19 Mart 2021 Cuma

Galatasaray 3-4 Rizespor, an itibarıyla sezon bitmiştir


An itibarıyla Galatasaray için sezon bitmiştir. Kalan maçlar da maalesef acı verecek. Sezon bizim adımıza bitmiş olsa da, maçlar oynanacak. 2. olmak ile 5. olmak arasında da bir fark görmüyorum. Maddiyat, Avrupa gibi nedenleri sayan olacaktır ama Beşiktaş, Fenerbahçe'yi yendiği an belki de tarihinin en rahat şampiyonluğuna ulaşacak. Sen ise Fenerbahçe'yle savaşmaya devam. 2 takım birbiri ile bu sığ savaşı verirken, Beşiktaş işine bakarak sonuca ulaşmak üzere.

Galatasaray, bu sezon ilk golü yediği hiçbir maçı kazanamamış. Hangi şampiyonluk hedefinden söz ediyoruz ki? Galatasaray'da yeni sezona yönelik, her türlü yenilik konuşulabilir. Önümüzde bir kongre süreci var, başlangıç orası. Yenilenmek gerekiyor, maalesef tıkandık. Her anlamda yaşanacak bir yenilikten bahsediyorum. Her şartta aynı noktaya geliyor ve tıkanıyoruz. Ocak transferi gerçekleşti, elimiz güçlendi, bol alternatif. Oynanan futbol ise ligin ilk yarısının çok gerisinde. Bu tabloda da sorumlular bellidir.

Rizespor karşısında da oynanan oyun yok. Eyvallah, birbirinden anlamsız 3 gol yedik. Kullanılan muhteşem taçlar sonrası, Luyindama ve Marcao'nun yaptığı abuk hataları izledik. İlk yarıda kaç gol atarsan at, her şartta rakip geri dönecekti zaten. Yine de buna sığınmayacağım. Falcao ve Mostafa Mohamed gibi forvetlerle oynadın, bu adamlara kaç pozisyon hazırladın? Organizasyonun var mı, pas oyunu oynuyorsun da, ne ürettin? Kenar ortaları ile gel madem, ayıp değil. 2 net kafacın var, karambolü de değerlendirecek futbolcuların. Bol bol ortala, o da yok.

Merkezden gelemiyorsun. Orada akıl yok çünkü, Feghouli'yi 70. dakikada oyuna sokuyorsun. Feghouli'yi 1 aydır da hazırlayamaman cabası. 3-2 geriye düştün, yine aynı ezbere döndük. Çift forvet ana plan olursa, en azından maçın gidişi adına b planın olur dedik, b planın yine ezber. Orta saha boşaldı, klasik 4-4-2'ye dönüldü. Döndükten sonra ne ürettin peki, baskın veya etkin var mıydı? Ne zaman ki Mohamed çıktı, Feghouli girdi, o ara etkin oluştu, rakip hatasıyla da olsa 3-3 geldi. Kırmızı kart sonrası ise yine kaos.

Israrla geri pas. Ne var anlamadım. Berbat bir zemin var, geriye, bu kadar kısa pas ısrarın niye. 2 tane net forvetin var, sen kalecine ya da stoperlerine oynuyorsun. İlk yarıda yaptığın defansif hatalarda "hoca ne yapsın" diyorum da, oynanamayan oyun için kimi konuşacağız? Tıkandık işte, gitti şampiyonluk. Bu saatten sonra neyin yarışını vereceksin? Kendi sahanda Rizespor'dan 4 gol yedin. Bülent Uygun'a ayrı, Hasan Kartal'a ayrı laf veriyorsun. Gerçekten utanıyorum.

53 yorum:

  1. Bülent Uygun, Hasan Kartal diyorsun da bunları sen kendine rakip yaptın, Rizespor sana ayrı motivasyonla çıkıyor. Galatasaray vizyon kaybediyor , çağı yakalayamıyoruz. Kulüp yönetilemiyor, stad çiminden,basın açıklamalarına, futbolcu ilişkilerinden transfere kadar. Birde Sosyal medyanın kölesi olmuşsun,korkar olmuşsun eleştiriden. Futbol oynadığımız düşünen varsa son 2 senedir (bana sorsan çok daha uzun), tüm yazdıklarımı hırsla yazdığımı varsay. Hadi iyi geceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle. Sen muhatap aldın bu isimleri ve rakip yaptın.

      Sil
  2. İkincilikten şampiyonlar ligini kovalamak gerekir bence yine. Devre arası o kadar oyuncu aldık transfer yaptık. Bir ay geçmeden lige havlu atmak için mi. Bu takım önümüzdeki sene için bir oyun bulmak zorunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 yıldır bulamadı canım hocam, 500 tane transfer yaptırdı 2.dönemi gibi çorba bir kadrosu var gsnin iyi oyuncular çoğu evet ama o kadar çok iyi oyuncu de bir 11 oluşturamıyorsun ne istikrar var ne bir şey yıllardır

      Sil
    2. Ön elemeyi geçebileceğimizi düşünmüyorum, hele ki bu yapıda. En son Avrupa'da ne yaptık? Bu kafa yapısıyla CL falan kovalanmaz.

      Sil
  3. Feg ile arasında bir şey var yine hocanın, 1 aydır adam hazır olamadı belli ki bir şeyler olmuş yine, hocam zaten kaliteyi değil de vasat yeteneksiz ama böyle çalışkan ses çıkarmayan adamları oynatmayı sever neyse kimse laga luga yapmasın hoca bu sezonun sorumlusudur, kendi eliyle her şeyi mahfetti, bu kadar kötü bir şekilde etki eder mi insan takıma ya ama sorumlusu yine kadrodur oyunculardır, daha ne olacak elinde ya, sergen ne yapsın adamın hamle oyuncuları necip hasic falan sol bek 18lik bebe, stoperleri güldür güldür skeci tadında, kaleci aynı şekilde 12 yaşında falan, 1 yıl top oynamamış abou, doğru düzgün maça çıkmamış rosier ghezzal 50 yaşında atiba, Arap liginde 2 yıldır leş atmış souza ile şampiyonluğa yürüyor ama suçlu yine marcao luyi saracchi Kılınç linnes donk falan filan diye gider nasıl olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. feghouli gibilerin devri bitti. adam kendi ağzıyla "sıkı idman istesem west ham'da kalırdım" diyor. umut nayir röportajında "hajduk split idmanlarında nefes nefese kalıyorum" demiş.

      biz ise kağnı gibi adamları 1-2 ara pası atacak diye oynatıyoruz. berbat idman yapıyoruz. işte slavia prag işte dinamo zagreb.

      Sil
    2. Feghouli gibilerin devri bitmiş olabilir de, bugün ihtiyacın var. Yazın konuşursun bu konuyu. Adamın 10 dakikası dahi çehre değiştiriyor, sen kendisini 1 aydır hazırlayamadın.

      Sil
  4. Dk 70 de döndüğü 11i çift forvet yüzünden bozdu adam ya, ali koç olsa anca şunu yapardı heralde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç içi hamlelerin hepsi tartışılır nitelikte.

      Sil
  5. bizim takımı tanıyorsam, 2. de olamaz.

    YanıtlaSil
  6. Fatih Terim'in bu sene kaçıncı defa kendi eliyle verdiği maç, sayısını unuttum...Hocanın devri bitmiş...Aynı Mourinho gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben bunu 2 yıldır söylüyorum hoca mourinhoya çok benziyor, oyuncuları sürekli medya önünde eleştirmesi,oyuncuyu kazanmadan silip atması, sürekli transfer istemesi,oynattığı oyunun yetersiz olması, oyuncular ile sorunlar yaşaması aynı mou gibi oldu valla,devri kapanmadı ama böyle giderse maalesef..

      Sil
    2. Devrinin bittiğine inanmıyorum da, çok formsuz ve saha içi odağı olabildiğince kayıp.

      Sil
  7. terim geniş kadro yapamaz. transfer oburu oldu dedik. hep biz suçlu olduk.

    belli bi şablon vardı. hepsi dağıldı. sağda oğulcan vardı unutuldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz kim? Benim gibi düşünenler diyeceksin, onlar kim derim ben de. Anonim hesaplara yorumu mu kapatayım, kim olduğunuzun ortaya çıkması adına :)

      Şablon vardı o doğru, kazanımlar vardı. Oğulcan Çağlayan konusunu ben de sorguladım.

      Sil
  8. sence bugünden itibaren başkanlık seçiminde hocayla devam edecek olan mı favori etmeyecek olan mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın bir faktör olduğunu düşünmüyorum seçimlerde.

      Sil
  9. Yine star oyuncu sevdası yuzunden Terim önce kendine ihanet etti sonra da bize. Sırf bu tip ( sırf ismi olan ) topçular için geçen sene saçma sapan bir sistemle sezonu verdi. Bu senede yine kiralık oyuncu sevdasına Oğulcan , kerem gibi gençleri yedi. 6 ay yatan falcao yu sırf ismi icin sistem değiştirdi ve oynattı. Bir sezon boyunca kendisinin sahadaki halini yansıtan akbaba'yı dakikalarca saha da tuttu ama sırf ismi yok diye bir çok topçuyu kadroya bile almadı. İnşallah sezon sonunda akıbeti akbabayla aynı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Star oyuncu sevdası hocada olmaz, orada hatan var bence. Hiç de olmadı.

      Sil
  10. Son yıllarda en kızdığım en sinirlendiğim maçlardan birisi buydu. Marcao Luyindama ikilisinden artık bıktım güven vermiyorlar bire bir de sürekli geçilen Marcao ve sürekli hata yapan Luyindama. Galatasaray bu maçı her türlü kazanırdı herhangi bir sıkıntı yoktu ama hatalar ki hata demeyeceğim bilebile yapılan yanlışlar gollere sebep verdi. Maç 3 - 3 olmuş bizim oyuncuların halini gördünüz mü 4 ü atmak yerine 4ü yemeye çalıştılar ve sonunda yediler. Keşke bu saatten sonra maça çıkmasak hükmen mağlubiyetlerle ligi sonlandırsak nefret ediyorum bazı oyunculardan izleyesim gelmiyor artık bıktırdılar. Ne lig kaldı ne Türkiye kupası ne mayıslar bizimdir lafları bu lakayt oyuncu topluluğundan soğudum çaba yok yürek yok kaç defa elimizdeki kazanacağımız maçları bu şekilde kaybettik yazık ya göz göre göre sahanda 4 gol yiyorsun. Bu yıl Beşiktaşla kafa kafaya gidebilirdik hatta bence rahat şampiyonluklardan birisini kazanabilirdik ama kesinlikle kendi ayağımıza sıktık ve her şeyden olduk. Rakipler değil Galatasaray kendi kendine yaptı her şeyi. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değersiz stoperler değil, değerliler. Yarın x takıma gitseler, vay be bizden ne potansiyeller geçmiş deriz. Telles ortada.

      Sil
  11. Diğer bir husus da düz stoper istiyorum bu takıma hata yapmayacak, topla fazla oynamayacak geriyle alakası olmayan basit düz mantık oynayan stoperler lazım. Her maç defans yüzünden tedirgin maç izliyorum sadece bu sezon değil önceki sezonlar için de bu defans olayı bir türlü çözülemedi. Gereksiz hatalar yüzünden bir çok gol yedik. Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lider stoper, tecrübeli. Yanında genç oynayacak. Stoperlere ihale bırakmam pek.

      Sil
  12. (Emre)
    Simdi Marcao ve Luyindama cezali duruma dustu hatayspor'a karsi. Belki iyi oldu. Sonunda Ozornwafor'u izleyecegiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Donk-Taylan veyahut Donk-Etobo ikilisi stoper oynar.

      Sil
    2. Ozornwafor oynar mı çok emin değilim.

      Sil
  13. İlk yarı faul sayısı 11 rakip 1 sen.Beşiktaş defosunu kaptırdığı topları faulle karışık bozarak ya kapıyor ya faul olup atak durduruyor.
    Bu gerçek iyi izleyin. Bu kadar kibar dayanamazsın tabi. Şöyle bir göz önüne getirin sivas Antalya Rize Kasımpaşa ne oynadılar. Sadece sürekli faul yapmak kendine olanı abartmak ve topu ileri degaj yapmaktan başka bu mu futbol.
    Az oynarım çok oynarım hata yaparım olmazı çıkarırım bunlar başka şeyler.
    Aynı takımların diğer rakiplerle maçları bu değil.
    Antalya 10 kişi kalan sana gelmez iken kadık9de hava karambolüne dönecek maçta naldoyu stoperini alıp forvet alıyor.
    Ligden mi düşüyor bu arkadaşlar ne bu telaş her topu ileri savurma hali neredeyse prim mi alıyorlar nedir çözemedim. Çünkü diğer rakiplere kimse şişirerek ve sürekli faul ile bozarak oynamıyor. Bu işte bir iş var seziyorum. Bu sebeple oynamaktan çok aynı karşılığı vermek gerek diye düşünüyorum bazen. 10 a 0 dı ya lyundama hava topuna çıkana kadar fauller. Arkadan çekilmek sarı değil mi sarılı stoperleri arkadan net çekerek faul yaptı nerde 2. Etebo yaparsa sarı onlar pardon.
    Biz oynuyoruz eksikliğimiz var eyvallah ama zor şartlarda oynuyoruz ve asla da iş bitmedi katılmıyorum.
    Ama biz olmayalım diye bu seviyeye düşüyorsa primli tasmalılar yazık bu tiyatroya çingene gibi her topu vur ileri hata kovala. Bu kadar ihtiyacın varsa inönü de niye yerden ayağa oynuyor sivas. Ezber ettiler ve tek dertleri de bizim yol almamamız.
    Bakacaz görecez elbet eden bulacak sakin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakem işinde haklısın, o konuda katlediliyoruz. Yine de hakeme takılırsam, saha içi odağından sıyrılıyorum ve asıl mevzular konuşulmuyor.

      Sil
  14. marcao ve luyindama ikilisine teklif varsa direkt satıp savunmayı Avrupalı oyunculardan kuralım. her maç yürek ağızda maç izliyoruz.

    YanıtlaSil
  15. fatih hoca geniş kadro olunca bocalıyor. seneye devam edecekse hem gelirler olmadığı için mecburiyetten hem de hocanın tam verim alması için dar kadro kurulmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadroyu daraltmak yerine hocayı değiştirmek daha iyi değil mi?

      Sil
    2. Bu da klişe bir yorum maalesef.

      Sil
  16. Fatih hoca aniden sistem değişikliğine gitti. Bu sezon geriye düştüğün hiçbir maçı kazanamamış bir takım. Artık avrupaya da gitmek istemiyorum. Gidiyoruz son senelerde çok garip yenilgiler alıyoruz. Olmadık takımlara kaybediyoruz. 8 maçlık seri yakaladık özellikle en zor maçlar lakin en kolay maçlarda takıldık. Hocanın hatası büyük bu konuda anlamsız ısrarlar var. Gelecek maç yine öyle olacak üstelik marcao ve luyindama cezalı haliyle ozonwaforn ve donk oynayabilir gelecek haftada yeriz büyük ihtimalle. Bu takım iflah olmaz olsa da pek bir fark yok benim için. Rakiplere kendi elimizle şampiyonluğu verdik. Umarim fatih hocanın bu gereksiz ısrarlarınin faydası vardır!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'ya git ama iş yap, maç kazan. Senin kimliğin orası ama kendi ligindeki başarılar mutluluk kaynağı olmuş.

      Sil
  17. yenilme hastalığımız tam gaz devam. a.gücü ve rize. sana çelme taksınlar kabul ama yenilmesen 2 puan.

    YanıtlaSil
  18. Yorumları baştan sona okudum kısmen hak da verdim. Ancak biraz da boğazım düğümlendi. 4.senesi hocanın son gelişinin pandemi öncesi yarattığı oyun hariç bende 2 şampiyonluk olmasına rağmen tatmin değilim oyundan uzun süredir. Ancak gerçekten koşullar eşit değil 3 posizyona girdiği maçta galibiyet alan takımlar uzay futbolu oynuyor modunda yorumlanıyor.
    Senin senenin rekorunu kırdığın maçta kerem penaltı yaptı mı ya konu esir ediliyor. Bu da beni delirtiyor açıkçası. Ne zor hayat be 9 sene 8 şampiyonluk kimisi kalkmış gitmeli mi sorularına kavuşuyor dakikasında.
    Tabi Fatih Terim değil de ismi carlo terimeetti olmalıydı isim hep rahmetli pederinde suç.
    Yakın olanlarımız ne kadar da görünmezimiz hayatlarımızda.
    DESTEĞE FAZLASIYLA DEVAM.
    olmak olmamak olmasın derdimiz kaybetsen de hatayı düzeltmeye çalış evril sabır göster geçmiş değil gelecek le hesap taşı.
    Özlediğimiz beğendiğimiz oyuna kavuşup gelişelim de varsın kupayla taçlanmayıversin sene.
    Kupaları değil onlara ulaşırken sunulan oyunu sevdim ben kendi adıma.
    Tavsiyem de tabiki bu yönde olur.
    Olmasak şampiyon dahi tüm özverimizle oyunumuzu yükseltmek için mücadeleyi bırakmamamız ve BIRAKTIRMAMALIYIZ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komse karşı takımların uzay futbolu oynadığını söylemiyor zaten. 3 pozisyona girip maç kazanıyorlar diyorsun ayrıca kendinde. 3 pozisyona giren rakibe maç mı verilir diye sormak gerekmiyor mu? Takım kaç pozisyon giriyor peki? Kaçı gole dönüyor? Yada rakibinin 3 pozisyonu neden gol oluyor da maçı veriyorsun? Sürekli yaptığın hatalarda niye ısrar ediliyor peki? Yada bu kadar alternatifler içerisinde neden haftalardır bazı oyunculara hiç forma verilmiyor? Sorulacak daha bir çok soru var ve hepsininde cevabı bence belli.

      Sil
    2. Maalesef oyun düştü, hücum fakiriyiz, kim nasıl hareket ediyor anlamıyorum bile. Olay mücadeleyi bırakmak değil. Umut ışığı kalmadı.

      Sil
  19. Terim hocam ne tutturursa sonra ki hafta aynısıyla devam etme ezberiyle rakibe teknik acidan koz verdiginin halen farkinda degil..Yansitmasa da, ligin diger tüm takımlarini küçük gördügünü düşünüyorum artık..O sebeple bir ileri iki geri gidip hedeften uzak düştü..Rizeyi deplasmanda yenerken Ogulcan faktörü vardı, bunu bile hatirlamadi..Durgun iki forvetle cikilacak maç değil bu maç, karşında manen sana bilenmiş, hep saldirmak isteyecek bir rakip var ama Terim halen Kayseri de sanıyor kendini..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay çift forvet, tek forvet mevzusu değil. Felsefe sorun.

      Sil
  20. hep söylerim fatih hoca geniş kadro, bol transfer, alternatifli takım olduğu zaman bocalıyor çünkü rehavete kapılıyor ve anlamsız, gereksiz şeyler yapiyor. hem taktik anlamında hem oyuncu tercihleri anlaminda yapiyor bunu. son başarılarına bak; hep 12-13 kişilik takımdık.

    YanıtlaSil
  21. Noktası, virgülüne kadar katıldığım bir yazı olmuş, kalemine sağlık. Senin de söylediğin gibi seneye neler yapılabilir ona uygun hareket etmek gerekli. Şu süreçte yeni oyuncular deneyip takıma monte etmek gerekli. Yönetim zaten değişecek umarım işin ehli bir yönetim gelir.

    YanıtlaSil
  22. (M.T.A) Hocamız maalesef çok formsuz.Ceza sahası dışından çok az şut çekiyoruz ve çekilen şutlar güçsüz.Gerçi bu maçta şutla gol attık.Bunu sürekli hale getirmeliyiz.Çünkü rakipler kapanıyor açamıyoruz.Duran topları etkisiz kullanıyoruz.Kanattan akın yapmıyoruz,orta açmıyoruz.Sürekli yan pas ve geri pas.Dikine oynayacak,adam eksiltebilecek oyuncularımız risksiz oyunu tercih ediyor ya da rakip takımın defansıyla orta sahasında kayboluyor,hayalet rol oynuyor.Biraz Gedson çok az E.Kılınç bir şeyler yapmak istiyor lakin yetersiz kalıyor.Geriye düştüğümüzde panik futbolu oynuyoruz.Hocamız orta sahayı boşaltıp gol atacağını düşünüyor,yanlış yapıyor.O zaman rakip takımın hocasına,orta sahasına yağ sürüyoruz.Üçer üçer puan kaybı oluyor.Tamam 1 puan bize yetmiyor lakin 0(SIFIR)dan iyidir.Tam anlamıyla bir B planımız yok.A planımızı ise rakip çok iyi kapandığı için uygulayamıyoruz.Sağ kanadımız defans açısından rakipler için maden oldu.Oyun aklı olan ikilimizin kondisyon sorunu var.VS....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum planın yok ki, sadece bireysel yeteneklere bakıyorsun. Böyle yürümez iş.

      Sil
  23. o değilde , e.akbaba'dan tam 3 senedir bu şutu bekliyordum. gs kariyerinde ilk defa böyle bi vuruş yaptı ve alanya'daki günlerini hatırlattı. aynı şekilde 6 aydır da e.kılınç'dan bekliyorum, sivas'daki şutlarını bigün çıkarabilir inşaallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şut talimatı verir, doğru açıda oyuncunu buluşturursan atar tabii :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir