17 Mart 2021 Çarşamba

Her 2 kanatta izliyor olsak da, bence forvetin arkasına geçebilir


Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray adına bu sezonun en önemli kazanımlarından biri. Kısa zamanda kendini kanıtladı ve ana rotasyonda yerini aldı. Her geçen zaman da süreleri artmakta. Işığı veren oynuyor işte, yine yazıyorum. Bu konuda çok eleştiri yapılıyordu da, tekrar yazmak istedim. Fatih Hoca, Kerem Aktürkoğlu'nun sürelerini arttırmak istediğini söylüyordu. Onu 11'e yazdığında da, takımın vazgeçilmezlerinden olduğunu belirtti. Beklenti çok yüksek.

4-1-3-2 üzerine konuşuyoruz. Kayserispor maçında bu formasyon umut verdi. Onyekuru ve Kerem Aktürkoğlu gibi isimler kenardan gelerek, oyunu hızlandırmayı başardılar. Bu da iyi bir B planı demekti. İlk 11 üzerinden Emre Akbaba konusunu da tartıştık. Emre Akbaba'nın orada oynama nedeni, biraz daha pres yapabilmesi kaynaklıydı. Hareketli olur, pres yapar diye düşünülse de iyi bir maç çıkarmadı. Orada oynaması gereken isim olmadığını düşünüyorum.

Feghouli'nin orada oynamasını bekliyorum ve bu değişim de oyun aklını çok yükseltecek. Feghouli'nin arkasında Emre Kılınç, Gedson Fernandes ve Taylan Antalyalı gibi isimler enerjiyi yukarı çekecek, bir anlamda Feghouli'yi taşıyacak. Feghouli de merkezde, forvetin arkasında çok daha rahat ve yeteneklerini çok daha iyi sergiler. Yine de bir soru işareti var, o da ön alandaki presi ne denli yapabileceği. Çoğu maçta buna fazla ihtiyaç duymayacak olsak da, "pres" tarafı da önemli. Forvetlerinden biri Falcao çünkü.

O noktada da Kerem Aktürkoğlu'nu düşündüm. Her 2 kanatta izliyor olsak da, bence forvetin arkasına geçebilir. Abdulkadir Ömür zamanında bu değişimi yaşamış ve merkezde iyi görüntü vermişti. Tabii o 4-3-3'ün merkezi gibiydi. Benim söylediğim ise, Fenerbahçeli Pelkas'ın forvet arkasında görüntüsü gibi. Pelkas, o pozisyonda forvet etkisi gösterebiliyor ve tabela yapıyor. Gol sezgisi, bitiriciliği ve hareketliliği oldukça iyi. İnce düşünüyor, oyun vizyonu geniş. Kerem Aktürkoğlu'nu o pozisyona geçmesi halinde Pelkas'a benzetiriz diye düşündüm, tarzlar benzer.

Forvetin arkası adına da alternatif yani, düşünmek lazım. Gaziantep FK deplasmanında Onyekuru'ya attığı golü hatırlayın. Ya da Kayserispor deplasmanında Falcao'ya pasını. Ceza sahası çevresinde de oldukça etkili. Bu pasları atar, hatta dönerek attığı o pas da imza hareketi olabilir. Şutu var, hareketli, bitirici, her 2 ayağını net kullanabiliyor. Merkezde de özgürlüğü çok daha artar. Sağ kanatta biraz onu sınırlıyor gibiyiz.

10 yorum:

  1. Hayal ettiriyor tabii ki ama 360ta oynamak epey zor. İlk dokunuşu da biraz sorunlu. Ama üstüne eğilinirse iç oyuncusu bile olabilir

    YanıtlaSil
  2. Abi güzel bi fikir ama 10 numara mevkisi biraz zor gibime geliyor 6 ile stoper arasında sıkışacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor değil, aksine özgürlük. Bu tarz yetenekli isimleri merkeze almak artı sağlar.

      Sil
  3. Halil de olabilir belki orada; kerem 2. Forvet oynayabilir.

    YanıtlaSil
  4. kerem sol tarafta çok daha etkili ama henüz orada pek kullanmadık.

    YanıtlaSil
  5. Bu düzende görevi oyuna sonradan girip hareketlilik katmak olacak sanırım. Önde olsak da gole ihtiyacımız olsa da 60'tan sonra girdiğinde faydalı olan bir oyuncu mevki rol farketmeden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle. Yine de 11 başlayan bazı isimlere bakınca, oynaması da hakkı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir