8 Mart 2021 Pazartesi

Donk'un felaket oyunu ve kaybedilen 5 puan


Donk'u beğenirim. Sezon içinde çok iyi iş çıkardı. Yine de düşüş zamanları vardır, o iyi performans bir noktada dalgalanır ve düşüşe geçer. Bu da üst üste ısrar ettiğin dönem gelir. Yine o dönemin içindeyiz ve Donk düşüşte. Luyindama da kötü görüntüsünün ardından, son dönemde ivme yakalamaya başlamıştı ve formayı kendisine verdik. Sonrasında yeniden yükselişe geçti derken kestik, Donk'a döndük. O da son 2 maç işte. Donk'un felaket oyunu ve kaybedilen 5 puan.

İhaleyi sadece Donk'a bırakmıyorum elbette. Donk ve Luyindama özelinde konuşayım dedim. Sakatlık olmasına sevinmem de, Donk'un 2. yarıda oynayamaması bence Galatasaray'a artı sağladı. Sivasspor'un iyi bir hücumunu görmedim, kaos üzerine kurgulandılar. Atılan uzun toplarda da, o kaosu oluşturdular. Yatabare, Donk üzerinden tüm kafa toplarını aldı. Luyindama'yla başlasan bu olmayacak ki, 2. yarıda olmadı da.

Yatabare de bir noktadan sonra etkisizleşti ve oyundan alındı. Luyindama sadece hava toplarında da değil, topla çıkışlarında da etkili oldu. Hatta son dakikalar hücuma gitti, orada da tüm hava toplarını süpürdü. Çok iyi maç çıkardı, neden iyi gidiyorken onunla devam etmiyoruz ki? Ankaragücü maçında da bunlar oldu, yine felaket bir Donk vardı. Luyindama olduğunda, açık alanda da zor durumlara düşmüyorsun. Donk'a oranla daha hızlı ve atlet stoper.

Luyindama demek, Yedlin'i de sana kazandırır. Yedlin'in arkasını toplar, süpürür orayı. Yedlin hücuma çıkınca, açık alanda Donk etkili olmuyor. Hava toplarında da ezilirsen, geriden oyun kurmanın bir anlamı kalmıyor ki. Linnes de felaket. Babel'in arkasını toparlasın diye tercih edilmiş olabilir. Tercihte kaldı o da, çok kötü bir oyun oynadı. Yedlin'i, Linnes'den iyi diye transfer ediyoruz, yine Linnes oynuyor.

5 yorum:

  1. Topla çıkma işini Marcao'ya bırakıp işin savunma kısmına da bakmamiz gerekir. Rakip analizi konusunda sıkıntı olmuş biraz.

    YanıtlaSil
  2. takım city olduğu için luyindama'nın ayağını beğenmiyorlar :)
    kesinlikle de kötü değil ayağı. müthiş ezber bir yorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayağı kötü değil, Donk'un çok daha iyi, fark o. Ezber yorum değil, sezon başı da ortada. Baskıyı Marcao yiyor, Luyindama'yı serbest bırakıyorlardı. O da topla oyunu kurarken çok sorun yaşadık.

      Sil
  3. Pas oyunu başka, şu an oynanan oyun başka. Luyindama o dönem düşüşteydi de, şimdi yeniden yükseliyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir