19 Mart 2021 Cuma

E nihayet Taylan Antalyalı


Taylan Antalyalı, Altay Bayındır ve Halil Akbunar. Milli Takım'ı dibine kadar hak eden 3'lü. Resmen "bağıra bağıra" geldiler ve kadroya alınmaları maalesef geç oldu. Milli Takım seçimlerinde belli kalıpların dışına çıkılmıyor. Diyorum ya, Şenol Güneş ezbercidir, kolay kolay dışına çıkmaz diye. Buna devam ediyor işte. 3 yeni isim olsa da, artık onlar isyan noktasına gelmişti. Bu kadarına kayıtsız kalamazsın. Bu 3'lü dışında ise yine çok büyük ezber bir kadro.

Mert Günok mesela, felaket bir sezon geçiriyor ama kadroda. Geçmişin hatırı mı bilmiyorum. Kendi takımında dahi yedek duruma düşmüşken, Milli Takım vazgeçemiyor. Nazım Sangare, kafama takılan 2. isim. Zeki Çelik ve Mert Müldür zaten kadroda, 3. bir sağ beke ne gerek var? Hak eden isimlerden yiyorsun bu tercihinle. Caner Erkin, burada olmayı hak etmeyen yeni bir isim. Beşiktaşlı Rıdvan Yılmaz büyüyor, neden önünü açmıyoruz? Potansiyelli ve burayı hak eden bir genç değil mi?

Dorukhan Toköz de kendi takımında dahi rotasyonda yer bulmakta zorlanıyor. Ne oynadı da, bu kadronun değişmez ismi olmayı başardı. Deniz Türüç, takımının hali ortada ve bence onun da performansı iyi değil. Yine de ezber işte, şaşmıyor. Enes Ünal desek, kendi dahi Milli Takım'da yer bulduğuna şaşırmıştır. Cenk Tosun desek, o da sakat yani. Bu sezon bir şey oynamadı ama kadroda değişmez. Gökhan Akkan'a girmiyorum bile, 4. kaleci tercihi de apayrı mevzu.

Burada yer almayı hak eden, daha farklı tonla isim sayarım. Ersin Destanoğlu, İrfan Can Eğribayat, Salih Uçan, Serdar Dursun, Efecan Karaca diye uzatırım listeyi. Neyse ki Taylan Antalyalı kadroda diyelim, onun adına çok sevindim. Kendi pozisyonunun bana göre en iyi yerlisi. Bu seviyede yer almayı çoktan hak ediyordu. Halil Akbunar adına da mutluyum, resmen tırmalaya tırmalaya bu seviyeye çıkmayı başardı. Anadolu'nun en hakkı verilmeyen yerlilerinin başında geliyor.

7 yorum:

  1. 4.kaleci olarak ersin veya irfancan olmalıydı. Şenol güneş tamamen ezbere seçimler yapıyor. Yeni seçilen isimlerin 2-3 maçı olmalıydı şimdiye kadar

    YanıtlaSil
  2. Aynen katılıyorum.Yusuf Demir ile Ercan Kara'yı kaçırdık.Daha kimler kaçacak bakalım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgilenilmediği için daha nicesi kapıda.

      Sil
  3. Elemelerdeki kadroyu dağıtmak istemememis şampiyona da o isimlerle yürüyecek anlaşılan. Caner ve 4 kaleci çağırılmasi hariç Şenol hocanın düşüncesine saygı duyuyorum. Onun oluşturduğu yapı buydu sonuçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Pandemi olmasaydı Eoru 2020'ye gidecek isimler belliydi. Çok büyük performans pikleri olmadan onları dışarı çıkarmıyor. Mert gibi, Cenk gibi. Yine de başarıyı getiren kadrodaki oyuncular formsuzsa turnuvada da formsuz olacaklardır

      Sil
    2. Dağıtma değil, hak edeni oynatmak bu. Pandemi olmasa bazı sakatlar turnuvada yer almayacaktı, şimdi alacak. Bu mantıkta gidiyorsak. Başarısız olmak için turnuvaya gidilmez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir