9 Mart 2021 Salı

Emre Kılınç'ı neden kestik, bilen var mı?


Emre Kılınç'ı neden kestik, bilen var mı? Ankaragücü maçının ilk yarısında boş kaleye bir gol kaçtı, 45'de oyundan alındı ve Sivasspor karşısında düşünülmedi bile. Gedson Fernandes, Emre Kılınç'dan daha iyi bir performans göstermiyor. Sözleşmesinde "oynatılma şartı" mı var bilmiyorum ya da 1 yıl daha opsiyonu bu sayede mi devreye girecek? Ne olursa olsun, şu an sahada olmayı hak eden isim Emre Kılınç. Sezon başından bu yana da böyle.

Emre Kılınç'ın orta sahadaki performansını beğeniyorum, çok verimli oynuyor. Tabela etkisi de yapmaya başlamıştı. Savunma arkası koşuları, hareketliliği, topu ileri taşıyabilmesi değerli. Sivasspor maçında Gedson Fernandes kötü oynadı demiyorum, yine de formayı hak eden isim Emre Kılınç. En azından kenardan gelebilirdi, bu da düşünülmedi. Bu kesiği de anlamadım, mutlaka ilk 11'de yer alması gerekiyor.

Belhanda'yı da Sivasspor karşısında beğendim. Bağlantıyı iyi kurdu, baskı kurmamızda da etkiliydi. Babel'le birlikte oyundan ilk çıkan oldu, gerçekten anlamıyorum. Bağlantı kurma noktasında önemli, yeter ki oynasın. Dün maç sonu da doğru şeyler söyledi. Belli ki kendisiyle yola devam edilmeyecek ama hakkım helaldir. Doğrucu adam, sözünü esirgemiyor. Helal olsun diyorum, bunları birinin konuşması gerekiyor.

Feghouli de merkezde olur, Belhanda da. Belhanda oynarsa, Feghouli sağa geçer. Taylan Antalyalı / Belhanda / Emre Kılınç üçlüsü de ideal orta saha hatlarından biri. Fenerbahçe deplasmanında da böyle oynadık, sonra düşünmedik bile. O hat bozuldu, hadi 1-2 maçta mücadele için bu gerekliydi de, sonrasındaki ısrar neden? İyi yaptığımız bazı şeyleri, kendi elimizle bozan da biziz. İlk 11 çok değişir oldu, bu da ayrı bir sıkıntı. İstikrar sağlayamıyoruz, hala arayış içindeyiz. Oysa şampiyonluk haftaları, istikrarın lazım olduğu günler.

16 yorum:

  1. Taylan emre belo ile başlayıp 60-65de gedson hamlesi daha mantıklı hem kısa vadede gedson için az sürede daha çok iş yapar ama neden hiç yapılmadı anlamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünmüyor hoca, bildiği var demek istiyorum da, görüntü iyi değil.

      Sil
  2. (Emre)
    Benim de hakkim helal. 4 sene takimimizda, corona olmasaydi 3'te 3 sampiyonluk yapmisti. Bir kez bile sakatim diye yatmadi. Kucuk bir carpismada cogu oyuncumuz/ ligdeku oyuncular gibi yere yatip "hakem" diye bagirmiyor. Topunu oynuyor. Yeri geliyor køtu oynuyor. Ama cenesi kirik da cikti maca, sakatlik sonrasi dinlenmeden de cikti maca. Kim ne derse desin. Basarali bir Galatasaray kariyeri oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yapsın bu adam. Kırık çeneyle de oynadı, sakatken de oynadı.

      Sil
  3. onyekuru mohammed oğulcan
    kılınç taylan gedson
    bekler de saracchi ve yedlin.

    ideal 11 bu olmalı. tamamen hız, tempo, baskı üzerine oynamalıyız.. yok teknikmiş, yok zekiymiş, set oyununda iyiymiş. arda gibi feghouli gibi isimlere yer vermemeliyiz artık. tabii bunun için iyi idman iyi kondisyon gerkeiyor. o bizde var mı meçhul..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kılınç Taylan Gedson hattı çok direkt kalır, yine atıcın yok. Feghouli ya da Belhanda şart oraya.

      Sil
  4. Hakkaniyetli değil hoca maalesef,iyi performans göstermiş bile olsa oyuncu tek bir pas hatası mı yaptı gol mü kaçırdı anında kesik yiyor tahammülü kalmadı artık hiç bu yüzden çok kolay harcıyor herkesi, bu iyi bir şey dğeil yarın öbür gün musli bir iki hata yapar gider okanı falan koyar ertesi maç sabrı kalmadı kimseye, seneye yine değiştirir kadroyu belki ne istikrar var senelerdir ne bir şey, haberlere bakıyorum kalmış 12 hafta" terim sistemi değiştiriyor işte ideal orta sahayı arıyor"falan gibi haberler var hala, emre belo Taylan üçlüsü ile çok güzel bir uyum yakalamıştık adam kendi eliyle bunu bozup yeni bir şey arıyor neden yapıyor bunu hiç bilmiyorum üzülüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca hakkaniyetli de bu dönemde yaptıkları enteresan geliyor.

      Sil
  5. Taylan emre belo feg onyekuru mohamed bence bizim en ideal orta saha ve hücum budur, onyekuru formsuz o zaman kerem oğulcan falan oynar şunu yapmak varken yok çift forvet yok etobo gedson yok akbaba falan yoruldum ya

    YanıtlaSil
  6. Orta sahadaki pas kalitesini yükseltmek istemiş hoca belli... fakat bunu Belhanda Emre ikilisi ile yapmak daha mantıklı olabilirdi. Gedson sonradan girip enerji katabilirdi oyuna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson'da var bir ısrarı da nedenini anlamadım.

      Sil
  7. ideal ilk 11'indeki en az 8-9 oyuncunun banko ezbere sayılmayan bi takımın ben hiç olduğunu görmedim.

    YanıtlaSil
  8. Atıcı şart, bu yüzden de Feghouli ya da Belhanda'dan biri gelecek orta sahaya. Yanında da Emre Kılınç olmak zorunda.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir