16 Mart 2021 Salı

Falcao'nun doktoruna tedavi olacaksa mı kalsın diyeceğiz?


Saracchi'yle alakalı, Leipzig'in kendisi adına "4 milyon avro'luk" bonservis bedeli belirlediği haberleri dolaşıyordu. Doğrudur da, Leipzig'in kendisiyle alakalı pek bir beklentisi kalmamıştır. 1.5 yıllık Galatasaray kariyeri de müthiş geçti diyemeyiz. Bunun da nedeni yaşadığı sık sakatlıklar. Tam forma giriyor, iyi iş çıkarıyor derken, yeni bir sakatlığı konuşuyoruz. Galatasaray öncesi de böyle sakatlıklar yaşamayan bir futbolcuydu. İşin garip tarafı bu.

Falcao'nun bu tarz sakatlıkları vardı mesela. Yine de son Monaco dönemini çok istikrarlı geçmişti. Falcao, son sakatlığı sonrasında ilk kez kendi doktoruna tedavi oldu. Bir süre ülke dışındaydı, çalışmalarını bu şekilde sürdürdü. Bizler "yollar ayrıldı" diye baksak da, geri döndü ve uzun zamandır da takımla çalıştı. Riske atılmadı tabii, beklendi. Sonra süre almaya başladı, şimdi de diri bir Falcao'yu konuşuyoruz.

Galatasaray'ın sağlık sistemi de övülüyordu. Yine de yaşanan sık sakatlıklar, uzun ayrılıklar da bana garip gelmeye başladı. Saracchi adına da korkum bu olur. Yaşı 22 ve çok ciddi bir potansiyel. Kayserispor deplasmanındaki oyununu gördünüz, klas bir sol bek gibiydi. Temposu tamam da, tüm kanadı bütünüyle kullanıp, hücumda çok verimli işler yaptı. Çalımlarına bayıldım, geriden oyun kurdu, sürekli bindirdi, asist yaptı. Potansiyel bu işte.

Sakatlıklara güvenemiyorsun, sorun da o. Galatasaray'da toplamda 6 tane sakatlık yaşamış. Kaçırdığı maç sayısı da 17. 1.5 yıllık bir kiralamadan bahsediyoruz. Leipzig ya da River Plate döneminde doğru dürüst sakatlığı bile yok. Falcao'nun doktoruna tedavi olacaksa mı kalsın diyeceğiz? 4 milyon avro'luk bonservis, böyle bir potansiyel için gerçekten de uygun rakam. Sakatlık olayına güvenebiliyor olsak, bugünden girişim yaparız. Sol bek konusunda da çok sıkıntı çeken, bir türlü doğru ismi bulamayan bir takımız.

12 yorum:

  1. yalnız falcao konusunda bence erken konuşmayalım. daha yeni döndü, iyi de döndü ama böyle sağlıklı bi şekilde sezon sonunu görür mü ? zor gibi geliyor bana. insallah yanılırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erken konuşmak değil de, şu an üzerine bir yorumdu bu. Yoksa güvenmiyorum tabii, her an her şey olabilir. Yine de bu durum çift forveti etkilemez.

      Sil
  2. 1 yıllık kiralama daha yapabiliyorsak bence kiralayalım + bi tane de sakatlık sorunu yaşamayan bi sol bek alıp denenmeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık işini dener miyiz hiç emin değilim artık.

      Sil
  3. Sakatlıkları hep aynı sebeptense eğer direkt başka sol beklere bakılmalı. Sahada olduğunda garanti oyuncu ama gitti mi üç dört hafta olmuyor bu tehlikeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar da buna bakıyordur, Saracchi zor görünüyor.

      Sil
  4. Ben yatırım yapmam bu adama ama kiralık olabilir tekrar.

    YanıtlaSil
  5. bence 4'e hemen alınmalı. arkasına bir de daha düz ama daha sağlam, 30lu yaşlarına yaklaşmış olabilir, omar tarzı bi sol bek alınır. sarrachi de diyelim ki 23 yaşında ve 24 yaşında da yılda ortalama 10 maç kaçırdı. 24 yaşında adamı her türlü 3-4-5 satarız, zarar etmeyiz. ama 1 yıl daha kiraladın, adam düzenli oynadı ve performans verdi, sonra vah neden 4'e almadık deriz çünkü o zaman bu potansiyele kapıyı 7-8'den açarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık durumu engel, ben onu garantiye almadan hamle yapmazdım. Yine de kafam karışıyor.

      Sil
  6. Duydugum kadariyla Leipzig 1 sene daha kiralayabilirmis, pandemi nedeniyle olmayacak seyler oluyor bir firsat transferi olabilir ve kiralama riskine de girilir bence, saglikli oldugu zaman hem tam hocanin sistemine uygun oyuncu hem de kaliteli, Linnes gibi sadece iyi profesyonel degil ekstrasi da var ve gelisime de acik umarim bu sezon daha sakatlanmaz ve 1 sene daha kiralanir sonrasi zaten basariya odakli gelisecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yıl daha kiralama işine girmeyiz sanırım, kiralık futbolcular yaz dönemi zorlanmayacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir