8 Mart 2021 Pazartesi

Falcao diri de, ya takım?


Diri bir Falcao demeyi çok istiyordum. Diri bir Falcao vardı sahada ve eminim ki çoğumuz bunu beklemedi. Ben umutsuzdum, herhangi bir beklenti sahibi değildim. Yine de, takımda kalması halinde süre bulacağını da biliyordum. Öyle de oldu ve süre alıyor. Geçen maç 2. 45'de geldi, bu maç da 11'de başladı. Sonraki maçta yine 11'de görebiliriz, şaşırmam. Fatih Hoca'nın Mostafa Mohamed ve Falcao'yu bir arada kullanma düşüncesi de olabilir. O 4-4-2 konusuna sonra geleceğiz.

İsteğine, mücadelesine lafım yok. Sahada olduğunda kaçak dövüşmüyor ama sakat işte. Her dakika sakatlanma ihtimalli ve en ufak sakatlığı hissettiği an da yarıda bırakıyor seni. Zorlamıyor, çok üstüne gitmiyor. Bir de tam anlamıyla hazır olma hikayesi var. X futbolcu çok daha erken dönerken, onun dönüşü aylar bulabiliyor. Haliyle de insanların Falcao'dan yana beklentisi karşılanabilmiş değil. Eleştiriler haklı yani.

Sivasspor maçında beklentimin ötesinde oynayan 2 isim var. Falcao ve Babel. Babel, sağ kanatta olmasına rağmen, orada bizi iyi taşıdı ve klasını ortaya koyduğu birçok an var. Gol noktasında olmasa da, çizgide çok iyi iş çıkardı. Neden oyundan alındı onu da anlamadım. Seni hücumda tutacak yegane isimlerden biriydi. Kenardan, ceza sahasına attığı topların da hemen hemen hepsi etkili oldu. Biz ise onu oyundan aldık, Onyekuru'yu tuttuk.

Falcao ise müthiş bir 9 numara oynadı. Rakip ceza sahası içindeki etkisi çok yüksekti. Rakip yarı sahasında da çok iyi top tuttu ve pas yaptı. Yaptığı paslar da genel olarak etkiliydi, sürekli x ismi boş alanda görmeyi başardı. Bir yandan da oyun kurucu gibiydi ama ona yakın oynayan Onyekuru'nun etkisizliği yüzünden gol etkin düşüyor. Ayakta kaldı Falcao, düşmedi. Diri bir Falcao'dan da kasıt bu. Attığı ilk gol de zaten onun klası.

4 yorum:

  1. Abi 442 de kim hammallık yapacak mohamed istikrarlı yapamaz çünkü bu çocuk skorer Falcao gibi bitirciliği ile ön plana çıkıyor, doğal presçi, hammal çalışkan değil istekle motivasyonla yapıyor bunu elmander mesela doğal presçiydi, sırtı dönük işleri hadi Falcao yapar da mohamed elmanderlik uzun süre yapmaz isyan eder bir yerden sonra ben mi koşucam taşıyacağım falcaoyu diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-4-2 bence de oynanmaz, burada hocayı eleştiriyorum. Madem buna dönüyorsun, en azından kafadan böyle başla diye :)

      Sil
  2. Sağlıklı bir Falcao banko ilk onbire yazılır. Aynısı Belhanda ve Feghouli için de geçerli.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir