25 Mart 2021 Perşembe

Düşünüyorum da, sağ beklerden yana şanslıyız


Düşünüyorum da, sağ beklerden yana şanslıyız. En azından kendi izlediğim dönemler adına konuşayım, çok iyi sağ bekler izledik. Ümit Davala, Capone, Fatih Akyel, Perez, Sabri Sarıoğlu (kim ne derse desin), Eboue, Mariano diye uzar liste. Omar ve Yedlin de buraya adaylar. Sol bekte ise aynı şansımız yok. Hakan Ünsal ve Ergün Penbe çok önemli isimlerdi, Hakan Balta'nın da büyük bir istikrarı vardı. Kalan isimlerde ise sürekli bir soru işareti var. Riera'yı sol bek oynattık ama devşirmeydi, bence çok iyi iş çıkardı. Telles ve Saracchi gibi gençlerimiz oldu, bence potansiyellerinin gerisinde kaldılar.

Şu kadar yılın 11'lerini yaparız ya, sol bek koymakta en azından ben sorun yaşarım. Sağ bekte ise büyük bir şans var. Perez'in fotoğrafını görünce yazmaya karar verdim, yazı da doğaçlama ilerliyor. Böyle bir girişi yapacağımı tahmin etmiyordum. Yazdıkça aklıma bir şeyler geliyor. Perez önemli isim. Bazı futbolcuların sadece 1 sezon Galatasaray forması giymiş olması beni üzüyor. Transfer konusunda fiyat / performans beklentim üst düzeydir. Bunu karşılayan herkes de başımın tacıdır.

Sasa Iliç net bir 10 numara değildir mesela, düşük de bir maliyeti vardır. Transfer ettiğimiz çoğu iddialı 10 numaradan ise daha istikrarlı performans vermiştir. Perez de öyle. Sağ bekte gösterdiği performansla, fiyat / performans anlamında müthiş iş çıkarmıştı. Belli çapta sakatlık sorunları olsa da, öyle zor bir sezon için gösterdiği istikrar büyüktü. Sadece 1 sezon forma giyip, unutulmazlar arasına girmek zordur. Fleurquin de, Perez de bunu sağlayan yabancılarımızdan.

2001 / 2002 sezonu bütünüyle konuşulması gereken, benim en unutamadığım sezonlardan. Uefa Kadrosu iskeleti neredeyse dağılmış, yaşanan maddi sorunlar neticesinde de "kiralama" yöntemi ile bazı futbolcuları takıma katmıştık. Neredeyse tüm isimlerde düşeş atmak ve onların aidiyet gösterdiğini görmek müthişti. Şampiyonlar Ligi'nde başarılı grafiği devam ettirdiler, bayrak hep yukarıdaydı. Üstelik zor bir süreç, ilk gruptan çıktıktan sonra bir grup daha vardı. Neredeyse her hafta Şampiyonlar Ligi maçı oynayıp, nefes dahi alamıyorsunuz. Böyle bir ortamda istikrar sağladılar.

6 yorum:

  1. Perez benim çok andığım bir adam, böyle bir adamımız olsa diye hala geçer aklımdan sağ bek pek sıkıntılı olmasa da

    YanıtlaSil
  2. lig maçlarını best fm'den dinlerdim hep, ali ferahbot anlatırdı.
    - baba, galatasaray sebastian diye bi oyuncu mu aldı ?
    - hayır
    -ama sebastian'la perez hep paslaşıyorlar (!)
    :) :) :)
    8 yaşımdayken böyle saçma bi anım vardı işte :)

    YanıtlaSil
  3. Eboue harika oyuncuydu ama kendini yere bırakmaları komediydi :) bir de meşhur 3-1'lik maçta sağdan yardırıp girişi müthişti Fenerbahçe karşısında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele ki 2. sezonundan itibaren. Ayakta durmayı tercih etmiyordu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir