2 Mart 2021 Salı

Emre Kılınç ne hatalar yaptı?


Bunu Galatasaraylı sormuyor elbette. Twitter'dan tarandığı söylenen Galatasaraylılar kim tanımıyorum da. Galatasaraylıyım, iyi kötü birçok Galatasaraylıyı takip ederim, konuşuruz, yorumlarız. Sağ olsunlar takip ediyorlar, mention, yorum, birçok geri dönüş alıyorum. Emre Kılınç'ın orta saha performansına eleştiri getiren bir Galatasaraylıya henüz denk gelmedim. Çünkü eleştirilecek bir tarafı yok. Sezon başladığı günden bu yana, orta sahada gösterdiği performans tüm Galatasaraylıları tatmin edecek düzeyde.

Sağ kanatta sırıttı, bunu her fırsatta yazdım. Bu seviyede, sağ kanatta olmadı maalesef. Orta sahada ise ciddi bir potansiyel sahibi, ısrar da ediliyor. Olay biraz da "beklentiyle" alakalı. Galatasaray'ın beklentisini karşılıyor bu adam, taraftar memnun. Nasıl oluyor da, "ne hatalar yaptı" diye başka futbolcularla kıyaslanıyor. Kıyaslandığı isim de Mert Hakan Yandaş. Fenerbahçeli bir taraftarın Mert Hakan Yandaş'a yüklediği anlam ve beklenti ile, Galatasaraylının Emre Kılınç'a yüklediği anlam ve beklenti bir olmayabilir.

Haliyle de Dünya'nın en saçma kıyası oluyor. Mert Hakan Yandaş, iyi bir futbolcu. Geçen sezon da Galatasaray'a transferini çok istiyordum. Eminim ki transfer olsa, Fatih Hoca'nın onun üzerinde de müthiş bir dokunuşu olacaktı. Fenerbahçe'deki performansını Fenerbahçeli dostlar yorumlar. Trabzonspor maçını müthiş oynadı mesela. Ondan öncesinde ise çoğu maçta istediklerini tam anlamıyla alamadıklarını yazıyorlar. Bundan sonra ne olur bilmem, benim konum da değil.

İşin ucu Emre Kılınç'a değer ve ortaya saçma sapan bir kıyas yapılırsa ilgilenmeye başlarım. Emre Kılınç'ın orta sahada "ne hatalar yaptı" gibi bir durumu yok çünkü. Şimdi çıkar der, "e üzerine İrfan Can Kahveci'yi istediniz". E sen de Mert Hakan Yandaş'ın üzerine Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci'yi aldın. Elinde de Ozan Tufan'lara kadar tonla orta saha varken. Kaliteli futbolcuyu istersin elbette, kadronu genişletirsin. Bu oynayan ismi kötü kılmaz. Hadi kötü kıldı diyelim, e kendinle çelişmedin mi?

Bir de "kudurma" olayı varmış. Mert Hakan Yandaş, Fenertbahçe'ye gitti diye Galatasaraylılar kuduruyormuş. Kim abi o Galatasaraylılar? Transferdir, geçti gitti. Futbolcuyu tercihini yaptı, saygı duymak lazım. Mert Hakan Yandaş ne oynadı diye bakmıyoruz ki, sen futbolcunu korumak için ortaya saçma sapan örnekler atıyorsun, işin içine bizi katıyorsun. Biri buna karşı çıkınca da onu fanatizmle suçluyorsun, oysa paçalarından fanatizm akıtan sensin. Kendi taraftarın senin görüşüne karşı çıkıyor, onu da Fenerbahçe düşmanı ilan ediyorsun. Mesaj altlarına bir baksanız, herkese akıl fikir öneriyor, seviye de yerlerde. Bu sektörden de ekmek yiyorsun, sektör adına üzülüyorum aslında.

İşin özü, Galatasaraylı Emre Kılınç'dan memnun. Sezon başında transfer olduğundaki beklentiyi düşünüp, bugün yaşananları görünce daha da memnun. Büyük bir Fatih Hoca dokunuşu, 0'dan, çok yetenekli bir orta saha kazandık. Taylan Antalyalı 1 ise, Emre Kılınç da 2. Ayrıca kendi önümüze bakıyoruz, sağa sola baktığımız da yok. Herkes kendi takımını, kendi ölçüsünde yorumluyor zaten. Sana laf düşmüyor yani, önüne bakabilirsin.

20 yorum:

  1. Hücuma yönelik bir oyuncu bide ne hatası yapabilir stoper veya kaleci mi bu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hataları varmış işte, öyle diyor bazısı :)

      Sil
  2. Baştan aşağı fanatizm kokan birine bu denli cevap vermeni bile kınıyorum :) Bunların amacı zaten ciddiye alınmak bugün Emre Kılınç'a sallar yarın Fatih Hoca'ya sallama densizliğini de gösterirler. Suyun karşı tarafından şaşırtmayan hamleler bunlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kendimi kınıyorum ama konuşmak lazım. Böylesi sektörden ekmek yiyor.

      Sil
  3. Galatasaray taraftarı ile Fenerbahçe taraftarı arasında gerçekten büyük fark var. Fenerbahçe taraftarı asla başarısızlığın sebebini kendi takımında aramaz. Hep dış güçler yüzündendir. Eleştiri yapan hain ilan edilir. Galatasaray taraftarı ise başarısızlığa tahammülsüzdür ve yeri geldiğinde yaşayan efsane Fatih Terim'i bile eleştirebiliyor. Bu yüzden kendileri son 7 senede kupa göremezken Galatasaray son 8 seneye 15 kupa sığdırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve son zamanlarda bazısı her şeyi Galatasaray üstünden okur oldu.

      Sil
  4. Sezon başında emrede mert hakan da milli takımdaydı biri orta saha diğeri kanattaydı ama hak eden gidecekse avrupa şampiyonasına emre mert hakan bölgesinde oynuyor olacak ve mert hakan evinde izleyecek :) Emre kılınç adamdır :)

    YanıtlaSil
  5. Sosyal medyada yönetimin de desteklediği FB'li oluşumlar çok aktifler. Çok yönlü saldırıyorlar. Bir yandan haksızlığa uğradık algısı ile kamuoyu oluştururken diğer yandan da GS'yı karıştıracak hamleler yapıyorlar. Marcao'nun eşine söven sözde GS hesaplarını da bunlar yönetiyor. Yönetimin iletişimde rezalet olmasını da eklersek bu "algıtörler" saha dışındaki en büyük problemimiz olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oluşum da değil bunu yapan, bir tane hesap, kişisel. Sektörden ekmek yiyen adam.

      Sil
  6. Su an GS taraftarına Mert Hakan'ı alamadık, üzgün müsünüz desek 100 kişiden belki 5i evet der. Tam tersini Emre icin FB taraftarına sorsak en az yüzde 50si evet der. Olayın özeti budur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kıyas dahi yapmıyorum, herkes kendi takımına baksın diyorum ama bazısı her şeyi bizim üzerimizden okuyor.

      Sil
  7. (Emre)
    Sanki Mert Hakan degildi bizim yøneticileri tebrik eden gecen sene kadikøy de yendikten sonra.

    YanıtlaSil
  8. En koyusunun Rambo , en objektifinin şeytan olduğu bir takımın bir taraftarını ciddiye alıp bu kadar şey paylaşmam bile hata bence. Burak senin üzerinden değer kazanmaya çalışmasınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de hata ama bu yazdığım bir kişisel hesap üzerineydi.

      Sil
  9. Vizyon farkı önemli işte karşı rakip malesef kendi takımı gibi taraftarı da aynı kafada. Bizim transfer ettiğimiz bölge ile su an oynadığı bölge aynı değil. Bizim için mesele onun Galatasaraya nerede ne katkı verdiği onların ise tek derdi transfer çalımı o yüzde hiç uğraşmaya değmez...

    YanıtlaSil
  10. Mert Hakan'ı bizim elimizden kaptıkları için kötü oynamasını hazm edemiyorlar. Bu yüzden ne kadar kötü olursa olsun mutlaka bir şekilde sahaya sürüyorlar. Erol Bulut'a kalsa şimdiye kadar çoktan silmişti ama Emre abisi kolluyor kendi transferi olduğu için Mert Hakan'ı... (Kesin bilgidir)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu ismi kolluyor, sadece o da değil. Orada çarpık bir yapı oluştu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir