2 Mart 2021 Salı

Bu konuda tarihin en büyük u dönüşünü yapmış bulunmaktayım


Erzurumspor karşısında da Arda Turan'ı çok beğendim. Bu konuda yanılmış olmaktan o kadar mutluydum ki. İstemediğimi en sert şekilde dile getiren ben, bu konuda tarihin en büyük "u dönüşünü" yapmış bulunmaktayım. Futboluyla da, liderliğiyle de takıma etkisi büyük. Liderliği tamam da, futboluyla etki edebilmesi aklımın ucundan dahi geçmiyordu. Başakşehir dönemi aklımızda çünkü, hiçbir şekilde etki edemedi. Yaş da ilerliyor.

Neredeyse 1.5 yıldır oynamayarak geldi. Maç ve fizik eksiği büyük diye düşünüyordum, yaş 33 olmuştu. Çalıştığını zaten bizlere gösteriyordu, boşa değilmiş demek. Gerçek anlamda altını doldurmuş. Kalitesine, oyun aklına lafım olamaz. Atletico Madrid günleri, Barcelona seviyesine ulaşması boşuna değildi. Biraz fiziği toparladığında da, o oyun aklı ve kalitenle birlikte Türkiye Ligi'nde müthiş işler yapabiliyorsun.

Bir de aidiyet kısmı var. Bu adam "Galatasaray" için yandı tutuştu. Gelmek için her türlü fedakarlığı yaptı. Takımın en az kazananlarından biri olsa da, verdiği performans bunun kat ve kat ötesinde. Aidiyetle hareket ettiğinden, elinden gelenin fazlasını yapıyor. Olaya profesyonel bakmıyor yani, gerçek bir Galatasaraylı gibi hareket ediyor. Bu tarz bir liderliğe de ihtiyacımız vardı. Özellikle de geçen sezon saha içindeki bu liderliği arıyorduk.

Mostafa Mohamed'in Erzurumspor'a attığı 2. goldeki aklı gördünüz değil mi? Ofsayttaydı, bu adam neden orada derken, düşüncesine sonradan uyandık. Kendini pasif kıldı, rakip savunmanın tüm dengesini bozdu ve onları şaşırttı. Koşusuna devam eden Mostafa Mohamed de muhteşem bir gol attı. Maç içinde, Mostafa Mohamed ve Onyekuru'ya da çokça kez uyarılarda bulundu. O da değerli mesela, gençler adına büyük şans.

14 yorum:

  1. Fatih hocam bu döneminde saha içi liderini çok aradı ama bi türlü bulamamıştı önceki dönemde hamit altıntop bu işi yapıyordu :) Artık arda var :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de seninle birebir aynı noktadaydım Arda konusunda başından sonuna kadar. 2 yıldır ayağına top değmemesi, iyice göbek yapması ve geçmiş vukuatlarından ötürü takıma zarra vereceğini düşünüyordum. 2 konuda da tam tersi oldu. Hem futbol anlamında olmazsa olmaz oldu hem de takımda mutlu havanın mimarlarından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etkisi büyük oldu ve bu konuda yanılmış olmaktan çok mutluyum.

      Sil
  3. ölçümüz yok. ya aşk ya nefret. şimdi de abartılı övüyoruz. arda net faydalı. ama maçına göre 66 gibi çıkmalı ya da 66 gibi girmeli. takımın olmazsa olmazı değil her maç 85 dakika sahada kalması gereken adam hiç değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımın olmazsa olmazı bence, hem de öyle böyle değil.

      Sil
  4. Ben şahsen şu an takımın olmazsa olmazı diye bakıyorum Arda'ya. Zira sadece oyun gücü ve oyun aklı değil, saha içi ve dışında gösterdiği liderlik çok önemli. Takımın olmazsa olmazı demek, her maç 90 dakika sahada kalsın anlamına gelmiyor zaten. Bana göre de, fizik olarak henüz tam anlamıyla hazır olmadığı için, bazı maçlarda daha erken oyundan alınabilir ama sonuçta bu konuda takdir Fatih hocaya aittir. Arda takım için şu an vazgeçilmez ifadesinden, her maç 85 dakika oynamasını istiyorsunuz, çok abartıyorsunuz çıkarımı yapmak kanımca doğru değil. Herkes fikrince eğriye eğri, doğruya doğru demeye çalışıyor sadece. Son olarak, ben şahsen eğer futbolcunun, hele Arda gibi çok tecrübeli ama aynı derecede duygusal bir futbolcu söz konusuysa, özgüven kazanması açısından gerekli ise, bazen abartılı olarak övülmesinde bir yanlış görmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle bakıyorum. Saha içi ve dışındaki katkısı olmazsa olmaz düzeyinde.

      Sil
  5. Son dedim ama bir cümle daha yazayım dedim. Saha dışı olaylar ve sempatik olmaya çalışırken antipatik olmayı beceren tarzı nedeniyle Arda'yı sevmiyordum ve takıma gelmesini çoğu kişi gibi istemiyordum ama asla Arda'dan nefret etmedim, çünkü Arda çok hata yaptı ama Galatasaray'a asla ve en ufak yanlışı olmadı. Mantıklı olmaya çalışan ama yine de konu Galatasaray olunca gözü hiç bir şeyi görmeyen fanatik bir taraftar olarak benimde kırmızı çizgim Galatasaray. Şimdi buradan bakınca eğer, kötü bişey olsa da, illa nefret edeceksek, nefret sujesi olarak,altyapıdan çıkmış Emre Çolak mı, yoksa Beşiktaşlı olduğunu açık açık söylese de, Galatasaray aleyhine tek kelime etmemiş Burak Yılmaz mı, sorusuna cevabım elbette ki Emre Çolak. Nefret edeceksem eğer, Burak'tan Arda'dan değil, Emre Çolak'tan nefret ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Emre Çolak'ı hiç sevmem. Ostersunds hadisesini unutmadık.

      Sil
  6. Kaptanın aidiyet duygusu çok üst seviyede. Umarim kendini teknik direktör olarak da gelsitiri ve bu takıma ileride o şekilde de katkı verir

    YanıtlaSil
  7. Kendisi adına en doğrusunu yaptı. Camiasız kalacaktı yoksa. İlerde farklı işler (teknik direktör veya yönetici) yapmak istediğinde Galatasaray etiketi ile eli çok daha güçlü olacaktır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir