17 Mart 2021 Çarşamba

Emre Akbaba neden tercih edildi ve ne oynadı?


2 tane soru var. Emre Akbaba neden tercih edildi ve ne oynadı? Her 2 sorunun da yanıtı, Row-Z Report (@RowzReport) 'un paylaşmış olduğu bu grafikte. Feghouli henüz hazır değil, Arda Turan da oyununu 90 dakikaya yayamıyor. Ön alandaki "pres" gücünü arttırmak adına, Emre Akbaba'nın tercih edildiğini düşünüyorum. Yetmedi tabii, performansı yine yetersiz kaldı. Feghouli hazır olduğu an da, o pozisyonda formayı alacaktır.

Emre Akbaba, ön alanda ne kadar hareketli olmaya çalışsa da, iş "bitiricilikte" bitiyor. Oynama sebeplerinden biri de, onun da en kötü halinin dahi net pozisyonlara giriyor olması. 3. bir forvet gibi oldu ve rakip ceza sahası içinde girdiği birçok pozisyon var. Grafikte de, rakip ceza sahasının içinde isabnetli işler yapamadığını görebilirsiniz. Rakip ceza sahasının dışına çıktığında ise, pas tarafında isabetli işler yapmış. Yine de ortaya "akıl" koyamadı.

Gedson Fernandes'in ise bu maçta eleştirilmesini anlamadım. Oyun tarzı da, oynamaya çalıştığımız bu oyunun bir gerekliliği. Presi, mücadeleyi çok iyi yaptı ve topla çıkışları etkili oldu. "Tabela" konusunda mı eleştiriliyor anlamadım da, takımın temposunu yükselten isimlerden biriydi. Rakip ceza sahası etrafında biraz daha "yaratıcılık" bekleniyor olabilir. Gol ve asist katkıları gibi diyelim. Aslında çok fazla şut da deniyor, zorluyor orayı. Ofsayt bayrağı kaldırılsa da, Falcao'ya attığı müthiş bir pas da vardı. Bunlar da alışkanlık işte, uyum istiyor.

Emre Kılınç, başka bir seviye tabii. Orta sahada, sezon başından bu yana sergilediği müthiş bir futbol var. Orta sahanın sol iç kısmındaki performansı gerçekten de harika. İşin tabela noktasında da var, rakip ceza sahası içine koşu atmayı da çok seviyor. Kayserispor maçındaki asıl farkı ise, topla dikine çıkışlar noktasında daha da ısrarcı olmasıydı. Her seferinde ve ısrarla bunu zorlayarak başarılı oldu. Çok seri çalımları vardı, ciddi anlamda denge bozdu.

Her yazı 1 tık diyelim :)
Desteklerinizi bekliyorum ve destek olmak için;
Tanıtımlara da 1-2 tık atarsanız çok sevinirim..

9 yorum:

  1. O bölge için Feghouli diyoruz mesela. Feghouli'nin bu kadar fazla gol pozisyonuna girmesi zor. Fakat onun da farklı meziyetleri ön plana çıkacaktır tabii ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girmese de, forvetleri daha net besler, pozisyona sokar. Emre Akbaba, forvetin de pozisyonunu bozuyor.

      Sil
    2. Katiliyorum, seken önemli toplar Falcao ya da Mustafaya gidecekken Akbaba tarafindan harcandi en az 2 kere.

      Sil
  2. Emre bolca şans da buldu ama en ufak ışık vermiyor. 1-0'dan sonra tam aradığı ortamı buldu ama etkisiz kaldı. Bu kadar büyük düşüş yaşaması çok üzücü. Sözleşme uzatılmasa daha iyi olur gibime geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de uzatılmamalı. Atalay Babacan geliyor, o yeri alabilir.

      Sil
  3. (nurika) Hala sahada olmasının tek açıklaması yönetim işgüzarligiyla yeni sözleşme yapılmış olması ve hocanın kazanalım düşüncesi.2-3 sene daha su azabı çekeceğiz gibi.

    YanıtlaSil
  4. Emre Akbaba presten çok ikinci forvet tarzında bir oyuncu. Yani daha çok bitiricilik kısmında. Ama onu da yapamadı Kayseri maçında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de, biz o rolü aramıyoruz :) Dediğin rolde, yine söylediğin gibi bitiremedikten sonra bir esprin kalmıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir