama yerine Donk'u oynattı. Ki bence bu maç özelinde doğru bir değişiklik idi. Ama hocam, güzel hocam, canımız ciğerimiz hocam, hazır elin değmişken, karşında Ankaragücü gibi defans arkasına çok rahatlıkla sarkabileceğin bir takım varken ve elinde de halı gibi bir zeminde bunu çok iyi yapabilecek Taylan, Belhanda, Feghouli, Kerem, Oğulcan, Halil gibi seçenekler varken, neden Etebo ve ayakta duramayan Gedson ile başlarsın maça. Hadi Taylan sakat diyelim, Feghouli sakatlıktan döndü, Belhanda son maçta kötü oynadı anladım da, koca bir ilk yarıyı orta sahada iki pas bile yapamadan geçmişken, devrede oyuna girecek oyuncu aylardır ayağına top değmemiş Falcao mu olmalıydı.Oeta sahamız oraya buraya koşturan Muhammed'e bile top getiremez bir haldeyken, forveti çiftlemenin anlamı neydi? Koca takımda 550 duran topu heba eden Ömer Bayram dışında duran top kullanan oyuncu yok mu? Ben artık takımda Taylan, Kerem, Oğulcan, Emre Kılın, Muhammed gibi genç, hırslı, koşan, basan, ısıran oyuncu görmek istiyorum ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Rakip kapalı savunarak oynamıyor ki. Çok fazla açık alan var, rahatlıkla sarkabilirsin. Aticin yok maalesef, garip bir direkt oyun anlayışı.

      Sil
  12. Hakem hakkında hiç bir şey söylemeyeceğim ama sırf geçen sene Kadıköy'deki maçta penaltıyı verdi diye bütün hafta boyunca sosyal medyada Halil Umut Meler güzellemesi yaparak kafa ütüleyen sözümona fenomen hesaplar konuşsun isterim. The best Referee of Turkey Cüneyt Çakır and the Vice-best Referee Halil Umut Meler Anonim Şirketi bin yaptıkları için... Neyse ya, hiç bir şey bitmiş değil ama çok sinirliyim. Özür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bu planlanıyordu, amaçlarına ulaştılar.

      Sil
  13. bence kerem > onyekuru .
    sol kenar kerem'in olmalı

    YanıtlaSil
  14. Ortasahanın hükmedemediği güzel futbol örneği yok. Neyin rehavetidir bu marcao o çalımı nasıl yersin inanılır gibi değil.
    Orta alanda yeterince şans verildi mevcuda derhal Taylan belhandanın oynadığı formata dönmeliyiz başka çaren de yok bir tane adam top tutup oyun kuramazsa ortada oyununu donk kurar marcao zorlar VS. Devamı ver kenara isabetsiz orta yarışması yapalım.
    Boş boşuna kaybolan bir maç daha.
    Tescilli şerefsizlere gelince bıktık vasatınızdan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada, böyle maçlarda oyuna hakim olup, pas oyununu oynaman gerekiyor.

      Sil
  15. hakem infaz etti. ama ilk 40 dakika zaten hepimiz mutsuzduk arkadaşlar.
    lig sonuncusu ile oynuyosun ayıp ya. 30 dakika baskı yapsan 0-2 olur.
    alanya'ya topu bırakmışız, erzurum zemin kötüymüş. hep bahaneler.
    kaç transfer lazım daha ne zaman iyi oynayacağız? işte tokadı yedik.

    onyekuru hiçbir şey oynamıyor. sol açık kerem olmalı.
    gedson ise rezalet. biz irfan'ı itelemedik. gedson bize itelenmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maç hakemden önce oynanan futbol ve kadro yapısıyla okunmalı, ben de öyle yaptım.

      Sil
  16. 15 milyon euro maaş alan falcao babel feghouli ortada. babel neyse diğer iki tanesi sürekli sakat zaten.

    bu dev maaşlar hiç işe yaramazken ömer bayram a sallamak yazık günah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sallamadım, alacağımız katkı belli çünkü. Katılıyorum söylediğine.

      Sil
  17. luyindama olsa yenilmezdik. donkçulara selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne alaka, yine kaybederdin. Olay Donk'luk değil.

      Sil
  18. Çok zor fikstürü eksiksiz geçtikten sonra burda kaza yapmak kötü oldu. Bu süreçte son haftalarda zaten hiç Beşiktaş gibi baskın bir oyun sergileyemedik. Bunu maçların yapısına ve zemine bağladık ve kadronun daha çok pas yapan bir yapıya dönüşmesini bekledik ama Fatih Hoca bu dönüşümü biraz geriye bıraktı. Sonuç kötü oldu. Haftalardır gol yemeyen takım Ankaragücü gibi bir takımdan 2 gol yedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bunlar da beni üzüyor. Zoru başarıp, bu tarz maçlarda kayıp yaşamak.

      Sil
  19. Her kelimesine sonuna kadar katıldığım bir yaz olmuş. Eline sağlık...

    YanıtlaSil
  20. Bu sezon kaybettiğimiz diğer bütün maçlarda olduğu gibi baştan aşağı teknik direktör hataları ile dolu bir maç. Konya, Kasımpaşa, Karagümrük, Ankaragücü hatırladığım bütün bu maçlar, ne çıkan 11, ne sonradan yapılan değişikliklerin içeriği ve zamanlaması açısından çok ama çok kötü bir yönetim var.
    Hele hele Fenerbahçe maçının ardından neden bu denli büyük bir kadro revizyonuna gidildi onu bilen varsa beri gelsin. Biri adam gibi çıkıp desin ki Taylan şu sebeple oynamıyor. Spekülasyon ve kulaktan dolma bilgilerle gidiliyor. Ya Belhanda neden kesildi. ciddi bir orta saha sıkıntısı olduğu açık. Bağlantı yok. Gedson, kiralık bir oyuncu. Bu çocuğu adam edeceğiz, takıma entegre edeceğiz diye 4-5 maçtır takım pozisyona giremez hale geldi. Ha keza Kanatlarda ne zaman oynasa iş yapan Keren varken, sağ kanada Arda zorlaması nedir? Ya da Henry 3-4 maçtır sahada yok ama Kerem neden oynamaz?
    En korkuncu, takımda ciddi bir orta saha krizi yaşanırken; hoca 2. yarıya herhalde Belhanda, Feghouli, Kerem ile başlar derken, Falcao ile 4-4-2 gibi saçma sapan bir düzene geçtik. Sanki yağmur gibi ortalar geliyordu, rakibi ceza sahasına hapsetmiştik de bir kişi de gelsin topa vursun durumu vardı. Falcao zaten ölü bir adam. Ve kötü olan orta sahayı daha da kötü bir şekilde Etobo, Gedson ikilisine emanet ettik. Bu sezon kaçıncı keredir gol lazımken golcü sokma çılgınlığına girdik. sürekli denenen ama tutmayan bir şeyi hoca ısrarla denemeye devam ediyor.
    anlayamıyorum gerçekten. Böylesine kolay bir maçı nasıl bu hale getirdik hakkaten anlamak imkansız.
    Umarım bu bir ders olur ve bir takım kiralıkları adam edeceğiz diye şampiyonluğu vermeyiz. Taylan meselesi her ne ise çözülmezse bu sene ligi en fazla 3. bitireceğimizi düşünüyorum.
    ve 2 hafta da golcümüz yok. Şimdi top oralara gelse bile içer sokacak adam sıkıntısı da yaşayacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan Antalyalı konusu bence de açıklamaya muhtaç ama sakatlık, ağrılar deniyor. Bir anda kesilmez, ben de öyle olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  21. Kalemine sağlık. Bakış açına sonuna kadar katılıyorum. Hakem kötüydü ama konuyu hakemle sınırlamak gelecek kayıplara davetiye çıkarmaktır. Biz kazanacak oyun oynamadık. Terim ve futbolcular bu gerçeğin farkındadır umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce futbol konuşulmalı. Konuşulmazsa eğer, gelecek haftalar bizi çok üzer.

      Sil
    2. Bencede top oynamdık.

      Sil
  22. Muslera,Luyindama-Donk-Marcao,Sağ bekaçık(Emre Kılınç,Arda,Linnes,Yedlinden biri bence ARDA oyun aklından dolayı yada mücadeleden dolayı E.KILINÇ),Feghouli,Etebo(PUBİS TAYLAN),Gedson(PUBİS TAYLAN),Belhanda,Ö.BAYRAM-Oğulcan(Babel)Mustafa cezalı olduğu için.Sistem 3-6-1,taktik ortasahada yoğun pres,5 yedek oyuncu Kerem,Onyekuru,Halil,diğer 2 yedek oyuncu parantez içindekilerden 2'si.Madem kanat ortamız yok bari 6'lı ortasaha kurgusuyla presle yıkalım rakibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum tarafında çok geniş kadro, bunu en iyi şekilde kullanmalıyız.

      Sil
  23. umarım bu ankaragücü diğer şampiyonluk adaylarını da yener özellikle beşiktaşı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım.. Hikmet Hocanın Bielsa'ya bağlaması bize özel olmamalı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir