16 Mart 2021 Salı

Beklenti duyulan isimlerden, istikrarlı şekilde katkı alındığı an


Şu istatistik de enteresan mesela. Süper Lig'de geçen 29 haftada, en fazla pozisyon üreten (96), en çok gol kaçıran (56) takım Galatasaray. 58 gol ile de ligin en çok gol atan 2. takımıyız. Oyunu da eleştiriyoruz bu arada. Özellikle de hücum kısmını. Yeterince organize olamadığımız üzerine eleştiriler vardı. Bu istatistiğin nedeni biraz da forvet konusunda çekilen sıkıntıyla alakalıydı. Falcao sezona iyi girse de, sakatlığı sonrasında bir buhran dönemi oluştu. Bu da, Mostafa Mohamed transfer edilene ve Falcao geri dönene kadar devam etti.

Ligimizde iyi oynayan, övdüğümüz takımlar var. Beşiktaş bunun bir örneği. Sonuç almayı biliyorlar diyelim, takımı ayakta tutuyorlar. İstikrarlı katkıları var ve o katkılar hiç düşmedi. Galatasaray'ın bir sorunu da bu. Beklenti duyulan iddialı isimlerin vermiş olduğu istikrarsız katkılar. Falcao'su, Feghouli'si diye uzar bu liste. Beşiktaş da dar kadroyla oynuyor, Galatasaray da bir dönem dar kadroyla oynadı. O dar kadro içinden de en iyisini aldığımızı söyleyebilirim. Ekstra katkılar izledik.

Yine de işin kalite tarafı farklı. "Diri bir Falcao" derken söylenmek istenen bu. Kayserispor deplasmanı attığı gol oldukça usta işi. Feghouli'nin Onyekuru'ya yapmış olduğu asist ya da, bir usta işi hareket daha. Beşiktaş'ı, Aboubakar, Ghezzal, Rosier ya da Josef bu anlamda, sezon başından bu yana ayakta tutuyor. Kaliteli ayaklar bunlar. Galatasaray da beklenti duyduğu isimlerden istikrarlı şekilde katkı aldığı an "ligin en iyi kadrosu" eline geçmiş olacak.

Üretiyoruz bu arada. Onyekuru etkisi de var tabii, en kötü hali dahi 2-3 çok net pozisyona girince elin güçleniyor. İş bitirememek ile alakalı, bunun sorununu yaşadık. Falcao sonrası o bitiricilik geri döndü, Mostafa Mohamed de yeniden toparladığında daha da üst seviyeye taşıyacağız. Kenardan getirip, gol katkısı alabileceğin başka kozların da var. Galatasaray'ı o kadar gömmemek lazım. Eleştiriyoruz, eleştirilmesi gerekiyor o ayrı. Yine de, lig standardı adına iş görür noktadayız.

6 yorum:

  1. savunma anlamında çok güven vermiyoruz bence veya çok geçiş veriyoruz rakiplere diyelim, kayseri maçında mesela çok rahat geldikleri zamanlar oldu bu konuda iyi değiliz bence tek pas hatasında hücumda falan bir anda kalemize iniyor rakipler, bjk de mesela presi çok iyi yaptığı için vermiyor fazla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O riski alıyoruz, bir de zamanla oturacak o genişler. Tek maç oynadık bu düzende. Verdiğimiz pozisyonlar da genelde bireysel hatalar.

      Sil
  2. 2011-2012 sezonu kadar dominant futbol oynamıyoruz belki ama bulduklarımnızı atsak şu an o sezondan daha fazla puanımız olurdu.

    YanıtlaSil
  3. rosier, ghezzal, josef, atiba, aboubakar. bu 5 adam bjk'nin en iyi adamları. hiçbiri de uzun süreli sakatlık veya ceza, formsuzluk vs sebebiyle takımdan ayrı kalmadı. hep oynadılar, performansları da hep bir seviyenin üstünde kaldı. ne zaman düşecekler merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşerler diye bekliyorum da, sezon bitti neredeyse :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir